Κυριακή 13 Δεκεμβρίου 2015

Ρωσικό αντιτορπιλικό έριξε προειδοποιητικές βολές σε Τουρκικό αλιευτικό ανοιχτά της Λήμνο




Προειδοποιητικά πυρά εξαπέλυσε ένα Ρωσικό πολεμικό πλοίο εναντίον Τουρκικού ανοιχτά της Λήμνου. Το Ρωσικό υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε ότι σε απόσταση 22 χιλιομέτρων από τη Λήμνο, απετράπη σύγκρουση δύο πολεμικών πλοίων, της Ρωσίας και της Τουρκίας και για να συμβεί αυτό, το Ρωσικό πλοίο υποχρεώθηκε να ανοίξει πυρ εναντίον του Τουρκικού, μεταφέρει ο ρεπόρτερ του Mega, από τη Μόσχα.


Το Ρωσικό αντιτορπιλικό "Σμέτλιβι" είναι το πλοίο που αναγκάστηκε να ρίξει προειδοποιητικά πυρά σε Τουρκικό αλιευτικό στο Αιγαίο, ανοιχτά της Λήμνου, προκειμένου να αποφευχθεί η σύγκρουσή τους. Η κατασκευή του πλοίου διατάχθηκε το 1960 από την τότε Σοβιετική ένωση και το 1969, ήταν η πρώτη του στρατιωτική επιχείρηση. Το 1990 αποσύρθηκε για επισκευές ενώ το 1995 επέστρεψε ενισχυμένο με το νεότερο πυραυλικό σύστημα SS-N-25. Τον Αύγουστο του 2008 το πλοίο πήρε μέρος στον πόλεμο Ρωσίας - Γεωργίας και από το 2011 επιχειρεί στη Μεσόγειο. Το 2013 επιχείρησε στις ακτές της Συρίας. Έχει μήκος 144 μέτρα και η μέγιστη ταχύτητά του είναι 38 κόμβοι. Με ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, Facebook και Twitter, το ρωσικό υπουργείο Άμυνας τοποθετήθηκε για το επεισόδιο μεταξύ του ρωσικού πολεμικού πλοίου εναντίον του τουρκικού ανοιχτά της Λήμνου.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, «ο στρατιωτικός ακόλουθος της τουρκικής πρεσβείας στη Ρωσία έχει προσκληθεί στο ρωσικό υπουργείο Άμυνας για το περιστατικό στοΑιγαίο Στις 13 Δεκεμβρίου του 2015, αναφέρει η ανακοίνωση, το ρωσικό πλοίο Smetlivy βρισκόταν 22 χιλιόμετρα ανοικτά της Λέσβου στο βόρειο τμήμα του αποτρέποντας τη σύγκρουση με ένα τουρκικό πλοιάριο Στις 9:03 παρατηρητές εντόπισαν το τουρκικό πλοίο σε απόσταση 1.000 μέτρων να πλησιάζει το αγκυροβολημένο ρωσικό πλοίο από τη δεξιά πλευρά.

Παρά τις πολλαπλές προσπάθειες του ρωσικού πλοίου Smetlivy να αποκτήσει επικοινωνία με το τουρκικό πλοίο, το πλήρωμα δεν απάντησε ούτε στον ασύρματο, ούτε στα σήματα των σηματοφόρων, καθώς ούτε και στις ρουκέτες - σήμα. Αφού η απόσταση των δύο πλοίων έφτασε στα 600 μέτρα, ελαφρά όπλα χρησιμοποιήθηκαν σε απόσταση εγγυημένη για την επιβίωση του στόχου, προκειμένου να αποφευχθεί η σύγκρουση των πλοίων. Αμέσως μετά από αυτό, το τουρκικό πλοίο άλλαξε την πορεία και συνέχισε να κινείται σε απόσταση 540 μέτρων, χωρίς να έρχεται σε επαφή με το ρωσικό πλήρωμα.

Σε σχέση με το περιστατικό στο Αιγαίο, ο Ρώσος υφυπουργός Άμυνας, Anatoly Antonov, προσκάλεσε τον στρατιωτικό ακόλουθο της Τουρκίας στην πρεσβεία στη Ρωσία στο ρωσικό υπουργείο Άμυνας», καταλήγει η ανακοίνωση. Νέα ένταση στις ρωσοτουρκικές σχέσεις από επεισόδιο στο Αιγαίο Η Ρωσία ανακοίνωσε σήμερα πως κάλεσε τον Τούρκο στρατιωτικό ακόλουθο στη Μόσχα έπειτα από "ένα συμβάν" κατά το οποίο ένα ρωσικό αντιτορπιλικό κατέφερε, "οριακά", να αποφύγει τη σύγκρουση με ένα τουρκικό σκάφος στο Αιγαίο. "Στις 13 Δεκεμβρίου, το πλήρωμα του ρωσικού σκάφους Smetlivy, που βρισκόταν 22 χλμ.(13,6 μίλια) από το ελληνικό νησί Λήμνος στο βόρειο Αιγαίο, απέφυγε μια σύγκρουση με ένα τουρκικό αλιευτικό σκάφος", ανακοίνωσε το υπουργείο Άμυνας, λέγοντας πως το πλήρωμα του ρωσικού πολεμικού χρησιμοποίησε ελαφρά όπλα για να προειδοποιήσει το αλιευτικό.

ΠΗΓΗ
http://defencenews.gr/index.php/ethniki-amina/2905-rosiko-antitorpiliko-erikse-proeidopoiitikes-voles-se-tourkiko-alieftiko-anoixta-tis-limnou

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου