Κυριακή, 3 Απριλίου 2016

Οι Αρμενικές Ειδικές Δυνάμεις σκότωσαν δεκάδες στρατιώτες του Αζερμπαϊτζάν


Δράση ανέλαβαν οι  αρμενικές ειδικές δυνάμεις στο Ναγκόρνο-Καραμπάχ   και κατά την διάρκεια των εχθροπραξιών συγκρούστηκαν και  κατέστρεψαν ομάδα αναγνώρισης-σαμποτάζ των Ενόπλων Δυνάμεων του Αζερμπαϊτζάν. Αυτό αναφέρθηκε από το  Υπουργείο Άμυνας  της Αρμονίας, σύμφωνα με δημοσίευμα .
Σε σχόλιά του στο τοπικό portal Tert.am, ο  Γραμματέας Τύπου του Προέδρου της Αρμενίας ανακοίνωσε ότι το Αζερμπαϊτζάν ξεκίνησε μια μαζική χερσαία επίθεση σε όλα τα μέτωπα νωρίς το πρωί στις 2 Απριλίου.
« Με την χρήση βαρύ εξοπλισμού, ο εχθρός προσπάθησε σε αρκετά σημεία να διασπάσει τη γραμμή άμυνας και να εισέλθει  στο έδαφος του Ναγκόρνο-Καραμπάχ. Έλαβε ισχυρή και  ανάλογη απάντηση με  πολλές απώλειες, τόσο σε επίπεδο εξοπλισμού όσο και σε ανθρώπινου δυναμικού. Πανικός επικρατεί στις παραμεθόριες περιοχές του Αζερμπαϊτζάν, οι άνθρωποι απλά εγκαταλείπουν το έδαφος », δήλωσε ο Babayan.
Σύμφωνα με τον ίδιο, η κατάσταση είναι υπό έλεγχο, «ο εχθρός δεν έχει καμία πιθανότητα επιτυχίας.»
Σύμφωνα με πληροφορίες από διάφορες πηγές, η ένταση των συγκρούσεων  υποχωρεί σταδιακά. Πληροφορίες, αναφέρουν ότι στην  περιοχή Τερτέρ υπάρχει πραγματικά ένας μεγάλος αριθμός τραυματιών, ως αποτέλεσμα των συγκρούσεων .
Ένας από τους κατοίκους της περιοχής Martakert, , δήλωσε ότι οι άνθρωποι μαζικά εγκαταλείπουν την πόλη και μεταβαίνουν  στο Στεπανακέρτ.  Ο ίδιος δηλώνει τα εξής: «Στο σχολείο έπεσε η βόμβα, και έχει καταστραφεί ολοσχερώς. Οι περισσότεροι έχουν συγκεντρωθεί στον οικισμό Maghavuz ».
Υπενθυμίζουμε ότι τη νύχτα της 1ης προς 2α Απριλίου , ο στρατός του Αζερμπαϊτζάν ξεκίνησε μια χερσαία  επίθεση στις θέσεις του αρμενικού στρατού με πυροβολικό, τεθωρακισμένα οχήματα και αεροσκάφη. Επίσης ο εχθρός υλοποιεί επιθέσει με αεροσκάφη  στα χωριά που είναι στα σύνορα .
Το υπουργείο Άμυνας της Αρμενίας ανακοίνωσε μάλιστα  ότι καταρρίφθηκε και ένα στρατιωτικό ελικόπτερο που ανήκε στην Πολεμική Αεροπορία του Αζερμπαϊτζάν, πάνω από τον εναέριο χώρο του  Ναγκόρνο-Καραμπάχ.


πηγή: http://www.pentapostagma.gr/2016/04/%ce%bf%ce%b9-%ce%b1%cf%81%ce%bc%ce%b5%ce%bd%ce%b9%ce%ba%ce%ad%cf%82-%ce%b5%ce%b9%ce%b4%ce%b9%ce%ba%ce%ad%cf%82-%ce%b4%cf%85%ce%bd%ce%ac%ce%bc%ce%b5%ce%b9%cf%82-%cf%83%ce%ba%cf%8c%cf%84%cf%89%cf%83.html#ixzz44mj1UpIM

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου