Σάββατο 16 Ιουλίου 2016

Μεγάλο το πλήγμα σε επίπεδο ηθικού και κύρους για τον Τουρκικό Στρατό

Οι τελευταίες εξελίξεις στη Τουρκία συνθέτουν ένα σκηνικό εσωτερικής αποσύνθεσης και αποδιοργάνωσης του Τουρκικού Στρατού και κατ' επέκταση των Τουρκικών Ενόπλων Δυνάμεων. 

O Tουρκικός Στρατός βγαίνει ηττημένος και κυρίως διχασμένος με το ηθικό του προσωπικού να βρίσκεται σε χαμηλά επίπεδα. Αυτό βέβαια δεν αποτελείο προϊόν εφησυχασμού για την ελληνική πλευρά. Επί της ουσίας η Τουρκία αντιμετωπίζει τεράστια εσωτερικά προβλήματα που πλήττουν την συνοχή τόσο των Τουρκικών Ενόπλων Δυνάμεων καθώς και της γενικότερης ισχύς που θέλουν να προβάλουν.

Ήδη δρομολογούνται εκατοντάδες αποτάξεις αξιωματικών με τον χαρακτηρισμό του πραξικοπηματία. Σε εθνικό επίπεδο απαιτείται ετοιμότητα δεδομένου πως οι Τουρκικές Ένοπλες Δυνάμεις θα θελήσουν να ξανά κερδίσουν το χαμένο έδαφος σε επίπεδο εντυπώσεων, εικόνας και αναπτέρωσης του ηθικού.

Ακόμα αποδείχθηκε η κυβέρνηση Ταγίπ Ερντογάν έχει δόσει μεγάλη σημασία στην Τουρκική Αστυνομία καθώς και στην Στρατοχωροφυλακή αφού αυτές κράτησαν όρθια τόσο την τουρκική πρωτεύουσα όσο και την Κωνσταντινούπολη. Στις παρακάτω φωτογραφίες αποδικνύεται για ακόμα μια φορά η δύναμη της εικόνας και των κοινωνικών δικτύων κατ' επέκταση.  


Φωτογραφία του Kostas Kladianos.



 ΠΗΓΗ
http://defencenews.gr/amina/tourkia/4070-megalo-to-pligma-se-epipedo-ithikoy-kai-kyrous-gia-ton-tourkiko-strato

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου