Κυριακή 3 Απριλίου 2016

Δεύτερη ομάδα Ρώσων ναρκαλιευτών αφίχθηκε στην Συρία για την εκκαθάριση ναρκών στην Παλμύρα

Εκτός από τους ναρκαλιευτές, η ομάδα περιλαμβάνει τα τηλεχειριζόμενα συστήματα εκκαθάρισης ναρκών, Uran-6, και θωρακισμένα οχήματα εξοπλισμένα με ασύρματα ελεγχόμενους πυροσωλήνες και εκρηκτικές συσκευές. (φωτ. αρχείου:© Dmitriy Rogulin/TASS)
Η δεύτερη ομάδα Ρώσων ναρκαλιευτών εξοπλισμένη με τα τηλεχειριζόμενα συστήματα Uran-6 αφίχθηκαν στην αεροπορική βάση Χμειμιμ στην Συρία ανακοίνωσε η υπηρεσία τύπου του ρωσικού υπουργείου Άμυνας την Παρασκευή.
“Η δεύτερη ομάδα ειδικών του διεθνούς κέντρου εκκαθάρισης ναρκών των Ρωσικών Ενόπλων Δυνάμεων, τηλεχειριζόμενα συστήματα εξουδετέρωσης ναρκών Uran-6 και θωρακισμένα οχήματα εξοπλισμένα με ασύρματα ελεγχόμενους πυροσωλήνες και εκρηκτικές ασφάλειες αφίχθηκαν στο αεροδρόμιο Χμειμιμ στην Συρία. Η φάλαγγα των στρατιωτικών μηχανικών πρόκειται σύντομα να ξεκινήσει για την στοχευμένη περιοχή για τις εργασίες εκκαθάρισης των ναρκών στο ιστορικό τμήμα της πόλης της Παλμύρας,” είπε το υπουργείο.
Ο Συριακός στρατός ανακοίνωσε οτι στα τέλη Μαρτίου απελευθέρωσε την αρχαία πόλη της Παλμύρας, μια τοποθεσία παγκόσμιας κληρονομιάς της UNESCO, με την υποστήριξη της ρωσικής αεροπορικής δύναμης. Η Παλμύρα, μια αρχαία πόλη στην επαρχία Χομς της Συρίας, καταλήφθηκε από τους ενόπλους της τρομοκρατικής οργάνωσης του Ντά’ες στις αρχές του καλοκαιριού του 2015.
Το Ρωσικό Υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε την Πέμπτη οτι οι πρώτοι στρατιωτικοί του διεθνούς κέντρου εκκαθάρισης ναρκών των Ρωσικών Ενόπλων Δυνάμεων αφίχθηκαν στην Συρία. Πηγή προερχόμενη από τους τομείς της άμυνας και της διπλωματία δήλωσε στο TASS ότι περίπου 100 ειδικοί θα συμμετέχουν στην επιχείρηση. Η αποναρκοθέτηση θα ολοκληρωθεί, τουλάχιστον, σε αρκετούς μήνες, πρόσθεσε η πηγή.
Ο επικεφαλής της διεύθυνσης κύριων επιχειρήσεων του Ρωσικού Γενικού Επιτελείου, Σερκει Ρουντσκοι, είπε στους δημοσιογράφους την Πέμπτη ότι περισσότερα από 180 εκτάρια αρχιτεκτονικών/ιστορικών και κατοικημένων περιοχών της Παλμύρας θα πρέπει να εκκαθαριστούν από τις νάρκες. “Οι εργασίες εκκαθάρισης περιπλέκονται από το γεγονός ότι εκτός απο τις κανονικές βιομηχανικά κατασκευασμένες νάρκες, οι τρομοκρατικές οργανώσεις άφησαν στην Παλμύρα και πολλές χειροποίητες εκρηκτικές συσκευές,” πρόσθεσε υπενθυμίζοντας οτι τα ειδικά συστήματα Uran-6 θα χρησιμοποιηθούν στις πιο δύσκολες περιοχές.
Απόδοση/Μετάφραση από το TASS.ru για την “Προέλαση.”
ΠΗΓΗ
http://proelasi.org/2016/04/03/%CE%B4%CE%B5%CF%8D%CF%84%CE%B5%CF%81%CE%B7-%CE%BF%CE%BC%CE%AC%CE%B4%CE%B1-%CF%81%CF%8E%CF%83%CF%89%CE%BD-%CE%BD%CE%B1%CF%81%CE%BA%CE%B1%CE%BB%CE%B9%CE%B5%CF%85%CF%84%CF%8E%CE%BD-%CE%B1%CF%86%CE%AF/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου