Παρασκευή 30 Οκτωβρίου 2015

Κατέπλευσε στον Πειραιά το νεότευκτο Περιπολικό Ανοιχτής Θαλάσσης του Λιμενικού Σώματος

Την Δευτέρα 26/10/2015 το περιπολικό ανοιχτής θαλάσσης "ΓΑΥΔΟΣ" (ΠΑΘ 090) τύπου Damen Stan Patrol 5509 κατέπλευσε στο λιμάνι του Πειραιά.

Το συνολικό κόστος της αγοράς του σκάφους ανέρχεται στα 28,8 εκατ. ευρώ, ενώ το μεγαλύτερο ποσοστό της χρηματοδότησης προέρχεται από το Ταμείο Εξωτερικών Συνόρων. Ο σχεδιασμός του το καθιστά ιδανικό για περιπολίες επιτήρησης, επιχειρήσεις παράκτιας και ανοιχτής θαλάσσης και γενικότερα απόστολές που επιτάσσει το έργο του Σώματος του Λιμενικού. Το σκάφος αναμένεται να συνδράμει αποφασιστικά στο έργο του Λιμενικού για τη φύλαξη των συνόρων της Ελλάδος και της Ευρωπαϊκής Ένωσης.


Ησύμβαση υπεγράφη με την ανάδοχο εταιρεία με τη επωνυμία «B.V.Scheepswerf Damen Gorinchem» και με εμπορική ονομασία «Damen Shipyards Gorinchem». Το υλικό της υπερκατασκευής του πλοίου θα είναι το αλουμίνιο, το ολικό του μήκος θα είναι 58 μέτρα και θα διαθέτει σύγχρονο εξοπλισμό επιτήρησης και συστήματα τηλεπικοινωνιών και ναυτιλίας.

Επιπλέον θα διαθέτει στη πρύμνη κεκλιμένο καθέλκυσης ταχυπλόου σκάφους, καθώς και άνω γέφυρα (flying bridge). Ο πρότυπος σχεδιασμός του το καθιστά επιχειρησιακά κατάλληλο για περιπολίες επιτήρησης, επιχειρήσεις παράκτιας και ανοιχτής θαλάσσης και εν γένει αποστολές στο πλαίσιο που επιτάσσει το γενικότερο έργο του Λιμενικού Σώματος στο σύγχρονο περιβάλλον. Αξίζει να σημειωθεί πως άγνωστο είναι τι είδους οπλισμό θα φέρει το πλοίο.

Φωτογραφίες: Naval Analyses / George Gbidis

ΠΗΓΗ
http://defencenews.gr/index.php/ethniki-asfaleia/2521-kateplefse-ston-peiraia-to-neotefkto-peripoliko-anoixtis-thalassis-tou-limenikoy-somatos

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου