Σάββατο 12 Δεκεμβρίου 2015

H ΠΑΝΑΓΙΑ η ΠΑΡΑΜΥΘΙΑ του Αγίου Όρους απέναντι από τους Τούρκους στο ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ.


Οι πειρατές πάντα έψαχναν ανοικτές πόρτες ή κερκόπορτες για να μπουν και να συλήσουν.
Πάντα όμως απέναντι από αυτούς εδώ στην Πατρίδα μας στεκόταν αμείλικτη η Υπεραγία Θεοτόκος η Παραμυθία από το Αγιώνυμο Περιβόλι της.
Το σχετικό ιστορικό είναι στο χέρι μας και στην πρόθεση της μετανοίας μας να επαναληφθεί απέναντι στους σημερινούς πειρατές του Αιγαίου που λέγονται Τούρκοι.
Προκειμένω να μας ¨μασήσουν¨ ζωντανούς δεν μασάμε τα λόγια μας απέναντι σε αυτούς που ανοίγουν πόρτες και κερκόπορτες στις ημέρες μας και ειδικότερα στο Αιγαίο της προσφυγικής κρίσης.
Η κρίση του προσφυγικού στο ΑΙΓΑΙΟ και το θέμα των ΣΤΕΝΩΝ του Βοσπόρου που άνοιξε με σκοπό να σφραγιστούν τα ΣΤΕΝΑ …ανοίγει διάπλατα τις πόρτες πίσω από τις οποίες καιροφυλακτούν οι Πειρατές για να ορμήσουν στους θησαυρούς του ΒΟΡΕΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ.
Μπορεί οι τούρκοι να έχουν όρεξη για περιπέτειες αλλά και η ΠΑΝΑΓΙΑ η ΠΑΡΑΜΥΘΙΑ έχει περισσότερη ¨όρεξη¨ για αυτούς και τους συνεργάτες τους για να σταματήσει τα άνομα σχέδια τους.
¨Κάποια χρονιά, αρχές του 14ου αι., στις 21 Ἰανουαρίου, τελείωσε ο Όρθρος. Οι πατέρες αποσύρθηκαν στα κελλιά τους για να αναπαυθούν, μέχρι να αρχίσουν τα καθημερινά τους διακονήματα. Τότε θα ανοιγόταν και η πύλη της Μονής.
Δεν γνώριζαν ότι έξω από αυτήν παραμόνευαν πειρατές,- τότε ήταν μάστιγα στο Αιγαίο πέλαγος-, που την είχαν περιλυκλώσει, έτοιμοι να εισβάλλουν για να καταστρέψουν τα πάντα.
Στο ναό βρισκόταν μόνος ο Ηγούμενος, αφοσιωμένος στην προσευχή του. Πετάχτηκε ξαφνικά ακούοντας μια φωνή, που δεν έμοιαζε με φωνή ανθρώπου. Έντρομος κοίταξε γύρω του. Δεν είδε κανένα. Έξάλλου κανένας δεν ήταν μέσα στό ναό. Και όμως κάποιος μίλησε. Συγκέντρωσε την προσοχή του και γεμάτος φόβο κατάλαβε ότι η φωνή προερχόταν από την εικόνα της Θεομήτορος. Με ευλάβεια τέντωσε το αυτί του για να ακούσει.
Άκουσε τότε τη φωνή της Παναγίας να λέει: «Μην ανοίξετε σήμερα την πύλη της Μονής, αλλά αφού ανεβείτε στα τείχη, να διώξετε τους πειρατές».
Κατάπληκτος ο Ηγούμενος προσήλωσε τα μάτια του στην εικόνα της Θεοτόκου.
Αντίκρυσε τότε ένα εκπληκτικό θαύμα.
Η μορφή της Παναγίας ήταν ζωντανή. Το βρέφος Ιησούς που κρατούσε στα χέρια της πήρε και αυτό ζωή. Κίνησε το δεξί του χέρι και έκλεισε το στόμα της αγίας Μητέρας του, στρέφοντας προς αυτήν το φωτεινό πρόσωπό του.
Μια γλυκιά παιδική φωνή ακούστηκε να λέει: «Μη, Μητέρα μου, μην τους το λες. Άφησε τους να τιμωρηθούν, όπως τους αξίζει, γιατί αμελούν τα μοναχικά τους καθήκοντα».
Τότε η Κυρία Θεοτόκος με μεγάλη μητρική παρρησία προς τον μονογενή Υιόν της, σήκωσε ελαφρά το χέρι, συγκράτησε το χεράκι του, έκλινε λίγο προς τα δεξιά το θείο της πρόσωπο και επανέλαβε πιο έντονα «Μην ανοίξετε σήμερα την πύλη της Μονής, αλλά αφού ανεβείτε στα τείχη, να διώξετε τους πειρατές…Και κοιτάξτε να μετανοήσετε, γιατί ο Υιός μου είναι οργισμένος μαζί σας». Επανέλαβε δε και για τρίτη φορά την προειδοποίηση: «Σήμερα, μην ανοίξετε την πύλη της Μονῆς…».
Μετά το διάλογο η Κυρία Θεοτόκος και το Πανάγιο Βρέφος της αποκαταστάθηκαν πάλιν σαν εικόνα.
Ο Ηγούμενος γεμάτος θαυμασμό συγκάλεσε όλους τους Πατέρες, διηγήθηκε σ’ αυτούς τα υπερφυσικά γεγονότα που συνέβησαν και τους επανέλαβε τα λόγια που είχε ακούσει από τα χείλη της Παναγίας και του Θείου Βρέφους προς την Μητέρα του.
Όλοι με κατάπληξη στράφηκαν προς το μέρος της θαυματουργού εικόνας. Και η κατάπληξη τους αυξήθηκε. Η παράσταση της εικόνας είχε μεταμορφωθεί. Η σύνθεση μεταβλήθηκε ολοκληρωτικά και δεν έμοιαζε καθόλου με την παλαιά εικόνα. Διατηρήθηκε η μορφή όπως φαίνεται σήμερα. Η Παναγία να κρατά το χέρι του Χριστού κάτω από το στόμα της και να κλίνει το κεφάλι της δεξιά για να το αποφύγει. Η έκφραση του προσώπου της είναι γεμάτη απέραντη επιείκεια, αγάπη, συμπάθεια και μητρική στοργή. Ο Χριστός παρόλο που παριστάνεται ως βρέφος έχει αυστηρό πρόσωπο ως Κριτής.
Η εικόνα αυτή είναι πράγματι αχειροποίητος, διότι κατασκευάστηκε στη μορφή που είναι σήμερα, όχι από ανθρώπινο χέρι, αλλά από τη Χάρη του Θεού, μετά τη θαυματουργική επέμβαση της Παναγίας μας για τη διάσωση της Μονής. Ονομάστηκε «Παναγία Παραμυθία», δηλαδή Παρηγορήτρια.
Και δικαίως· διότι όπως λένε οι προσκυνητές της Μονής, που δεν χορταίνουν να την βλέπουν, η θέα της γλυκιάς έκφρασης του προσώπου της Παναγίας ξεκουράζει, αναπαύει, γαληνεύει και παρηγορεί τη ψυχή του ανθρώπου.¨ http://www.diakonima.gr/Δημοσιεύθηκε: 20 Ιανουαρίου 2009
Το πνευματικό ραντάρ της ΠΑΝΑΓΙΑΣ της ΠΑΡΑΜΥΘΙΑΣ σήμερα περιπολεύει στο απέναντι ΑΥΤΗΣ Βόρειο Αιγαίο του νέους πειρατές που λέγονται Τούρκοι που προσπαθούν με την βοήθεια των ξένων συνεργατών και φίλων τους να ανοίξουν πόρτες ή κερκόπορτες για να πλιατσικολογήσουν πάλι.
Και σήμερα διψάνε για πλιάτσικο….
«Η Τουρκία βρίσκεται σε ευπαθή θέση. Εάν η Ρωσία της κόψει το φυσικό αέριο εξαιτίας γεωπολιτικών λόγων, τότε η Τουρκία θα βιώσει μια αναπόφευκτη καταστροφή», γράφει ο Simone Tagliapietra μέλος του think tank Bruegel στο Politico και προσθέτει ότι η Τουρκία δεν έχει κανένα τρόπο ώστε να αναπληρώσει την έλλειψη βραχυπρόθεσμα!
To «καμπανάκι» της ενεργειακής και συνεπώς της οικονομικής κατάρρευσης της Τουρκίας «έκρουσε» και το Ιράν μειώνοντας για μια ολόκληρη ημέρα την χορήγηση φυσικού αερίου κατά 50%, προκαλώντας έτσι τον τρόμο στην Άγκυρα http://www.pronews.gr/portal 12 Δεκεμβρίου 2015
Απέναντι από τον ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ ΘΗΣΑΥΡΟ που λέγεται ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ βρίσκονται υλικοί θησαυροί που για τους γείτονες θεωρούνται ευκαιρία προς λεηλασία.
ΜΠΑΜΠΟΥΡΑΣ η το ακρωτήρι του Καλόγερου
¨Το 1978, δηλαδή πριν μπει η Ελλάδα στην ΕΟΚ, πραγματοποιήθηκε μια μελέτη σε μια περιοχή για την οποία γινόταν πολύς λόγος. Πρόκειται για την περιοχή στην οποία η Χούντα είχε διαπιστώσει ότι υπάρχουν πολύ πλούσια πετρελαϊκά κοιτάσματα αλλά η προηγούμενη μελέτη είχε χαθεί. Η μελέτη ανέφερε ότι 10 ναυτικά μίλια από το Ακρωτήριο ΜΠΑΜΠΟΥΡΑΣ της Θάσου, υπάρχει ένα τεράστιο κοίτασμα πετρελαίου, ΑΜΕΣΑ αξιοποιήσιμο, σε μικρό βάθος από την επιφάνεια και με κόστος εξόρυξης ίσο με αυτό των πηγαδιών που υπάρχουν στη Σ. Αραβία! Το κόστος εξόρυξης στη Σ. Αραβία ήταν 5 δολάρια το βαρέλι και η μελέτη καταδείκνυε ότι στην θαλάσσια περιοχή του ΜΠΑΜΠΟΥΡΑ το κόστος ήταν μόλις 4,8 δολάρια /βαρέλι γεγονός που την καθιστούσε ισότιμη με μια οποιαδήποτε εξόρυξη σε χερσαίο έδαφος. Αντίθετα, οι εξορύξεις σε θαλάσσιες περιοχές είναι πάντοτε ακριβότερες όπως αυτές για παράδειγμα του πετρελαίου Μπρέντ. Στον ΜΠΑΜΠΟΥΡΑ, το κοίτασμα ήταν «καθαρό» από θειάφι, γεγονός που έκανε την εκμετάλλευσή του πιο ελκυστική Σύμφωνα με την έρευνα αυτή το συγκεκριμένο κοίτασμα προσφερόταν για μια παραγωγή που μπορούσε να φτάσει και τα 200.000 βαρέλια ημερησίως.¨
http://www.istorikathemata.com/19 Ιανουαρίου 2011
¨Το σημαντικότερο από τα κοιτάσματα του ΒΟΡΕΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ βρίσκεται στην αμφισβητούμενη ζώνη των 10,5 μιλίων. Δηλαδή η εκμετάλλευση του απαιτεί την επέκταση των ελληνικών χωρικών υδάτων στα 12 μίλια.
Ανάμεσα στα σημαντικότερα κοιτάσματα πετρελαίου στην ελληνική επικράτεια σύμφωνα με μια παλαιότερη έρευνα του ειδικού Βρετανού ερευνητή, A Wilson, που δημοσιεύτηκαν στο βιβλίο του, «The Aegean Dispute» και έχουν αναδημοσιευτεί και σε τουρκικά έντυπα ενώ έχουν ληφθεί σοβαρά υπόψη από την ΤΡΑΟ για τις έρευνες της είναι τα ακόλουθα :
1) Δομή, EAST. Θάσος, ανατολικά της Θάσου. 250 εκατομμύρια βαρέλια καλής ποιότητας χαμηλού ειδικού βάρους, 280 εκατομμύρια υψηλού ειδικού βάρους , 1,5 δις κυβικά αερίου βάθους, 1200 με 1600 μέτρα, εκμετάλλευσης NAPC.
2) Βόρειος Πρίνος, Νέα Πέραμος, Άθως : 40 εκατομμύρια βαρέλια χαμηλού ειδικού βάρους, βάθους 800 έως 1000 μέτρα, εκμετάλλευση NAPC.
3) Επανομή, Σιθωνία : 80 εκατομμύρια βαρέλια χαμηλού ειδικού βάρους, 2 δις κυβικά αερίου, εκμετάλλευση Texaco, ΔΕΠ.
4) Θερμαϊκός : 100 εκατομμύρια βαρέλια, 1 δις κυβικά αερίου εκμετάλλευση Shell. ¨ Νίκος Χειλαδάκης
http://ellinonea.blogspot.gr /Τετάρτη, 4 Μαρτίου 2015
ΖΟΥΡΑΦΑ ή ΛΑΔΟΞΕΡΑ
Όπως έχει γράψει η ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΘΡΑΚΗ, η βραχονησίδα Ζουράφα ή αλλιώς «Λαδόξερα» έχει ιδιαίτερη σημασία για δύο λόγους:
Πρώτον: στην περιοχή αναβλύζει πετρέλαιο που γίνεται ορατή η παρουσία του, όταν η θάλασσα είναι ήρεμη.
Δηλαδή το Θρακικό Πέλαγος, είναι γεμάτο πετρέλαια τα οποία οι γείτονές μας, εποφθαλμιούν εντόνως.
Δεύτερον: η βραχονησίδα Ζουράφα αποτελεί το υπαρκτό και με ανθρώπινη δραστηριότητα (λόγω λειτουργίας του φάρου ναυσιπλοΐας, γεωγραφικό σημείο που ορίζει τα θαλάσσια σύνορα Ελλάδος – Τουρκίας.
Και το γεγονός αυτό επιτρέπει στην Ελλάδα, τον σχεδιασμό της δικής της ΑΟΖ, χωρίς καμία διακοπή, από Αλεξανδρούπολη, μέχρι Καστελόριζο.
Η Τουρκία καιροφυλακτεί. Γι” αυτό και στέλνει συνεχώς τα αλιευτικά της, στην συγκεκριμένη περιοχή, αμφισβητώντας την ελληνικότητά της.
Το θέμα της Ζουράφας δεν είναι ασήμαντο. Αντιθέτως έχει τεράστια σημασία,
Γι” αυτό δεν χωρεί ουδεμία ολιγωρία, που ασφαλώς ρίχνει νερό στον μύλο των σχεδίων της Άγκυρας.
http://www.elthraki.gr/details.php?id=4565
Η Λαδοξέρα με πράξεις και ενέργειες παράνομες αμφισβητείται ευθέως από τους τούρκους πειρατές.
Η κρίση του προσφυγικού στο ΑΙΓΑΙΟ και το θέμα των ΣΤΕΝΩΝ του Βοσπόρου που άνοιξε με σκοπό να σφραγιστούν τα ΣΤΕΝΑ …ανοίγει διάπλατα τις πόρτες πίσω από τις οποίες καιροφυλακτούν οι Πειρατές για να ορμήσουν στους θησαυρούς του ΒΟΡΕΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ.
Μπορεί οι τούρκοι να έχουν όρεξη για περιπέτειες αλλά και η ΠΑΝΑΓΙΑ η ΠΑΡΑΜΥΘΙΑ έχει περισσότερη ¨όρεξη¨ για αυτούς και τους συνεργάτες τους για να σταματήσει τα άνομα σχέδια τους.
Με πνευματική ευθύνη και συνείδηση
Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας


πηγή: http://www.pentapostagma.gr/2015/12/h-%cf%80%ce%b1%ce%bd%ce%b1%ce%b3%ce%b9%ce%b1-%ce%b7-%cf%80%ce%b1%cf%81%ce%b1%ce%bc%cf%85%ce%b8%ce%b9%ce%b1-%cf%84%ce%bf%cf%85-%ce%b1%ce%b3%ce%af%ce%bf%cf%85-%cf%8c%cf%81%ce%bf%cf%85%cf%82-%ce%b1%cf%80.html#ixzz3u8occY3J

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου