Τετάρτη 20 Ιουλίου 2016

ΕΚΤΑΚΤΟ: Θρίλερ με δύο τουρκικά φουσκωτά που μεταφέρουν πραξικοπηματίες και κατευθύνονται σε Σύμη και Ρόδο – Συναγερμός σε όλα τα νησιά κοντά στα ελληνοτουρκικά θαλάσσια σύνορα


Νότια της Σύμης πλέει η πυραυλάκατος «Βότσης», που βρίσκεται εκεί για περιπολία ενώ απογειώθηκε και ελικόπτερο για να κάνει έλεγχο από αέρος. Πιθανότατα πρόκειται για 50  Τούρκους πραξικοπηματίες που κατευθύνονται προς Σύμη και Ρόδο «μεταμφιεσμένοι» σε πρόσφυγες. Σε συναγερμός έχουν τεθεί οι ελληνικές ένοπλες δυνάμεις σε όλα τα νησιά κοντά στα ελληνοτουρκικά θαλάσσια σύνορα με εντολή ΓΕΕΘΑ.
Αναβρασμός και έντονη κινητικότητα επικρατεί αυτή την ώρα στο ακριτικό νησί της Σύμης, μετά την πληροφορία ότι δύο τουλάχιστον τουρκικά φουσκωτά προσεγγίζουν το νησί.
Την πληροφορία επιβεβαιώνουν κύκλοι του υπουργείου Εθνικής Άμυνας και του Λιμενικού Σώματος, τα οποία προς το παρόν παρακολουθούν διακριτικά την πορεία των φουσκωτών, που πλέουν ακόμη σε τουρκικά χωρικά ύδατα.
Μεγάλη επιχείρηση είναι σε εξέλιξη τις τελευταίες μέρες, με τη συμμετοχή ειδικών δυνάμεων, ελικοπτέρων και αεροσκαφών με παθητικές διόπτρες, για τον εντοπισμό κομάντος που συμμετείχαν στην επιχείρηση σύλληψης ή δολοφονίας του Ερντογάν, οι οποίοι κρύβονται στα δάση της περιοχής Μαρμαρίδος και υπάρχει σοβαρός κίνδυνος να περάσουν στα ελληνικά νησιά.
Το πιο κοντινό νησί είναι η Σύμη.
Εκεί επικεντρώνονται οι προσπάθειες των Τούρκων, για να αποτρέψουν διαφυγή τους στη Σύμη ή σε κάποιο άλλο κοντινό νησί, με φουσκωτή βάρκα ή άλλο πλωτό μέσον.
Αυτές οι πληροφορίες υπήρχαν εδώ και ώρες και φαίνονται ότι επιβεβαιώνονται. Οι ίδιες πληροφορίες ανέφεραν εδώ και ώρες ότι οι πραξικοπηματίες θα έρθουν μαζί με λαοθάλασσα προσφύγων ώστε να αποφευχθεί το πάθημα της Αλεξ/πολης.


πηγή: http://www.pentapostagma.gr/2016/07/%ce%b8%cf%81%ce%af%ce%bb%ce%b5%cf%81-%ce%bc%ce%b5-%ce%b4%cf%8d%ce%bf-%cf%84%ce%bf%cf%85%cf%81%ce%ba%ce%b9%ce%ba%ce%ac-%cf%86%ce%bf%cf%85%cf%83%ce%ba%cf%89%cf%84%ce%ac-%cf%83%cf%84%ce%b7-%cf%83%cf%8d.html#ixzz4ExqnApLU

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου