Τετάρτη 16 Δεκεμβρίου 2015

Η σκληρή εκπαίδευση των πεζοναυτών του 575 ΤΠΝ- «Είμαστε εδώ να δώσουμε το αίμα μας» (βίντεο)

Φωτογραφία αρχείου από τη συνεκπαίδευση προσωπικού της 32 ΤΑΞΠΝ με 24 MEU των ΗΠΑ. (ΓΕΣ)
Είναι οι επίλεκτοι των επιλέκτων. Αποστολή τους είναι να πετύχουν καίρια και αποτελεσματικά πλήγματα στον εχθρό.
Η σκληρή εκπαίδευση  πέρα από τα συνηθισμένα, κάνει τους πεζοναύτες ως ένα από τα τμήματα των ενόπλων δυνάμεων που ξεχωρίζουν για το αξιόμαχο.
«Έρχονται  όσοι θέλουν, μένουν όσοι μπορούν. Η εκπαίδευση είναι ρεαλιστική, γίνεται σε συνθήκες μάχης, ρεαλιστικά» αναφέρει στην κάμερα του Star, ο Αντισυνταγματάρχης- Διοικητής 575 Τάγματος Πεζοναυτών Γεώργιος Νιβέρογλου.
Το 575 τάγμα πεζοναυτών  αποτελεί την αιχμή του δόρατος στον ανορθόδοξο πόλεμο και είναι έτοιμο να πάσα στιγμή για τις πιο δύσκολες αποστολές.
Στο τάγμα Πεζοναυτών ανήκουν και οι ελεύθεροι σκοπευτές. Καμουφλαρισμένοι, για να μην γίνονται αντιληπτοί, μπορούν με χειρουργική ακρίβεια  να πλήξουν  τον εχθρό σε απόσταση χιλιομέτρων.
«Θέλω κάτι να πω, είμαστε εδώ όποτε χρειαστεί, θα είμαστε παρόντες, να δώσουμε το αίμα μας» τονίζει ο κύριος Νιβέρογλου.
Κύρια αποστολή τους είναι η απόβαση και  κατάληψη εδαφών ώστε να δημιουργήσουν ασφαλή ζώνη για άλλα τμήματα των ενόπλων μας δυνάμεων.
Η μεταφορά τους γίνεται με σκάφη του πολεμικού ναυτικού ή με ερπυστριοφόρα άρματα προσωπικού.
Για τους πεζοναύτες με τα πράσινα μπερέ  μια μόνο λέξη δεν υπάρχει στο λεξιλόγιό τους… η υποχώρηση!
Το αντίστοιχο απόσπασμα στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του STAR της 15ης Δεκεμβρίου 2015, στο 26:30.
Πηγή: star.gr
https://limitofadvance.wordpress.com/2015/12/16/%CE%B7-%CF%83%CE%BA%CE%BB%CE%B7%CF%81%CE%AE-%CE%B5%CE%BA%CF%80%CE%B1%CE%AF%CE%B4%CE%B5%CF%85%CF%83%CE%B7-%CF%84%CF%89%CE%BD-%CF%80%CE%B5%CE%B6%CE%BF%CE%BD%CE%B1%CF%85%CF%84%CF%8E%CE%BD-%CF%84%CE%BF/#more-35930

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου