Σάββατο 16 Ιουλίου 2016

Κίνα: Αναπτύχθηκε νέα έκδοση του άρματος μάχης Type 96

Ένας από τους μεγαλύτερους αμυντικούς κατασκευαστές της Κίνας, ο “Όμιλος Βόρειων Βιομηχανιών Κίνας” (NORINCO), ανέπτυξε εγκαίρως μια νέα έκδοση του άρματος μάχης Type-96 (ZTZ-96) για να συμμετάσχει στους Διεθνείς Στρατιωτικούς Αγώνες που θα διεξαχθούν 30 Ιουλίου έως 16 Αυγούστου από το Ρωσικό υπουργείο Άμυνας.
Τουλάχιστον πέντε T-96B έφτασαν στη Ρωσία την 7η Ιουλίου για να συμμετέχουν στον Διαγωνισμό Αρχηγών Αυτοκίνησης και Αρματικού Υλικού, σύμφωνα με αναφορές των Ρωσικών μέσων ενημέρωσης. Το τμήμα “Αρματικό Διάθλο” του εν λόγω διαγωνισμού είχε εκτεταμένη κάλυψη από τα κρατικά μέσα ενημέρωσης το προηγούμενο έτος όταν το 50 τόνων T-96A της NORINCO έλαβε άδεια συμμετοχής.
Η νέα έκδοση T-96B αποκαλύφθηκε στους κινέζικους διαδικτυακούς τόπους συζητήσεως της Κίνας την 5η Ιουλίου από έναν ιστογράφο που δημοσιοποίησε βίντεο του άρματος στην πορεία για τις δοκιμές σε μεγάλο υψόμετρο. Δυο ημέρες αργότερα προέκυψαν φωτογραφίες του νέου άρματος να ξεκινά το ταξίδι του στην Ρωσία.
Εκτός από ένα βελτιωμένο σύστημα εξαερισμού, το T-96B εμφανίζεται να μη διαθέτει ορατές αλλαγές στον πύργο, οπτικούς αισθητήρες ή του κυρίως οπλισμού των 125 χιλιοστών.
Ανεπιβεβαίωτες κινέζικες αναφορές υποδηλώνουν ότι έχουν βελτιωθεί τα συστήματα υπολογιστών και ψηφιακών επικοινωνιών, παρέχοντας στους αρχηγούς τη δυνατότητα να επωφεληθούν από την κοινή ενσωματωμένη διαχείριση πεδίου μάχης που πραγματοποιείται σε ανώτερα κλιμάκια της διοίκησης.
Οι αναφορές επισημαίνουν επίσης στις βελτιώσεις που λέγεται ότι έχουν γίνει στον κινητήρα, το σύστημα εξαγωγής καυσαερίων, ανάρτηση και εδαφικούς τροχούς του T-96B.
Ο κινητήρας και το νέο οπίσθιο σύστημα εξαγωγής καυσίμων εμφανίζεται να έχει επωφεληθεί από αυτό που αναπτύσσει η NORINCO για τα προς εξαγωγή άρματα μάχης VT-4. Σ’ αυτή την περίπτωση, το T-96B ίσως να έχει έναν υδρόψυκτο πετρελαιοκινητήρα των 1200 ίππων.

Σύμφωνα με ρωσικά μέσα ενημέρωσης τουλάχιστον πέντε T-96B έφτασαν την 7η Ιουλίου στην Ρωσία για να συμμετέχουν στον Διαγωνισμό Αρχηγών Αυτοκίνησης και Αρματικού Υλικού. (ιστότοπος CJDBY/IHS Janes)
Σύμφωνα με ρωσικά μέσα ενημέρωσης τουλάχιστον πέντε T-96B έφτασαν την 7η Ιουλίου στην Ρωσία για να συμμετέχουν στον Διαγωνισμό Αρχηγών Αυτοκίνησης και Αρματικού Υλικού. (ιστότοπος CJDBY/IHS Janes)
Άλλες κινέζικες πηγές δείχνουν, ωστόσο, ότι το το T-96B ίσως να έχει μόνο μια ελαφρά ισχυρότερη έκδοση του κινητήρα του T-96A, με απόδοση κοντά στους 1000 ίππους.
Το T-96B φαίνεται να έχει χαμηλότερου βάρους εδαφικούς τροχούς και τροποποιημένη ανάρτηση που μπορεί να αυξήσει την αξιοπιστία στις ερπύστριες του.

Richard D Fisher Jr

Απόδοση/Μετάφραση από το Janes.com για την Προέλαση.
ΠΗΓΗ
http://www.proelasi.org/2016/07/16/%CE%BA%CE%AF%CE%BD%CE%B1-%CE%B1%CE%BD%CE%B1%CF%80%CF%84%CF%8D%CF%87%CE%B8%CE%B7%CE%BA%CE%B5-%CE%BD%CE%AD%CE%B1-%CE%AD%CE%BA%CE%B4%CE%BF%CF%83%CE%B7-%CF%84%CE%BF%CF%85-%CE%AC%CF%81%CE%BC%CE%B1%CF%84/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου