Τρίτη 19 Ιουλίου 2016

Χάθηκαν 14 τουρκικά πολεμικά πλοία – Διαψεύδει η Άγκυρα

Δεκατέσσερα πλοία του τουρκικού πολεμικού ναυτικού, «αγνοούνται»,από το βράδυ της Παρασκευής οπότε και εκδηλώθηκε η απόπειρα πραξικοπήματος στην Τουρκία, ενώ παράλληλα έχουν χαθεί τα ίχνη κι έχει διακοπεί κάθε επικοινωνία με δύο ελικόπτερα και 25 στρατιώτες των ειδικών δυνάμεων του τουρκικού στρατού.
Όπως αναφέρουν σε δημοσίευμά τους οι Times, 14 πλοία του τουρκικού στόλου που βρίσκονταν σε υπηρεσία την Παρασκευή κι έκτοτε έχει χαθεί η επικοινωνία μαζί τους, ενώ δεν έχουν επιστρέψει και στα λιμάνια, ενώ έχουν επίσης χαθεί τα ίχνη και του ναυάρχου Veysel Kosele, διοικητή του τουρκικού πολεμικού ναυτικού, επίσης από την ημέρα που έγινε η απόπειρα ανατροπής του Ερντογάν.
Οι εξελίξεις έχουν θέσει σε συναγερμό το ελληνικό Πεντάγωνο καθώς πληθαίνουν οι πληροφορίες ότι πλοία του τουρκικού στόλου, έχουν αποπλεύσει από τους ναυστάθμους τους, ή ενώ βρίσκονταν εν πλω δεν είναι δυνατόν να εντοπιστούν.
Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες οι ελληνικές ένοπλες δυνάμεις είναι σε πλήρη εγρήγορση και επιχειρούν να εξακριβώσουν εάν τα τουρκικά πλοία βρίσκονται πράγματι στο Αιγαίο.
Την ίδια ώρα δεν έχει διευκρινιστεί εάν ο ναύαρχος ήταν μεταξύ των υποκινητών του πραξικοπήματος ή αν κρατείται όμηρος από στρατιωτικούς που διαφεύγουν της σύλληψης, μετά την εμπλοκή τους στα γεγονότα της Παρασκευής.
Τα προηγούμενα 24ωρα είχαν δει το φως της δημοσιότητας πληροφορίες που ήθελαν τον αρχηγό του τουρκικού πολεμικού ναυτικού, Μποστάνογλου, να είναι όμηρος των στασιαστών επί της φρεγάτας «Γιαβούζ», η οποία βρισκόταν στον ναύσταθμο Γκιολτσούκ.
Την ίδια ώρα, σύμφωνα με δημοσίευμα της Hyrriet, αγνοούνται επίσης δύο ελικόπτερα, αλλά και 25 Τούρκοι κομάντος, τα ίχνη των οποίων χάθηκαν, ενώ κατευθύνονταν προς το θέρετρο που παραθέριζε ο Ερντογάν.
Διάψευση είδησης από την Τουρκία
Σε διάψευση της είδησης ότι αγνοούνται πλοία του πολεμικού ναυτικού προχώρησε ο αντιπρόεδρος της τουρκικής κυβέρνησης, Μπουλέντ Αρίντς.

Πηγή: kathimerini.com.cy
 http://www.proelasi.org/2016/07/19/%CF%87%CE%AC%CE%B8%CE%B7%CE%BA%CE%B1%CE%BD-14-%CF%84%CE%BF%CF%85%CF%81%CE%BA%CE%B9%CE%BA%CE%AC-%CF%80%CE%BF%CE%BB%CE%B5%CE%BC%CE%B9%CE%BA%CE%AC-%CF%80%CE%BB%CE%BF%CE%AF%CE%B1-%CE%B4%CE%B9%CE%B1/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου