Τρίτη 12 Ιουλίου 2016

ΕΚΤΑΚΤΟ: Αμερικανικές και βρετανικές ειδικές δυνάμεις έπεσαν σε ενέδρα του ISIS στη Συρία – Nεκροί και αιχμάλωτοι – Οι τρομοκράτες κατέρριψαν και MQ-9 Reaper (εικόνες)


Χαμός γίνεται στο αμερικανικό Υπουργείο Άμυνας λόγω του νέου φιάσκου στην Συρία. Σε ενέδρα του ISIS χτυπήθηκε κονβόι του «Νέου Συριακού Στρατού» (είναι ο νέος FSA)  μαζί με αμερικανικές και βρετανικές ειδικές δυνάμεις ενώ καταρρίφθηκε και MQ-9 Reaper . Το χτύπημα έγινε στα ανατολικά της Συρίας κοντά στα σύνορα με το Ιράκ.
Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες 80 είναι οι νεκροί του «Νέου Συριακού Στρατού» μεταξύ των οποίων και 12  Αμερικανοί και Βρετανοί στρατιώτες ενώ αρκετοί Ιορδανοί στρατιωτικοί σύμβουλοι αιχμαλωτίστηκαν.
Φαίνεται ότι το ISIS ξέφυγε από τον έλεγχο των δημιουργών του…
Ως αποτέλεσμα στα χέρια των τρομοκρατών έπεσε μεγάλες ποσότητες οπλισμού και πυρομαχικών.
Τα δυτικά ΜΜΕ προσπαθούν να κρύψουν τα όσα έγιναν στην συριακή πόλη Abu Kemal.
Πρόκειται για τεράστιο φιάσκο των αμερικανικών υπηρεσιών τη στιγμή που ο σχεδιασμός της επιχείρησης είχε επιβλεφθεί από Ισραήλ-Τουρκία, Ιορδανία, Σαουδική Αραβία.
Η επιχείρηση ξεκίνησε μετά από δύο ημέρες και αφού το κονβόι διάνυσε 200 μίλια βόρεια από το κέντρο εκπαίδευσης της CIA στα σύνορα Συρίας-Ιορδανίας. Σκοπός ήταν να ξεκινήσει η επίθεση εναντίον του ISIS.
Λίγο πριν την επίθεση προσγειώθηκαν αμερικανικές ειδικές δυνάμεις και βρετανικές της SAS.
H επίθεση ξεκίνησε στις 30 Ιουνίου όταν ο Νέος Συριακός Στρατός κατέλαβε ένα μικρό αεροδρόμιο στην πόλη Abu Kemal, το οποίο το ISIS είχε μετατρέψει σε υπόγειο κέντρο διοίκησης.
Οι Αμερικάνοι είχαν ρίξει φυλλάδια συμβουλεύοντας τους ντόπιους κατοίκους να το εγκαταλείψουν, αλλά οι τρομοκράτες του ISIS δεν έφυγαν. Αντίθετα έστησαν ενέδρα.
Περίπου 400 τρομοκράτες του ISIS βγήκαν από τα τούνελ, τα οποία εκτείνονταν κατά μήκος των συνόρων, κάτω από την πόλη Al-Qaim στο Ιράκ (βλέπε χάρτη παρακάτω). Οι τρομοκράτες γρήγορα συνέτριψαν όλη την ομάδα και πήραν πολλούς αιχμαλώτους, ενώ κατέλαβαν ολόκληρο το κονβόι με τον εξοπλισμό, τα πυρομαχικά και τις επικοινωνίες.
Μάλιστα το μέγεθος της αποτυχίας είναι τόσο κραυγαλέο που στο αμερικανικό υπουργείο άμυνας επικράτησε πανικός και σφοδρές αντιπαραθέσεις μεταξύ των ανώτερων αξιωματούχων.
Οι Αμερικανοί στρατιωτικοί σύμβουλοι είχαν πάρει 350 χιλιάδες δολάρια για έναν χρόνο για να προσφέρουν τις ειδικές υπηρεσίες, καθώς στην ουσία πρόκειται για την δημιουργία μίας άμυνας-πρότυπο η οποία θα επεκτεινόταν και στα κράτη του Κόλπου.
Περίπου 100 άντρες είχε στρατολογήσει η CIA από τους κατοίκους της Bukamal.
Είχαν επιλεχθεί στην Τουρκία και εκπαιδεύτηκαν στην Ιορδανία με αμερικανική και βρετανική υποστήριξη.


πηγή: http://www.pentapostagma.gr/2016/07/%ce%b5%ce%ba%cf%84%ce%b1%ce%ba%cf%84%ce%bf-%ce%b1%ce%bc%ce%b5%cf%81%ce%b9%ce%ba%ce%b1%ce%bd%ce%b9%ce%ba%ce%ad%cf%82-%ce%ba%ce%b1%ce%b9-%ce%b2%cf%81%ce%b5%cf%84%ce%b1%ce%bd%ce%b9%ce%ba%ce%ad%cf%82.html#ixzz4EEhVJBOi

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου