Δευτέρα 28 Δεκεμβρίου 2015

Το Ισραήλ δημιούργησε τη νέα 89η Ταξιαρχία Κομάντο για την αντιμετώπιση της τρομοκρατίας

Η νέος σχηματισμός θα περιλαμβάνει τέσσερα ειδικά τάγματα, τα: Duvdevan, Egoz, Maglan και Rimon. (security-intelligence.org)
O Αρχηγός των Ισραηλινών Δυνάμεων Αυτοάμυνας (IDF) αντιστράτηγος Γκάντι Αιζενκοτ κατά τη διάρκεια εναρκτήριας ομιλίας του την Κυριακή, 27 Δεκεμβρίου 2015 στο Εθνικό Πάρκο Εην Χαροντ εξήγησε γιατί ήταν τόσο αναγκαίο να επισπεύσει την έναρξη της νέας Ταξιαρχίας Κομάντο κατά δύο μήνες: “Η Ταξιαρχία Κομάντο είναι αναγκαία όσο ποτέ υπό την έκρηξη των απειλών της Χεζμπολάχ και του Ντάες,” δήλωσε, ως απάντηση στα καυχήματα των τελευταίων ημερών των Χασάν Νασράλα και Αμπού Μπακρ αλ-Μπαγκντάντι.
Ο Αρχηγός του Επιτελείου παρουσίασε τον πρώτο Διοικητή της νέας Ταξιαρχίας, τον Συνταγματάρχη Ντειβιντ Ζίνι.
Η τελετή πραγματοποιήθηκε αμέσως μετά τη δήλωση του ηγέτη της Χεζμπολάχ, Χασάν Νασράλα: “Η εκδίκηση για τον θάνατο του Σαμίρ Κουντάρ είναι καθ΄οδον… Οι διαταγές έχουν δοθεί και η εκτέλεση τους είναι στα χέρια των χερσαίων μαχητών της αντίστασης… Δεν θα επιτρέψουμε το αίμα των τζιχαντιστών μαχητών και αδερφών μας να χύνεται οπουδήποτε στον κόσμο,” δήλωσε.
Αναλύσεις των τύπων των απειλών που εμφανίζονται αυτή τη στιγμή από τη Χεζμπολάχ και το Νταές, οι οποίες είναι πιθανόν να επικεντρωθούν στις τρομοκρατικές ενέργειες αντί στις συνοριακές εισβολές με άρματα μάχης και πεζούς μαχητές, έπεισαν τους ανώτερους των IDF για την ανάγκη δημιουργίας ενός νέου πλαισίου για να τεθούν υπο την κοινή διοίκηση κάποιοι από τους άριστα εκπαιδευμένους, έμπειρους, καλά οπλισμένους και αποφασισμένους μαχητές που επιθυμούν να αναλάβουν νέες προκλήσεις.
Ο αυτοαποκαλούμενος χαλίφης του Ντάες, Αμπού Μπακρ αλ-Μπαγκντάντι, έκανε ιδιαίτερη προειδοποίηση προς το Ισραήλ, στην πρώτη, μετά από εφτά μήνες, μαγνητοσκοπημένη ομιλία του την Κυριακή 27 Δεκεμβρίου 2015, στον απόηχο της ομιλίας του Νασράλα. Το μήνυμα του ήταν παρόμοιο με αυτό του σιίτη εχθρού του, εντούτοις με το δικό του απαράμιλλο ύφος.
Είπε οτι το Νταές σύντομα θα είναι στην Παλαιστίνη για να ιδρύσει και εκεί ένα αντάρτικό, “Εβραίοι σύντομα, θα ακούτε για εμάς από την Παλαιστίνη η οποία θα γίνει ο τάφος σας… Οι εβραίοι πίστεψαν οτι ξεχάσαμε τους παλαιστίνιους… Καθόλου, εβραίοι… οι πρωτοπόροι των τζιχαντιστών μαχητών πλησιάζουν κάθε μέρα όλο και πιο κοντά σας.”
Αν και πότε η σιιτική Χεσμπολάχ και το σουνιτικό Νταές πραγματοποιήσουν τις παραπλήσιες αλλά ξεχωριστές απειλές τους -η νωρίτερα- θα βρεθούν αντιμέτωποι με τη νέα Ταξιαρχία Κομάντο του Ισραήλ. Οι στρατιώτες της είναι εκπαιδευμένοι για μάχες σε διάφορες μορφολογίες του εδάφους, ημέρα και νύχτα, υπό άκρα μυστικότητα. Είναι εφοδιασμένοι με εξοπλισμό για τη συλλογή οπτικών και ηλεκτρονικών πληροφοριών, επικοινωνίες, φωτογραφίες και συστήματα κατάδειξης στόχων. Μπορούν να εξολοθρεύσουν ή να αιχμαλωτίσουν τους τρομοκράτες.
Με μια λέξη, οι συγκεκριμένοι εκλεκτοί στρατιώτες θα χτυπήσουν τον εχθρό μέσα από την πίσω αυλή ή το σπίτι του, και θα επιστρέψουν τις απειλές που εκτοξεύθηκαν από τους ηγέτες του Νταες και Χεσμπολάχ πίσω στις δικές τους δυνάμεις.
Η 89η Ταξιαρχία Κομάντο αποτελείται από τέσσερα τάγματα.
Το Duvdevan ειδικεύεται στις επιχειρήσεις ανάμεσα σε αραβικό πληθυσμό υπό άκρα μυστικότητα για τον εντοπισμό και σύλληψη υπόπτων για τρομοκρατία.
Το Egoz είναι ένα ειδικού τύπου τάγμα πεζικού, του οποίου οι κομάντος επιχειρούν μεμονωμένοι ή σε πολύ μικρές ομάδες πίσω από τις εχθρικές γραμμές, ειδικά κατά μήκος των συριακών και λιβανέζικων συνόρων.
Το Maglan εξειδικεύεται στην χρήση οπλισμού που έχει σχεδιαστεί για επιχειρήσεις εναντίον εχθρών υψηλής αξίας. Οι συγκεκριμένοι εκλεκτοί στρατιώτες προχωρούν βαθιά στο εσωτερικό της εχθρικής επικράτειας για τη συλλογή πληροφοριών και χρησιμοποιούν τον προηγμένης τεχνολογίας εξοπλισμό τους, ειδικά χρησιμοποιούμενο από τη συγκεκριμένη μονάδα, για καταστροφικές επιθέσεις.
Το Rimon, τα μέλη αυτού του τάγματος είναι μαχητές της ερήμου που απέκτησαν εμπειρία στα εδάφη της Λωρίδας της Γάζας και της Αιγύπτου. Η εμπειρία τους χρησιμεύει είναι επιβοηθητική για τις επιχειρήσεις εναντίον εμπόρων ναρκωτικών και είναι ανεκτίμητη για τις επιχειρήσεις σε κατοικημένους τόπους με περιβάλλοντα γεμάτα με πολίτες.
Από τη νέα Ταξιαρχία εξαιρούνται οι ανεξάρτητες μονάδες Κομάντος των IDF: Sayeret Matkal, Shayetet 13 (Ναυτικό), η μονάδα Oketz η οποία εκπαιδεύει σκύλους για αντιτρομοκρατικές εργασίες και η Yahalom, του σώματος Μηχανικού.
Βίντεο με τη δράση τμήματος του τάγματος Duvdevan.
Βίντεο με την εκπαίδευση Αμερικάνων και στελεχών της μονάδας Egoz
Βίντεο με την μονάδα Maglan
Βίντεο με την μονάδα Rimon
Απόδοση/Μετάφραση απο το debka.com για την Προέλαση.
ΠΗΓΗ
https://limitofadvance.wordpress.com/2015/12/28/%CF%84%CE%BF-%CE%B9%CF%83%CF%81%CE%B1%CE%AE%CE%BB-%CE%B4%CE%B7%CE%BC%CE%B9%CE%BF%CF%8D%CF%81%CE%B3%CE%B7%CF%83%CE%B5-%CF%84%CE%B7-%CE%BD%CE%AD%CE%B1-89%CE%B7-%CF%84%CE%B1%CE%BE%CE%B9%CE%B1%CF%81%CF%87/#more-36242

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου