Σάββατο 24 Οκτωβρίου 2015

Φαντάροι χτίζουν εκκλησία για τον Αγιο Παΐσιο
του Αντώνη Μακατούνη- από την Ορθόδοξη Αλήθεια που κυκλοφορεί στα περίπτερα
Αφησαν τα όπλα οι στρατιώτες του Σώματος του Μηχανικού στον όμορφο Αμπελώνα Λάρισας για χάρη ενός ιερού σκοπού: την ανέγερση ναού προς τιμήν του νεότερου Αγίου της Ορθοδόξου Εκκλησίας, του Αγίου Παϊσίου.
Τον θεμέλιο λίθο στον νέο ναό εντός του Στρατοπέδου Παπαβασιλοπούλου, που είναι αφιερωμένος στον λαοφιλή γέροντα, έθεσαν πριν από λίγες ημέρες ο σεβασμιότατος Μητροπολίτης Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιγνάτιος μαζί με τον διοικητή Κωνσταντίνο Κωστόπουλο.
Παρουσία του στρατηγού διοικητή της 1ης Στρατιάς Ιωάννου Ηλιόπουλου, του δημάρχου Τυρνάβου Παναγιώτη Σαρχώση, εκπροσώπου της Περιφέρειας Θεσσαλίας και πολλών προσκυνητών από τον Αμπελώνα και τη Λάρισα τελέστηκε ο καθιερωμένος αγιασμός. Αξιοσημείωτο είναι ότι την πρωτοβουλία της ανέγερσης του εν λόγω ναού την είχε ο διοικητής του στρατοπέδου Κωνσταντίνος Κωστόπουλος, ο οποίος απέδειξε έμπρακτα τη μεγάλη αγάπη του στον Αγιο Παΐσιο. 
«Ηταν αρχικά η έμπνευση του Μητροπολίτη μας. Ομως λόγω του γεγονότος ότι ο διοικητής είναι ευσεβής και πνευματικός άνθρωπος, εκδήλωσε την επιθυμία να συναντήσει τον σεβασμιότατο και να του εκφράσει τη σκέψη του για την ανέγερση μιας εκκλησίας αφιερωμένης στον Αγιο Παΐσιο. Ηταν, μάλιστα, πολύ αισιόδοξος ότι σύντομα θα ολοκληρωθεί. Ο πόθος που έχει μέσα στην καρδιά του τον οδηγεί να φέρει εις πέρας το εγχείρημα. Οσον αφορά την τελετή, έμεινε χαραγμένη στις καρδιές όλων. Προσήλθαν πολλοί χριστιανοί που ευλαβούνται εδώ και πολλά χρόνια τον Αγιο Παΐσιο, προτού ακόμα αγιοκαταταχθεί» αναφέρει στην «Ορθόδοξη Αλήθεια» ο πρωτοσύγκελος της τοπικής Μητρόπολης πατήρ Αχίλλιος Τσούτσουρας.
Ο ίδιος τονίζει: «Θα βοηθήσουν πολύ οι στρατιώτες, θα είναι αυτοί οι κτήτορες. Ηταν επιλογή τους να αναλάβουν σχεδόν εξ ολοκλήρου το έργο. Είναι πάρα πολύ συγκινητική κίνηση. Μας εκπλήσσει το γεγονός ότι νέα παιδιά, που δεν ξέρουν πολλά πράγματα για την πίστη μας, γνωρίζουν τον Αγιο Παΐσιο ίσως από κάποιο βιβλίο του ή ακόμα και μέσα από το διαδίκτυο. Αποτέλεσμα αυτού είναι να τον γνωρίζουν πολύ καλά. Οταν ο σεβασμιότατος κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στην τελετή έκανε αναφορά στον βίο του γέροντα μέσα από προσωπικές μαρτυρίες του -καθώς τον είχε συναντήσει αρκετές φορές-, όλοι οι στρατιώτες ανταποκρίθηκαν και φαινόταν ότι γνώριζαν πολλά, παρότι οι περισσότεροι, εξαιτίας του νεαρού της ηλικίας τους, δεν τον είχαν γνωρίσει ποτέ από κοντά. Πιστεύω ότι σύντομα θα δούμε τον ναό ολοκληρωμένο, αφού οι φαντάροι κινούνται με γρήγορους ρυθμούς».
Στη σπουδαιότητα που έχει η κατασκευή μιας εκκλησίας ιδιαίτερα στην εποχή της κρίσης αναφέρθηκε ο Μητροπολίτης Λαρίσης κ. Ιγνάτιος, τονίζοντας ότι το γεγονός αυτό αποκτά ακόμα μεγαλύτερη σημασία, καθώς την ίδια στιγμή τα άλλα δόγματα στις ευρωπαϊκές πόλεις ξεπουλάνε τους ιερούς χώρους τους, εν αντιθέσει με τους ορθοδόξους. Μάλιστα, ο Μητροπολίτης προέτρεψε τους πιστούς να προσεύχονται στον νέο Αγιο της Εκκλησίας μας, τον Αγιο Παΐσιο τον Αγιορείτη, ο οποίος καθημερινά επιτελεί θαύματα και αποτελεί στήριγμα για τον δοκιμαζόμενο λαό της πατρίδας μας.
«Φαίνονται η δύναμη της πίστης και η διάθεση των ψυχών των ανθρώπων» αναφέρει ο π. Αχίλλιος και θυμάται παλαιότερη επίσκεψή του στο Εσεξ της Αγγλίας, όταν, περνώντας από μια κεντρική οδό, ένας ναός των αγγλικανών είδε ότι είχε γίνει κατάστημα υποδημάτων και ενδυμάτων, με βιτρίνες. «Είναι γνωστό ότι πολλά δόγματα σε πολλές χώρες στο εξωτερικό πουλούν τους ναούς τους, γιατί δεν υπάρχει λόγος να τους έχουν.
Είναι σημαντικό στην ορθόδοξη Ελλάδα τού σήμερα να χτίζουμε καινούργιους ναούς, και μάλιστα αφιερωμένους στους νέους Αγίους μας. Σημαίνει ότι έχουμε ανάγκη να λατρεύουμε τον Θεό και τους Αγίους μας» καταλήγει ο πατήρ Αχίλλιος.
Μετά την ολοκλήρωση της εκδήλωσης, κοινή ευχή όλων ήταν σύντομα να ξανασυναντηθούν στο στρατόπεδο για τα εγκαίνια του ναού.


πηγή: http://www.pentapostagma.gr/2015/10/%cf%86%ce%b1%ce%bd%cf%84%ce%ac%cf%81%ce%bf%ce%b9-%cf%87%cf%84%ce%af%ce%b6%ce%bf%cf%85%ce%bd-%ce%b5%ce%ba%ce%ba%ce%bb%ce%b7%cf%83%ce%af%ce%b1-%ce%b3%ce%b9%ce%b1-%cf%84%ce%bf%ce%bd-%ce%b1%ce%b3%ce%b9.html#ixzz3pV0mJN4z

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου