Κυριακή 25 Οκτωβρίου 2015

Στους δρόμους της Θεσσαλονίκης ο πολιούχος Άγιος Δημήτριος


Στους δρόμους της Θεσσαλονίκης ο πολιούχος Άγιος Δημήτριος


ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: ΓΙΩΡΓΟΣ ΦΕΡΔΗΣ
«Να προσβλέπουμε σε καλύτερες μέρες με τη λιτάνευση του Αγίου Δημητρίου στους δρόμους της Θεσσαλονίκης», τόνισε στην ομιλία του ο Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης κ. Άνθιμος, μετά το τέλος της λιτανείας, στον προαύλιο χώρο του ναού.

Λαοθάλασσα κληρικών και πιστών συνόδευσε τον Άγιο Δημήτριο και την Παναγία την Ελεούσα στη λιτανευτική πομπή σε δρόμους γύρω από τον ναό του πολιούχου της Θεσσαλονίκης, στο κέντρο της πόλης.

Ο καλός καιρός στάθηκε σύμμαχος ώστε οι Θεσσαλονικείς να συμμετάσχουν χωρίς πρόβλημα στις λατρευτικές ακολουθίες εν όψει της αυριανής μεγάλης εορτής για την πολή τους.

Νωρίτερα, τελέστηκε Αρχιερατική Θεία Λειτουργία, προεξάρχοντος του

Μητροπολίτη Φιλαδελφείας κ. Μελίτωνα και των Μητροπολιτών Κισάμου κ. Αμφιλοχίου και Λαγκαδά κ. Ιωάννου. Στη Λειτουργία, όπως και στη λιτανεία, έλαβε μέρος και ο νέος Μητροπολίτης Τρίκκης και Σταγών κ. Χρυσόστομος.
Η λιτανευτική πομπή με το ιερό λείψανο σταμάτησε σε δύο σημεία, όπου πραγματοποιήθηκαν δεήσεις υπερ υγείας για τον πιστό κόσμο της πόλης.
ΠΗΓΗ
http://orthodoxia.info/news/%CF%83%CF%84%CE%BF%CF%85%CF%82-%CE%B4%CF%81%CF%8C%CE%BC%CE%BF%CF%85%CF%82-%CF%84%CE%B7%CF%82-%CE%B8%CE%B5%CF%83%CF%83%CE%B1%CE%BB%CE%BF%CE%BD%CE%AF%CE%BA%CE%B7%CF%82-%CE%BF-%CF%80%CE%BF%CE%BB%CE%B9/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου