Πέμπτη 21 Ιουλίου 2016

Περί των 14 Τουρκικών πλοίων που "αγνοούνται"...

Πρώτοι οι Times δημοσίευσαν την είδηση περί των 14 Τουρκικών μονάδων επιφανείας οι οποίες αγνοούνται... 


Η είδηση όπως ήταν λογικό έκανε τον γύρο του κόσμου ενώ μεγάλο είναι και το ενδιαφέρον στη χώρα μας. Μάλιστα, πολλοί ήταν εκείνοι που έσπευσαν να προεξοφλήσουν πως τα Τουρκικά πλοία θα έρθουν στην Ελλάδα. Φυσικά, τα πλοία δεν είναι οδοντογλυφίδες για να χάνουνται ούτε και το Τουρκικό Ναυτικό δεν διαθέτει τα απαραίτητα τεχνολογικά μέσα ώστε να εντοπίσει τα πλοία. Εκ των 14 πλοίων από την Παρασκευή τα ξημερώμετα που απέτυχε το πραξικόπημα 4 πλοία βρίσκονταν εν όρμω στη Μαύρη Θάλασσα ενώ τα υπόλοιπα 10 ήταν πλησίων των Μικρασιατικών Ακτών. Όπως αναφέρει το ρωσικό πρακτορείο RIA Novosti το ΝΑΤΟ δεν έχει λάβει κάποιο σήμα για υπό εξαφάνιση πλοία. Tα πλοία προκύπτει πως απέπλευσαν από τους τουρκικούς ναυστάθμους 

Tα πλοία προκύπτει ότι έχουν αποπλεύσει ορισμένα κατά τη διάρκεια του πραξικοπήματος και κάποια άλλα μετά την αποτυχημένη εκδήλωση του φοβούμενα τις συλλήψεις των αξιωματικών τους. Η πραγματικότητα βρίσκεται στο γεγονός πως πολλοί Τούρκοι αξιωματικοί και υπαξιωματικοί του Ναυτικού είτε συμμετείχαν άμεσα ως στασιαστές είτε αρέσκονταν φιλικά προς τους πραξικοπηματίες οπότε και διέφευγαν τον κίνδυνο από τις μαζικές συλλήψεις του Ερντογάν. Οι κυβερνήτες θεωρούνται ύποπτοι για συμμετοχή στο πραξικόπημα για την ανατροπή του προέδρου της Τουρκίας Ταγίπ Ερντογάν και της κυβέρνησης Γιλντιρίμ και δεν επικοινωνούν με το Τουρκικό ΓΕΝ. Η πληροφορία πως υπάρχουν υποψίες ότι κατευθύνονται σε ελληνικά λιμάνια μέχρι στιγμής δεν ισχύει καθώς τόσο τα Ναυτικά παρατηρητήρια του Π.Ν στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου καθώς και των Δωδεκανήσων όσο και οι κανονιοφόροι της Διοίκησης Πλοίων Επιτηρήσεως του Αρχηγείου Στόλου που νυχθημερόν οργώνουν το Αιγαίο δεν έχουν αναφέρει πως υπάρχουν κινήσεις τουρκικών μονάδων επιφανείας προς τα ελληνικά χωρικά ύδατα ή ακόμα περισσότερο προς ελληνικά λιμάνια. Άλλωστε, το Π.Ν επιτηρεί πλήρως το Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο και πρώτο θα είχε σαφή και ασφαλή εικόνα για τις Τουρκικές κινήσεις. Πρόκειται για πλοία μεγέθους φρεγάτας, κορβέτας ή πυραυλακάτου και όχι για μικρές ελαστικές λέβους που είναι δύσκολο να εντοπιστούν.

Εκτιμάται ακόμα, πως ο Τούρκος Α/ΓΕΝ Veysel Kosele ο οποίος εξακολουθεί να διαφεύγει της σύλληψης έδωσε εντολές απόπλου σε κυβερνήτες πλοίων φιλικών προς το πραξικόπημα ώστε να αποπροσανατολίσει τις έρευνες και να δημιουργήσει κλίμα εκβιασμού υπέρ του. Τα 4 από τα 14 πλοία είχαν αποπλεύσει από τον ναύσταθμο Bartın Deniz Üssü από τον οποίο επιχειρεί ο στόλος της Μαύρης θάλασσας. Εκ των 4 πλοίων του Τουρκικού Στόλου της Μαύρης θάλασσας δύο έχουν εντοπιστεί πλησίον του λιμανιού της Κωνστάντζας στη Ρουμανία, ένα στο λιμάνι Μπουργκάς της Βουλγαρίας και το 4ο εν πλων πλησίων των ακτών της Τουρκίας στη Μαύρη θάλασσ. Από τα υπόλοιπα κάποια από τα πλοία περιπολούσαν και ήταν εν πλω κοντά στα Μικρασιατικά παράλια. 

Το ζήτημα είναι πως οι Τουρκικές Ένοπλες Δυνάμεις "βράζουν", ο διχασμός που επικρατεί είναι πολύ μεγάλος και αργά ή γρήγορα πιθανολογείται πως οι Τούρκοι αξιωματικοί θα ξανά αντιδράσουν ίσως με νέο πραξικόπημα αφού η διαπόμπευση με τους φανερούς ξυλοδαρμούς παραδειγματισμού   των συναδέλφων τους από την Τουρκική αστυνομία δεν θα αφήσει τους υπόλοιπους ανεργούς. Εκτός, και εάν ο Ερντογάν πετύχει να ευνουχίσει το στράτευμα περισσότερο από κάθε άλλη φορά δίχως να του αφήνει κανένα περιθώριο αντίδρασης. 
ΠΗΓΗ
http://defencenews.gr/amina/tourkia/4101-peri-ton-14-tourkikon-ploion-pou-agnooyntai

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου