Κυριακή 25 Οκτωβρίου 2015

Ρώσος στρατιώτης-ιερέας κραδαίνει τον ορθόδοξο Σταυρό κατά των ισλαμιστών: Ο πόλεμος στη Συρία για την Μόσχα είναι Ιερός



Μια συγκλονιστική εικόνα ήρθε στο φως της δημοσιότητας με έναν Ρώσο στρατιώτη και ιερέα πάνω σε ένα άρμα μάχης κατά την διάρκεια ασκήσεων προετοιμασίας για το συριακό περιβάλλον στο Astrakhan να επιδικνύει έναν ορθόδοξο σταυρό υποδηλώνοντας ότι ο πόλεμος στην Συρία γίνεται για την επιβίωση των αρχέγονων κοιτίδων της Ορθοδοξίας, και είναι Ιερός αποστολή για την Μόσχα.

Η φωτογραφία κυκλοφορεί ευρέως στο twitter είτε ρωσόφωνο είτε αραβόφωνο όπου αναφέρεται ότι το φόντο πίσω από τον στρατιώτη απεικονίζει την συριακή έρημο.

Σημειώνεται ότι πριν μερικές ημέρες το ρωσικό Πατριαρχείο είχε ανακοινώσει ότι ο πόλεμος στην Συρία είναι ένας "ιερός πόλεμος", και είχε προκαλέσει αίσθηση.

Σαουδάραβες ιμάμηδες κάλεσαν τους σουνίτες σε πόλεμο κατά της "Ορθόδοξης σταυροφορίας κατά του Ισλάμ",αδιαφορώντας για το γεγονός ότι οι ισλαμιστές εξολοθρεύουν χιλιάδες άμαχους Ελληνορθόδξους στην Συρία.

Στο Twitter user αναφέρεται ότι: " Πρόκειται για Ρώσο στρατιώτη που μαζί με άλλους ομοεθνείς του μεταφέρονται από το Χαλέπι διαμέσου της οδού κοντά στην πόλη Khanasser νοτίως του Χαλεπίου και κραδαίνειτον Σταυρό ως σημάδι αμφισβήτησης κατά των ισλαμιστών.

Η εικόνα διαμοιράζεται στο VKontakte,το ρωσικό ισοδύναμο του Facebook. 

‘Οι Ρώσοι στην Συρία’, αναφέρει το ακόλουθο post. 



"Δαμασκός", έγραψε ένας άλλος χρήστης του Twitter.

Η γαλλική Observers Team εντόπισε την πηγή της αρχικής φωτό από το ρωσικό δίκτυο Vkontakte και επικοινώνησε μαζί της. Είναι ο Nikita Stepanov ένας Ορθόδοξος ιερέας και Ρώσος στρατιώτης, ο οποίος πρώτα είχε ανεβάσει την φωτό στις 1 Οκτωβρίου. Όπως δήλωσς επρόκειτο για ασκήσεις στην περιφέρεια του Astrakhan. 



[αρακάτω είναι άλλη μια εικόνα του Nikita Stepanov, η οποία πάρθηκε κατά την διάρκεια των ίδιων στρατιωτικών ασκήσεων. Η περιοχή του Astrakhan region,βρίσκεται στην Κασπία Θάλασσα και έχει ερημικό κλίμα, που σημαίνει ότι προσομοιάζει τις συνθήκες του συριακού περιβάλοντος.


του Θεόφραστου Ανδρεόπουλου


 http://www.hellas-now.com/2015/10/blog-post_705.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου