Σάββατο 31 Οκτωβρίου 2015

Ισραήλ: Φωτογραφίες από την άσκηση Blue Flag – Συμμέτοχη τεσσάρων F-16 C/D Block 52+ της 337 Μοίρας

Η Blue Flag του Ισραήλ συγκέντρωσε μαχητικά αεροσκάφη από την Ελλάδα, Πολωνία και ΗΠΑ. (IAF/Flickr)
Η Blue Flag είναι η μεγαλύτερη αεροπορική άσκηση στην ιστορία της Ισραηλινής Αεροπορίας.
Η άσκηση ξεκίνησε την 18η Οκτωβρίου και είναι σε εξέλιξη έως την 3η Νοεμβρίου, τα σενάρια της Blue Flag πραγματοποιήθηκαν στην αεροπορική βάση Ovda, κοντά στην πόλη της Ερυθράς Θάλασσας, Εϊλάτ, στο νότιο Ισραήλ, πολεμικά αεροσκάφη από Ελλάδα, Πολωνία και Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής (ΗΠΑ) ενεπλάκησαν σε αριθμό αποστολών και εκτέλεσαν επιχειρήσεις κατά προσομοιωμένου εχθρού εντός του εναερίου χώρου του Ισραήλ. ( τα ίχνη συμπύκνωσης των αεροσκαφών που συμμετέχουν στην άσκηση είναι ορατά και από το Τελ Αβίβ).
Touching Ground
Η Ελληνική Πολεμική Αεροπορία συμμετέχει με τέσσερα F-16C/D Block 52+ της 337 Μοίρας της 110 Πτέρυγας Μάχης που εδρεύει στη Λάρισα, ο ίδιος τύπος μαχητικών αναπτύχθηκε από Ισραήλ και Πολωνία. Η Πολεμική Αεροπορία των ΗΠΑ (USAF) προσγείωσε στην Ovda έξι F-15C που ανήκουν στην 493 Fighter Squadron που έχει έδρα την αεροπορική βάση της RAF στο Lakenheath του Ηνωμένου Βασιλείου.
Όλα τα αεροσκάφη εντάχθηκαν στις Ισραηλινές Μοίρες μαχητικών F-15 Baz, F-16C/D Barak, F-16I Sufa και των υπό απόσυρση F-16A Netz.
Αν και οι πληροφορίες σχετικά με την Blue Flag είναι ελάχιστες, η IAF αποδέσμευσε κάποια μοναδικά φωτογραφικά στιγμιότυπα στα όποια παρουσιάζονται τα αεροσκάφη να πετούν πάνω από τη Νεκρή Θάλασσα και την έρημο Νεγκέβ όπως επίσης και το προσωπικό άλλα και τα αεροσκάφη στους αεροδιάδρομους της αεροπορικής βάσης Ovda.
Bang Bang!
Εκτός των προαναφερθέντων χωρών, και άλλες, όπως η Γερμανία, έστειλαν πιλότους και αξιωματικούς για να παρακολουθήσουν την άσκηση, χωρίς να συμμετέχουν σε αυτή.
20/20 Landing
In Formation over the Dead SeaThriving over the DeadSeaLife in the DesertGetting readyReady, Steady, Go!Lets Go!Double the PowerBrothers in armHide and SeekOne last checkReady for takeoffRunway BeautyI'll be there for youAlways better in TwoOn high alertReady to goStand with PrideJust SmileSkipping in the PuddlesTouch the skyComing back downFaster than lightening50 shades of greyGetting closer
Watching from abovePoint of View
Πηγή: theaviationist.com
ΠΗΓΗ
https://limitofadvance.wordpress.com/2015/10/30/%CE%B9%CF%83%CF%81%CE%B1%CE%AE%CE%BB-%CF%86%CF%89%CF%84%CE%BF%CE%B3%CF%81%CE%B1%CF%86%CE%AF%CE%B5%CF%82-%CE%B1%CF%80%CF%8C-%CF%84%CE%B7%CE%BD-%CE%AC%CF%83%CE%BA%CE%B7%CF%83%CE%B7-blue-flag-%CF%83/#more-34473

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου