Τρίτη 22 Δεκεμβρίου 2015

Αδειάζουν οι βουλγαρικές αποθήκες από ρωσικής προέλευσης όπλα που καταλήγουν σε Σύρια και Υεμένη

Βούλγαροι στρατιώτες στη Νατοϊκή άσκηση Saber Junction 15. (7th Army Joint Multinational Training Command/Flickr)
Εδώ και 9 μήνες μεταγωγικά αεροπλάνα από την Σαουδική Αραβία και τα ΗΑΕ πετάνε συνέχεια στην Σόφια και στο Μπουργκάζ στην Μαύρη Θάλασσα και μεταφέρουν ρωσικής/σοβιετικής προέλευσης όπλα του Βουλγαρικού Στρατού. Στην Υεμένη και στην Συρία όλοι οι επιμέρους στρατοί είναι εφοδιασμένοι με ρωσικά όπλα. Όπως είχε γίνει το 2013-2014 με την Κροατία.
Την πλήρη εικόνα για όλα τα δρομολόγια των αεροπλάνων καθώς και επιμέρους λεπτομέρειες, επι του τι είδους όπλα μεταφέρονται γνωρίζουν μόνο οι αμερικάνοι, ενώ για τα τελευταία φορτία που περάσαν στους αντάρτες της Συρίας/οχι στο ISIS/είχαν γνώση και οι τούρκοι.
Απο τις αρχές του 2015 είναι πολλές οι πτήσεις σαουδαραβικών μεταγωγικών αεροπλάνων στο αεροδρόμιο Σόφιας, ενώ εκεί μεταφέρονται όπλα για φόρτωση απο στρατιωτικές μονάδες της Φιλιππούπολης, της Βαρνας και δυτικά της Σόφιας.
Οι πτήσεις στο 75%-σύμφωνα με ειδικά στοιχειά που ειναι στην διάθεση του υπογράφοντα -είναι απο Τζέντα σε Σόφια και απο εκει για την αεροπορική βάση Ταμπουκ στην ΒΔ Σαουδική Αραβία που απέχει 100χλμ απο τα σύνορα με Ιορδανία. Απο εκεί προωθούνται σε αντάρτες της Συρίας που στην περιοχή Ντερα-Κουνειτρα πολεμάνε τις δυνάμεις του Άσαντ.
Κάθε φορά με αεροπλάνο μεταφέρονται όπλα συνολικού βάρους 70-90 τόνων
Πέραν της Σ. Αραβίας εμπλέκονται τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα. Μεταγωγικά A330F και Boeing 777F /της Etihad απο Μάιο μέχρι Οκτώβριο 2015 πραγματοποιούσαν τις πτήσεις Αμπου Νταμπι-Μπουργκαζ και από εκεί επιστροφή στην μεγάλη στρατιωτική βάση της Αλ Νταφρα στα Εμιράτα.
Όλα τα όπλα πάνε σε αντάρτες της Συρίας και της Υεμένης που υποστηρίζονται απο τα πλείστα αραβικά κράτη. Μέχρι στιγμής το 2014-2015 η συνολική άξια των όπλων φθάνει τα 134 εκατ δολάρια.
Αν κάποιος διαβάσει την Βουλγάρικη λευκή βίβλο των εξοπλισμών θα αντιληφθεί όλα τα παραπάνω, ενω είναι γνωστό στον υπογράφοντα οτι από την εποχή του ψυχρού πόλεμου οι βο;yλγαροι ειχαν σε πολλές αραβικές χώρες και ειδικά σε Συρία-Ιρακ-Υεμενη και Λιβύη πολύ ισχυρούς δεσμούς στον τομέα των στρατιωτικών εξοπλισμών.
Το θέμα παρακολουθείται και μέχρι στιγμής υπάρχουν εντυπωσιακές πληροφορίες.
ΠΗΓΗ
https://limitofadvance.wordpress.com/2015/12/22/%CE%B1%CE%B4%CE%B5%CE%B9%CE%AC%CE%B6%CE%BF%CF%85%CE%BD-%CE%BF%CE%B9-%CE%B2%CE%BF%CF%85%CE%BB%CE%B3%CE%B1%CF%81%CE%B9%CE%BA%CE%AD%CF%82-%CE%B1%CF%80%CE%BF%CE%B8%CE%AE%CE%BA%CE%B5%CF%82-%CE%B1%CF%80/#more-36060

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου