Πέμπτη 29 Οκτωβρίου 2015

Ο "ΖΕΥΣ" της ΠΑ στην παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου.

εντυπωσιακό τρόπο έκλεισε φέτος η λαμπρή παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου στη Θεσσαλονίκη καθώς η πτητική επίδειξη της Ομάδας Αεροπορικών Επιδείξεων Μεμονωμένου Αεροσκάφους F-16 «ΖΕΥΣ» της Πολεμικής Αεροπορίας έκανε και πάλι τους Έλληνες να «σηκώσουν το κεφάλι ψηλά»!


Γράφει ο Απόλλων Γ. Λεονταρίτης

Οι θεαματικοί ελιγμοί που πραγματοποίησε ο Σμηναγός (I) Λουκάς Θεοχαρόπουλος, ο οποίος ανήκει στη μονάδα αεροπορικών επιδείξεων με έδρα την 115 Πτέρυγα Μάχης στη Σούδα της Κρήτης, προκάλεσε το θαυμασμό των παρευρισκομένων επισήμων αλλά και των χιλιάδων πολιτών που παρακολούθησαν την στρατιωτική παρέλαση.

Επιδεικνύοντας τις ικανότητες των χειριστών της ΠΑ, ο Σμηναγός  Θεοχαρόπουλος απευθύνθηκε μέσω ασυρμάτου σε όσους παρακολούθησαν την παρέλαση και η φωνή του ακούστηκε από όλους με τα παρακάτω λόγια:

"Καλημέρα Θεσσαλονίκη. Το "ΟΧΙ" συμβολίζει την ενότητα και αποφασιστικότητα των Ελλήνων.Παραμένει.Δυνατοί και περήφανοι ακολουθώντας τα χνάρια των προγόνων μας ας ατενίσουμε το μέλλον με αισιοδοξία. Χρόνια πολλά Ελλάδα".

Μάλιστα στον πιλότο του F 16 θέλησε να μιλήσει ο ίδιος ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, ο οποίος είπε:
"Κύριε Σμηναγέ, τα φτερά σας σκεπάζουν την χώρα και τον λαό μας. Να είσθε υπερήφανοι για την εθνική αποστολή σας. Ο Θεός μαζί σας".

Σημειώνεται ότι το ειδικά διακοσμημένο F-16 του Demo Team της ΠΑ, είχε μετασταθμεύσει ειδικά για την περίσταση από την 115ΠΜ στην 110ΠΜ στη Λάρισα, όπου και απογειώθηκε σήμερα, προκειμένου να πραγματοποιήσει την εντυπωσιακή του πτητική επίδειξη άνωθεν του Θερμαϊκού Κόλπου στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης.

H Ομάδα έχει υλοποιήσει μέχρι σήμερα μια άκρως επιτυχημένη πορεία δικαιώνοντας τους οραματιστές και όσους εργάστηκαν σκληρά προκειμένου η Πολεμική Αεροπορία να αποκτήσει μία από τις καλύτερες - στο είδος της - Ομάδες Πτητικών Επιδείξεων σε ολόκληρο το κόσμο. 

Με τον τρόπο αυτό είναι σε θέση να προβάλλει αποτελεσματικά τα χρώματα της γαλανόλευκης σε εκατοντάδες χιλιάδες θεατές σε πτητικές επιδείξεις στο εξωτερικό ενώ ταυτοχρόνως εμπνέει σε κάθε εμφάνιση της όλους τους Έλληνες, εδραιώνοντας το αίσθημα ασφάλειας με ταυτοχρονη ανάδειξη του υψηλού επιπέδου επιχειρησιακών ικανοτήτων που διαθέτει η ΠΑ.


ΠΗΓΗ
http://defencenews.gr/index.php/ethniki-amina/2527-o-zefs-tis-pa-stin-parelasi-tis-28is-oktovriou

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου