Δευτέρα 20 Ιουνίου 2016

Πολωνία: Αποκαλύφθηκε το οπλισμένο ελικόπτερο S-70i

Η βιομηχανία Sikorsky PZL Mielec χρησιμοποίησε την πολυεθνική άσκηση του NATO με την επωνυμία “Anaconda” για να παρουσιάσει στα μέσα Ιουνίου την οπλισμένη έκδοση του S-70i Black Hawk. Εκτεθειμένο στο Ντρασκο Πομορσκιε της Πολωνία, το ελικόπτερο προσέλκυσε επισκέπτες συμπεριλαμβανομένου και του υπουργού Άμυνας Αντονι Μαντσερεβιτς.
Τέσσερις πυλώνες κάτω από τα πλευρικά πτερύγια μπορούν να χρησιμοποιηθούν για να μεταφέρουν τους πυραύλους αέρος-επιφανείας AGM-114 Hellfire, εφτά ή 19 κάλαθους ρουκετών Hydra 40 και ατρακτίδια πολυβόλων GAU-19, συν τις -ανθεκτικές στην πρόσκρουσή- εξωτερικές δεξαμενές καυσίμου 200USgal. Το ελικόπτερο μπορεί, επίσης, να εξοπλιστεί με έναν ηλεκτρο-οπτικό/υπέρυθρο πύργο αισθητήρα και πολυβόλα των 12,7 χιλιοστών ή μίνι-πολυβόλα M134 στις θύρες του.
Η PZL Mielec είπε οτι θα χρησιμοποιηθεί ανοιχτού σχεδιασμού αρχιτεκτονική συστημάτων που θα δώσει στο S-70i τη δυνατότητα να ενσωματώσει και άλλα όπλα που είναι αυτή τη στιγμή στο οπλοστάσιο διεθνών πελατών, μαζί με νέους αισθητήρες και όπλα στο μέλλον.
“Ο σκοπός μας είναι να προσφέρουμε στους στρατούς την ευελιξία για την άμεση μετατροπή των ελικοπτέρων Sikorsky σε μια “οπλοποιημένη” πλατφόρμα που θα καλύπτει τις ανάγκες των πελατών μας”, είπε ο πρόεδρος της PZL Mielec, Ιανούς Ζακρέσκι.
Το οπλισμένο S-70i προωθείται στις χώρες της κεντρικής και ανατολικής Ευρώπης οι οποίες απαιτούν ελικόπτερα πολλαπλού ρόλου για τη διεξαγωγή εναέριων αποστολών κρούσης προς υποστήριξη των χερσαίων δυνάμεων, με το ελικόπτερο να είναι επίσης κατάλληλο για την υποστήριξη των αποστολών έρευνας και διάσωσης μάχης. Άλλα καθήκοντα θα κυμαίνονται από προστασία συνόρων και τελωνείων έως ναυτική επιτήρηση και χρήση για την Ακτοφυλακή, δήλωσε η βιομηχανία.
Η PZL Mielec προσφέρει επίσης τη νέα έκδοση στην Βαρσοβία, στην περίπτωση που ακυρωθούν τα σχέδια της για την προμήθεια στόλου ελικοπτέρων H225M Caracal.
Το οπλισμένο S-70i θα κάνει την πρώτη του διεθνή εμφάνιση κατά τη διάρκεια της αεροπορικής έκθεσης Farnborough τον επόμενο μήνα στο Ηνωμένο Βασίλειο.
Bartosz Glowacki
Απόδοση/Μετάφραση από το flightglobal.com για την Προέλαση.
ΠΗΓΗ
http://www.proelasi.org/2016/06/21/%CF%80%CE%BF%CE%BB%CF%89%CE%BD%CE%AF%CE%B1-%CE%B1%CF%80%CE%BF%CE%BA%CE%B1%CE%BB%CF%8D%CF%86%CE%B8%CE%B7%CE%BA%CE%B5-%CF%84%CE%BF-%CE%BF%CF%80%CE%BB%CE%B9%CF%83%CE%BC%CE%AD%CE%BD%CE%BF-%CE%B5%CE%BB/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου