Τετάρτη 2 Δεκεμβρίου 2015

Λονδίνο: Μεγάλη αντιτρομοκρατική άσκηση από τη Scotland Yard (Φωτογραφίες και Βίντεο)


2.000 άνδρες της scotland yard συμμετείχαν σε άσκηση στο Λονδίνο σύμφωνα με το σενάριο της οποίας τρομοκράτες είχαν επιτεθεί σε εμπορικό κέντρο.

Η άσκηση έλαβε χώρα σε εγκαταλελειμμένο κτίριο στο Λονδίνο, όπου στο παρελθόν στεγάζονταν γραφεία.

Σύμφωνα με το σενάριο στο εσωτερικό του κτιρίου υπήρχαν τέσσερις τρομοκράτες οπλισμένοι με AK-47 και χειροβομβίδες τους οποίους οι αστυνομικοί, έπρεπε να βρουν και να εξοντώσουν ψάχνοντας από δωμάτιο σε δωμάτιο.

Σύμφωνα με τις εντολές που δόθηκαν στους αστυνομικούς αυτοί θα έπρεπε να εστιάζουν στους ενόπλους και στο πώς θα τους αφοπλίσουν, προσπερνώντας ακόμη και όσους ενδεχομένως να είχαν τραυματιστεί τακτική η οποία δεν συνηθιζόταν παλαιότερα.

Οι επικεφαλής της βρετανικής αστυνομίας δικαιολόγησε τη νέα αυτή τακτική λέγοντας πως είναι απαραίτητη προκειμένου οι αστυνομικοί να σταματήσουν τους τρομοκράτες από το να αφαιρέσουν και άλλες ζωές σημειώνοντας πως η ίδια τακτική ακολουθήθηκε και στη Γαλλία κατά τη διάρκεια των επιθέσεων της 13ης Νοεμβρίου.

Η άσκηση ήταν μέρος του ετήσιου εκπαιδευτικού προγράμματος που έχει καταρτιστεί εδώ και μήνες από τη Βρετανική αστυνομία ενώ για το ρεαλισμό της χρησιμοποιήθηκαν ομάδες απεικόνισης των τρομοκρατών καθώς και κούκλες στο ρόλο των νεκρών και των τραυματιών.







ΠΗΓΗ
http://defencenews.gr/index.php/diafora/2830-londino-megali-antitromokratiki-askisi-apo-ti-scotland-yard

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου