Κυριακή, 3 Απριλίου 2016

Νέα στρατιωτική επιτυχία Άσαντ κατά Ντά’ες

Το Ισλαμικό Κράτος είχε καταλάβει την πόλη στα τέλη Αυγούστου. (REUTERS/OMAR SANADIKI)
Δυνάμεις του συριακού καθεστώτος και σύμμαχοί τους, υποστηριζόμενοι από ρωσικές αεροπορικές επιδρομές, εισήλθαν την Κυριακή στην ελεγχόμενη από το Ντά’ες πόλη Αλ Καριατάιν, την οποία είχαν σταδιακά περικυκλώσει εδώ και λίγες ημέρες, ανακοίνωσαν κρατικά μέσα ενημέρωσης και οργάνωση που παρακολουθεί τον πόλεμο στη Συρία.
Η Αλ Καριατάιν βρίσκεται 100 χιλιόμετρα δυτικά της Παλμύρας, την οποία οι κυβερνητικές δυνάμεις είχαν ανακαταλάβει την περασμένη Κυριακή από το Ντά’ες.
Το Ισλαμικό Κράτος είχε καταλάβει την πόλη στα τέλη Αυγούστου.
Συριακά κρατικά μέσα ενημέρωσης μετέδωσαν ότι κυβερνητικές δυνάμεις εισήλθαν στην πόλη από διαφορετικές κατευθύνσεις.
Το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρώπινων Δικαιωμάτων ανακοίνωσε ότι οι μάχες συνεχίζονται ανάμεσα στο Ντά’ες και κυβερνητικές δυνάμεις στην πόλη, η οποία περιβάλλεται από υψώματα.
«Πρακτικά μιλώντας, μπορεί κανείς να πει ότι η πόλη έπεσε στρατιωτικά επειδή το καθεστώς ελέγχει τους γύρω λόφους», δήλωσε στο πρακτορείο Reuters ο διευθυντής του Παρατηρητηρίου Ράμι Αμπντέλ Ραχμάν.
Το Παρατηρητήριο δήλωσε ότι ρωσικά και συριακά αεροπλάνα πραγματοποίησαν περισσότερες από 40 αεροπορικές επιδρομές εναντίον στόχων κοντά στην πόλη.
Πηγή: naftemporiki.gr
http://proelasi.org/2016/04/03/%CE%BD%CE%AD%CE%B1-%CF%83%CF%84%CF%81%CE%B1%CF%84%CE%B9%CF%89%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%AE-%CE%B5%CF%80%CE%B9%CF%84%CF%85%CF%87%CE%AF%CE%B1-%CE%AC%CF%83%CE%B1%CE%BD%CF%84-%CE%BA%CE%B1%CF%84%CE%AC-%CE%BD/#more-39286

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου