Πέμπτη 3 Δεκεμβρίου 2015

Με ανάμεικτα συναισθήματα θλίψης και οργής χιλιάδες Ρώσοι πολίτες μέσα στο χιόνι κήδεψαν τον πιλότο του Σουχόι (photo – vid)



Με ανάμεικτα συναισθήματα θλίψης και οργής  αλλά και υπό σφοδρή χιονόπτωση, τουλάχιστον 5.000 Ρώσοι πολίτες συνόδεψαν στην τελευταία του κατοικία τον πιλότο Όλεγκ Πεσκόφ, ο οποίος σκοτώθηκε στην κατάρριψη του βομβαρδιστικού Σουχόι από τουρκικά αεροσκάφη, στα σύνορα της Συρίας με την Τουρκία, την περασμένη βδομάδα



Ο Πεσκόφ ετάφη στην πόλη Λίπετσκ, 450 χιλιόμετρα νότια της Μόσχας. Στην κορυφή της νεκρώσιμης πομπής βρίσκονταν η σύζυγός του, η 16χρονη κόρη του και ο 8χρονος γιος του. Το φέρετρο του ρώσου ήρωα ήταν καλυμμένο με τη Ρωσική τρίχρωμη σημαία.  Οσοι δεν μπόρεσαν να παραβρεθούν στην τελετή της ταφής άφησαν χιλιάδες λουλούδια και στεφάνια σε ένα μνημείο στο κέντρο της πόλης.







Ο Πεσκόφ ετάφη στην Αλέα των Ηρώων, θέση ιδιαιτέρως τιμητική, που προορίζεται για εκείνους που έχασαν τη ζωή τους την ώρα του καθήκοντος.Στις 25 Νοεμβρίου, μία ημέρα μετά το τραγικό συμβάν στη Συρία, ο Βλάντιμιρ Πούτιν είχε απονείμει το ύψιστο μετάλλιο τιμής στον Πεσκόφ, του «Ήρωα της Ρωσικής Ομοσπονδίας».


πηγή: http://www.pentapostagma.gr/2015/12/%ce%bc%ce%b5-%ce%b1%ce%bd%ce%ac%ce%bc%ce%b5%ce%b9%ce%ba%cf%84%ce%b1-%cf%83%cf%85%ce%bd%ce%b1%ce%b9%cf%83%ce%b8%ce%ae%ce%bc%ce%b1%cf%84%ce%b1-%ce%b8%ce%bb%ce%af%cf%88%ce%b7%cf%82-%ce%ba%ce%b1%ce%b9.html#ixzz3tHQcKfaI

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου