Τρίτη 1 Δεκεμβρίου 2015

Τα κορυφαίων επιδόσεων S-400 Triumf αποτελούν μεγάλο πονοκέφαλο για την Τουρκική Αεροπορία


Mε το θερμόμετρο στη Συρία να έχει ανεβεί επικίνδυνα μετά την κατάρριψη του ρωσικού Su-24 από τουρκικά μαχητικά, η Ρωσία έχει ενισχύσει σημαντικά τις αντιαεροπορικές/ αντιπυραυλικές δυνατότητές της στην περιοχή, με το καταδρομικό κατευθυνόμενων πυραύλων «Moskva» και πυραύλους S-400 για αεράμυνα περιοχής.

Οι S-400 (Triumf) βρίσκονται στο επίκεντρο ειδικού αφιερώματος του ρωσικού πρακτορείου Sputnik: Πρόκειται για αναβάθμιση του γνωστού συστήματος S-300 (το οποίο βρίσκεται και στο οπλοστάσιο των ελληνικών ενόπλων δυνάμεων, με τους πυραύλους να έχουν εγκατασταθεί στην Κρήτη, ενώ αρχικά προορίζονταν για την Κύπρο) και βρίσκεται προς το παρόν μόνο στο ρωσικό οπλοστάσιο. Θεωρείται εφάμιλλο (αν όχι ανώτερο) του αμερικανικού Patriot, και μπορεί να πλήξει ιπτάμενους στόχους σε απόσταση μέχρι και 400 χλμ- ενώ, όπως σημειώνεται, μπορεί να χρησιμοποιηθεί και εναντίον στόχων εδάφους και θαλάσσης. Είναι αυτοκινούμενο και έχει χρόνο ανάπτυξης μόλις 15 λεπτά. Μπορεί να πλήξει αεροσκάφη τα οποία βρίσκονται εντός του τουρκικού εναερίου χώρου, και ως εκ τούτου αποτελεί λόγω προβληματισμού για τους Τούρκους επιτελείς.



Τέθηκε σε υπηρεσία το 2007 και μπορεί να παρακολουθεί/ εμπλέκει ταυτόχρονα μέχρι 300 στόχους. Ενδείκνυται για χρήση εναντίον μιας σειράς στόχων, περιλαμβανομένων βαλλιστικών πυραύλων και βλημάτων cruise: Από στρατηγικά βομβαρδιστικά και αεροσκάφη ηλεκτρονικού πολέμου μέχρι κατασκοπευτικά αεροσκάφη, ιπτάμενα ραντάρ και προφανώς τακτικά (αλλά και stealth) μαχητικά.


ΠΗΓΗ http://defencenews.gr/index.php/diethnis-asfaleia/2825-ta-koryfaion-epidoseon-s-400-triumf-apotele

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου