Τετάρτη 2 Δεκεμβρίου 2015

Οι ΗΠΑ αποστέλλουν περισσότερους κομάντος για πολεμικές «επιχειρήσεις» κατά του ISIS στην Συρία


Επιπλέον Αμερικανοί κομάντος θα εισέλθουν εντός συριακού εδάφους, με σκοπό την διεύρυνση της αμερικανικής παρουσίας στην χώρα αυτή λόγω των ισλαμιστών ανταρτών, αναφέρουν διεθνή δημοσιεύματα.
Ο Υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ Ashton Carter την 1η Δεκεμβρίου πραγματοποίησε ομιλία  κατά την διάρκεια ακροάσεως  του  στο αμερικανικό Κογκρέσο, σχετικά με έκθεση  για την κατάσταση στην Συρία και το Ιράκ. Στην ομιλία του, ο επικεφαλής του στρατού των ΗΠΑ ανακοίνωσε την αποστολή επιπλέον  Αμερικανών στελεχών των  ειδικών δυνάμεων με αποστολή «μονομερείς πολεμικές ενέργειες στην Συρία».
«Δίνουμε ιδιαίτερη σημασία στην προσπάθεια ασκήσεως πιέσεων  προς το  ισλαμικό κράτος »… Οι δυνάμεις μας ,με την πάροδο του χρόνου θα είναι σε θέση να διεξάγουν  μονομερείς  στρατιωτικές ενέργειες στην Συρία»,  δήλωσε ο κ. Κάρτερ.
Πρόσθετες Αμερικανικές ειδικές δυνάμεις θα αναπτυχθούν και στο Ιράκ (όπου τώρα υπάρχουν περίπου 3.400 Αμερικανοί πεζοναύτες) και θα ενεργούν  «μόνο με την συγκατάθεση της κυβέρνησης του Ιράκ».
Εκπρόσωπος του Πενταγώνου, δήλωσε στην εφημερίδα USA Today, ότι  λόγω της παρουσίας της τρομοκρατικής ομάδος  «ισλαμικό κράτος» στο βόρειο τμήμα της Συρίας θα αποσταλούν επιπλέον άνδρες των ειδικών δυνάμεων των ΗΠΑ .
Οι κινήσεις αυτές των Αμερικανών, σύμφωνα με την ιστοσελίδα μας pentapostagma.gr,  αποσκοπούν στην εδραίωση από κοινού  με τον τουρκικό στρατό ενός θύλακα εντός συριακού εδάφους, στην περιοχή των χωριών των Τουρκμένων.  Οι άνδρες των ειδικών δυνάμεων των ΗΠΑ θα είναι σε θέση να εκπαιδεύσουν ενδεχομένως Τουρκμένους , συγκροτώντας μια ισχυρή δύναμη σε αντίβαρο της Χεζμπολάχ και των Ιρανών φρουρών.  Η αντίδραση βέβαια της Μόσχας σε αυτά τα σχέδια δεν είναι ακόμα γνωστή , αλλά δεν νομίζουμε σε καμία περίπτωση  ότι οι Ρώσοι να συναινέσουν στα αμερικανικά σχέδια.  Οπότε το γαϊτανάκι της αντιπαράθεσης μεταξύ των δύο υπερδυνάμεων καλά θα κρατεί.
Πρόσφατα, στην κουρδική πόλη συνοριακή πόλη  Ayn al-Arab (Cobán) κατέφθασαν  50 Αμερικανοί καταδρομείς , οι  οποίοι έχουν ως κύρια αποστολή την εκπαίδευση των μαχητών του  αποκαλούμενου «Ελεύθερου Συριακού Στρατού».
Ωστόσο, αυτή δεν είναι η πρώτη μονάδα των αμερικανικών ειδικών δυνάμεων στη Συρία. Ο διοικητής των κουρδικών δυνάμεων YPG στην επαρχία της Raqqa,  είπε πρόσφατα στα μέσα μαζικής ενημέρωσης ότι στο έδαφος της Συρίας και  στις περιοχές των Κούρδων εδώ και καιρό «δραστηριοποιούνται»  δεκάδες Αμερικανοί κομάντος .
Όσο δεν επέρχεται συμφωνία για το μέλλον της Συρίας, για την μετά Άσαντ εποχή, από την Μόσχα και την Ουάσιγκτον , τόσο η ένταση θα κλιμακώνεται. Η Τουρκία ενθαρρυμένη από την Δύση προκαλεί στην Συρία συνεχώς  , έχοντας πάντα ως κύριο σκοπό της την αναβίωση μιας Νέας Οθωμανικής αυτοκρατορίας.  Αντίδοτο όμως στην «αρρώστια» αυτή είναι η κάθοδο των Ρώσων  και η οσονούπω η στρατιωτική  εμπλοκή της Κίνας.


πηγή: http://www.pentapostagma.gr/2015/12/%ce%bf%ce%b9-%ce%b7%cf%80%ce%b1-%ce%b1%cf%80%ce%bf%cf%83%cf%84%ce%ad%ce%bb%ce%bb%ce%bf%cf%85%ce%bd-%cf%80%ce%b5%cf%81%ce%b9%cf%83%cf%83%cf%8c%cf%84%ce%b5%cf%81%ce%bf%cf%85%cf%82-%ce%ba%ce%bf%ce%bc.html#ixzz3tBwBlL61

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου