Πέμπτη 10 Δεκεμβρίου 2015

Πυκνώνουν οι Ρωσικές χερσαίες δυνάμεις πέριξ της Τουρκίας



Ανησυχίες έχει αρχίσει να προκαλεί στην Τουρκία η σταδιακή αύξηση της ρωσικής στρατιωτικής παρουσίας γύρω από τη χώρα, μετά το θερμό επεισόδιο με την κατάρριψη του ρωσικού Su-24 από τουρκικά μαχητικά στις 24 Νοεμβρίου.

Σε δημοσίευμα της Hurriyet Daily News, αλλά και αντίστοιχα δημοσιεύματα ρωσικών ΜΜΕ, επισημαίνεται η αποστολή 14 ελικοπτέρων (περιλαμβανομένων επτά βαρέων επιθετικών Mi-24) στην Αρμενία, στη βάση Ερεμπούνι κοντά στην πρωτεύουσα Γερεβάν- αριθμός που θα μπορούσε να αυξηθεί, με τα Mi-24 να φτάνουν τα 15 ως το τέλος του έτους. Επίσης, αίσθηση προκάλεσε στα ΜΜΕ η αποστολή του ρωσικού υποβρυχίου κλάσης Kilo, «Rostov-on-Don» στα ανοιχτά της Συρίας, από όπου και εκτόξευσε πυραύλους cruise εναντίον στόχων στη Συρία, Σημειώνεται πως η Ρωσία διαθέτει ναυτική βάση στην Ταρτούς, ενώ άξια αναφοράς είναι και η παρουσία του καταδρομικού κατευθυνόμενων πυραύλων «Moskva» (με αντιαεροπορικά/ αντιπυραυλικά συστήματα αντίστοιχα των S-300) στην ανατολική Μεσόγειο.

Όσον αφορά στη ρωσική βάση του Χμαϊμίμ, έξω από τη Λαττάκεια, υπολογίζεται ότι υπάρχουν 55 πολεμικά αεροσκάφη, περιλαμβανομένων μαχητικών Su-30, Su-24, Su-25 και Su-34, καθώς και επιθετικά ελικόπτερα Mi-24 και μεταφορικά Mi-8. Τα αντιαεροπορικά συστήματα που υπάρχουν στη βάση περιλαμβάνουν Pantsir-S1, Buk-M2 και S-400, που θεωρούνται από τα κορυφαία αντιαεροπορικά/ αντιπυραυλικά συστήματα που υπάρχουν αυτή τη στιγμή στον κόσμο, με τεράστια εμβέλεια, ικανά να εμπλέξουν στόχους βαθιά εντός του εναερίου χώρου. Ακόμη, υπολογίζεται ότι στη βάση υπάρχουν 15 άρματα μάχης και 30 τεθωρακισμένα οχήματα μεταφοράς προσωπικού, καθώς και πλατφόρμες ηλεκτρονικού πολέμου Krasukha.
ΠΗΓΗ
http://defencenews.gr/index.php/ethniki-amina/2885-pyknonoun-oi-rosikes-xersaies-dynameis-periks-tis-tourkias

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου