Τετάρτη 27 Ιουλίου 2016

Ο ακύρυχτος πόλεμος των Hot Spot και η εμπλοκή Ε.Σ & ΕΛ.ΑΣ

Όσοι νομίζουν πως η κατάσταση στα κέντρα κράτησης λαθρομεταναστών είναι ήρεμη και ήσυχη πλανώνται πλάνην οικτράν. Καθημερινά, υφίστανται ένας ακύρυχτος πόλεμος.

Οι αστυνομικές δυνάμεις αντιμετωπίζουν εξαιρετικά βίαιες και επικίνδυνες καταστάσεις και είναι θέμα χρόνου να θρηνήσουμε τα πρώτα θύματα από τη πλευρά της αστυνομίας. Μνημόνιο επιχειρησιακής δράσης δεν υπάρχει ενώ οι αστυνομικοί είναι υπόλογοι σε κάθε ενέργεια τους αφού σε περίπτωση που ενεργήσουν η προοπτική της απόταξης είναι προ των πυλών. Οι λαθρομετανάστες είναι πλήρως δασκαλέμενοι από τις διάφορες ύποπτες ΜΚΟ και τους λεγόμενους "αλληλέγγυους" που καθημερινά οργώνουν τα κέντρα κράτησης ανά την χώρα. Οι λαθρομετανάστες χρησιμοποιούν ως ανθρώπινη ασπίδα βρέφη, παιδιά και γυναίκες με τους αστυνομικούς να είναι ανήμποροι να αντιδράσουν. Σε όλα τα κέντρα κράτησης ανά την χώρα αναλώνονται αστυνομικές δυνάμεις από τις τοπικές αστυνομικές διευθύνσεις των νομών οι οποίες ως επι το πλείστον διαθέτουν επίλεκτες δυνάμεις όπως είναι οι Ομάδες Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας ή οι ομάδες "ΔΙΑΣ" που αποσπάστηκαν από την καθημερινή αστυνόμευση ευπαθών περιοχών και γειτονιών και διατέθηκαν για τη φύλαξη των λαθρομεταναστών στα κέντρα κράτησης.

Στα Hot Spot των νησιών έχουν διατεθεί επιπλέον διμοιρίες της Υ.Α.Τ καθότι η κατάσταση είναι εκρηκτική και τα επεισόδια τόσο μεταξύ αστυνομικών και λαθρομεταναστών όσο και μεταξύ τους λόγω θρησκευτικών διαφορών είναι σε καθημερινή βάση. Φυσικά, οι λαθρομετανάστες είναι πλήρως εκπαιδευμένοι από τις ΜΚΟ και χρησιμοποιούν τα κινητά τους ώστε να καταγράψουν τυχόν ενέργειες των αστυνομικών οι οποίες θα θεωρηθούν μεμπτές από την πολιτική ηγεσία που θεωρεί τους αστυνομικούς ως αναλώσιμους καθώς η ζωή του λαθρομετανάστη έχει μεγαλύτερη αξία. Με άλλα λόγια, για την ηγεσία του Υπουργέιου μην διανοηθεί κανένας αστυνομικός να κάνει χρήση χημικών γιατί κατ' αυτούς στρέφεται κατά γυναικόπαιδων. Βεβαίως, άλλο κάποιος αξιωματικός ή πολιτικός να κρίνει εκ του ασφαλούς από ένα γραφείο με ηρεμία και ησυχία και άλλο επί του πεδίου. Είναι εύκολο να λέμε μεγάλες κουβέντες όμως πάντα εκ του ασφαλούς. 

Πριν από μερικές μέρες στο κέντρο κράτησης της Νέας Καβάλας του Κιλκίς λαθρομετανάστης στα πλαίσια επεισοδίων επιτέθηκε με μαχαίρι σε αστυνομικό που άνηκε στις Ομάδες Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ημαθίας έχοντας ως στόχο να τον μαχαιρώσει στον λαιμό. Από θαύμα ο αστυνομικός γλύτωσε τον θανάσιμο τραυματισμό και έκανε συνολικά 15 ράμματα προκειμένου να επουλωθεί το τραύμα. Σε άλλο περιστατικό πριν μια εβδομάδα, συγκεκριμένα στη νήσο Λέρο διμοιρία της Υ.Α.Τ από την Διεύθυνση Αστυνομικών Επιχειρήσεων Αττικής αντιμετώπισε φονικές επιθέσεις από εξαγριωμένους αλλοδαπούς που κρατούσαν τσεκούρια και επιτίθονταν μετά μανίας κατά των αστυνομικών δυνάμεων. 

Τα παραπάνω περιστατικά συνθέτουν ένα βίαιο περιβάλλον στο οποίο οι αστυνομικές δυνάμεις έχουν κληθεί να διαχειριστούν συμβάντα δίχως σαφείς εντολές και πολιτική κάλυψη. Για όσους νομίζουν πως είναι εύκολο να ενεργήσουν τότε οφείλουν να γνωρίζουν πως οι αστυνομικοί κινδυνεύουν από μια απλή ΕΔΕ που θα καταλήξει σε κάποια μετάθεση έως και απόταξη από την ΕΛ.ΑΣ. Συν τις άλλοις, την διαπόμπευση που θα υποστούν δημοσίως ως αστυνομικοί δολοφόνοι και φονιάδες αθώων μεταναστών. Αναλογιστείτε τώρα πως στη φύλαξη των λαθρομεταναστών συμμετέχουν και στρατιωτικές δυνάμεις τόσο στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου όσο και στην ηπειρωτική χώρα. Και φυσικά η συμμετοχή τους αντιμετωπίζεται με απόλυτη ανοργανωσιά και προχειρότητα αφού δεν υπάρχουν κανόνες εμπλοκής σε περίπτωση εξέγερσης ή ταραχών. Τι θα κάνει ένα εποχούμενο περίπολο ή ένας σκοπός όταν δεχθει μια φονική επίθεση; Είτε θα πρέπει να ανοίξει πυρ είτε να το βάλει στα πόδια τρέχοντας. Διότι, οι στρατιωτικές δυνάμεις δεν διαθέτουν υλικά διαχείρισης ή καταστολής πλήθος παρά μόνο όπλο, κράνος και εξάρτηση με πυρομαχικά. 

Η εμπλοκή του Ε.Σ σε καθήκοντα φύλαξης λαθρομεταναστών έγινε κακήν κακώς χωρίς σχέδιο, οργάνωση και κυρίως νομοθετικό πλαίσιο λειτουργίας. Από την άλλη μεριά, οι αστυνομικές δυνάμεις και αυτές βρίσκονται αντιμέτωπες σε ένα εχθρικό περιβάλλον στο οποίο οι αστυνομικοί κάνουν υπεράνθρωπες προσπάθειες να διαχεριστούν την κατάσταση βασιζόμενοι στο φιλότιμο και τον επαγγελματισμό των συναδέλφων τους. Από την πολιτική ηγεσία οι κατευθύνσεις που δίνονται στο αστυνομικό προσωπικό δεν είναι σαφείς με αποτέλεσμα τη δημιουργία σοβαρών επιχειρησιακών κενών θέτοντας σε κίνδυνο τόσο τις ζωές των αστυνομικών όσο και των αλλοδαπών που ορισμένοι εξ αυτών είναι φιλήσυχοι και σε πολλές περιπτώσεις απέχουν από τα επεισόδια. 
 
Επίσης, επιτέλους ας ασχοληθεί η πολιτική ηγεσία και την κυβέρνηση με τις υπηρεσιακές αναφορές που συντάσουν τα κλιμάκια της Ε.Υ.Π και η Κρατική Ασφάλεια που αναφέρονται ξεκάθαρα σε ύποπτες ΜΚΟ που εξυπηρετούν ξένα συμφέροντα και σκοπιμότητες. Διότι με όχημα τους τον ανθρωπισμό διεισδύουν σε εθνικά ευαίσθητα περιοχές και υποσκάπτουν την εθνική ασφάλεια της χώρας. Επειδή, οι καιροί είναι πονηροί επιβάλλεται προσοχή δεδομένου πως ελλοχεύει ο κίνδυνος κάποιας προβοκάτσιας με ασσύληπτες εθνικά και κοινωνιά συνέπειες. Επιπλέον, ας συνταχθεί ένα σοβαρό νομοσχέδιο που να επιτρέπει την εμπλοκή του Ελληνικού Στρατού σε ζητήματα εσωτερικής ασφάλειας από τη στιγμή που έχουν αποφασίσει να διαχειριστεί έστω και ορισμένα HOT SPOT ή τη στιγμή που HOT SPOT συνορεύουν με στρατόπεδα. Τέλος, ελπίζουμε επιτέλους κάποια στιγμή τουλάχιστον η φυσική ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ να αναγνωρίσει και να τιμήσει με ηθικές αμοιβές τον ρόλο που επιτελούν οι διμοιρίες στα νησιά των οποίων οι αστυνομικοί καθημερινά δίνουν το καλύτερο τους ευατό. Εξυπακούεται, ότι πρέπει να ενισχυθούν με προσωπικό. Η δε πολιτική ηγεσία εφόσον απαλλαγεί από τα ακροαριστερά σύνδρομα και τις ιδεοληψίες, ας παραδεχθεί ότι τα νησιά τα κρατάνε οι διμοιρίες της ΥΑΤ που τόσο έχουν αποδυνάμωσει αφού η κοινωνική πραγματικότητα δεν επιτρέπει να τις διαλύσουν εντελώς. 

ΠΗΓΗ
http://defencenews.gr/asfaleia/ethniki-asfaleia/4129-o-akyryxtos-polemos-ton-hot-spot-kai-i-emploki-e-s-el-as

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου