Κυριακή 10 Ιουλίου 2016

Παρ' ολίγον τραγωδία σε άσκηση του στρατού, στις Φέρες

Ακόμη μία φορά μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα η διεξαγωγή άσκησης μονάδων στα πλωτά, στην περιοχή των Φερών, Αλεξανδρούπολης, στο φυλάκιο Εγνατία κόντεψε να αποβεί μοιραία για 3 στελέχη.


Ο λόγος για το ερπυστριοφόρο όχημα μεταφοράς προσωπικού τύπου Μ113 που επιχείρησε να περάσει υδάτινο εμπόδιο, στο ποτάμι, στην περιοχή των Φερών της Αλεξανδρούπολης και πιο συγκεκριμένα στο χώρο εκπαίδευσης πλωτών μέσων του νοτίου Έβρου.

Η "πάπια" "κόλλησε" στο ποτάμι, πήρε νερά στο εσωτερικό της και βούλιαξε απότομα, μέσα σε 3”, με αποτέλεσμα να κινδυνεύσουν τα 3 άτομα προσωπικού που βρίσκονταν στο εσωτερικό του, ανάμεσα τους και μία γυναίκα. Χάρη στη γρήγορη επέμβαση των συναδέλφων τους ο κίνδυνος των τριών στρατιωτικών ξεπεράστηκε, ευτυχώς χωρίς να θρηνήσουμε θύματα.

Σε κατάσταση σοκ, απεγκλωβίστηκαν έχοντας πιει μόνο μικρή ποσότητα νερού.

Άμεσα όχημα τύπου χάμερ, νοσοκομειακό μετέφερε τα 3 στελέχη στο ΠΓΝΕ για να τους παραχθούν οι πρώτες βοήθειες. Σήμερα το πρωί μετέβησαν για νοσηλεία και παρακολούθηση στο 216 ΚΙΧΝΕ. Πάντως, την τελευταία περίοδο μόνιμα στελέχη και οπλίτες φέρονται να είναι αγανακτισμένοι από τις ασκήσεις εν μέσω καύσωνα που διεξάγονται παρ΄ ότι οι εντολές από το κέντρο είναι διαφορετικές.

http://defencenews.gr/amina/4019-par-oligon-tragodia-se-askisi-tou-stratoy-stis-feres

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου