Κυριακή 5 Ιουνίου 2016

Ατομικά υλικά μιας άλλης εποχής στον ΕΣ....

Η οικονομική κατάσταση των Ενόπλων Δυνάμεων είναι γνωστή παρ’ όλα αυτά είναι εμφανές μέσα από τη συνεχή ενημέρωση του ΓΕΣ και των άλλων επιτελείων πως η εκπαιδευτική δραστηριότητα συνεχίζεται αμείωτη κατά το δυνατόν.


Από πλευράς ΓΕΣ μάλιστα η ενημέρωση γύρω από τις δραστηριότητες των μονάδων έχει βελτιωθεί σημαντικά με συνεχείς ροή φωτογραφικού υλικού το οποίο εμφανίζεται και βελτιωμένο σε σχέση με το παρελθόν.

Ωστόσο μια πρόχειρη ματιά στις φωτογραφίες από τις εκπαιδευτικές δραστηριότητες φτάνει για να δει κανείς τις ακραίες διαφορές που υπάρχουν από πλευράς υλικών στον Ελληνικό Στρατό. Στις πρόσφατες φωτογραφίες από την επιχειρησιακή εκπαίδευση της ΧΧΙ ΤΘΤ, και όχι μόνο, μπορεί κανείς να διακρίνει σε παγκόσμια αποκλειστικότητα άρματα μάχης τα όποια ανήκουν στην αιχμή της στρατιωτικής τεχνολογίας να ασκούνται με στρατιώτες με μέσα και υλικά από τα μέσα του προηγούμενου αιώνα!

Στις φωτογραφίες μπορεί κανείς να διακρίνει άντρες του ΕΣ με κράνη Μ1 από την εποχή του Βιετνάμ και εξαρτήσεις τύπου Alice της ίδιας περιόδου.
Στις φωτογραφίες μπορεί κανείς να διακρίνει άντρες του ΕΣ με κράνη Μ1 από την εποχή του Βιετνάμ και εξαρτήσεις τύπου Alice της ίδιας περιόδου

Πρόσφατα ο ΥΠ.ΕΘ.Α σε μία νέα ανακοίνωση ''κατά φαντασίαν εξοπλιστικού προγράμματος'' ανακοίνωσε πως «Μόλις τελειώσει το εμπάργκο της Ρωσίας, είμαστε έτοιμοι να ξεκινήσουμε την παραγωγή Καλάσνικοφ* στην Πάτρα».

Η αστεία δήλωση έρχεται μετά από μία σειρά ανάλογων δηλώσεων και διαρροών σχετικά με την αγορά 70 ελικοπτέρων kiowa Warrior, αριθμού ελικοπτέρων UH-1N “Twin Huey” του Σώματος Πεζοναυτών των Η.Π.Α κ.α.. Όπως έχουμε ξανασημειώσει τέτοιες βαρύγδουπες ανακοινώσεις για όσους έχουν ακόμα επαφή με την πραγματικότητα σε αυτή τη χώρα δεν αποτελούν τίποτα παραπάνω από ψηφοθηρικά καλέσματα σε ένα πατριωτικό μέρος της κοινωνίας και στη συγκεκριμένη περίπτωση σε ένα ιδιαίτερα αυξημένο φιλορωσικό κοινό.

Η εργονομία που δεν προσφέρουν τα ατομικά υλικά του Ε.Σ είναι κάτι παραπάνω από εμφανής.
Η εργονομία που δεν προσφέρουν τα ατομικά υλικά του Ε.Σ είναι κάτι παραπάνω από εμφανής.

Ο ΥΠ.ΕΘ.Α συνέδεσε το ενδεχόμενο κατασκευής των όπλων με την Εθνική αμυντική βιομηχανία μια σύνδεση η οποία αποτελεί τουλάχιστον τραγική ειρωνεία καθώς η αμυντική βιομηχανία της χώρας ‘’πληρώνει’’ σήμερα ανάλογες ατυχείς επιλογές, ωστόσο αν ο κ. Καμμένος ενδιαφέρεται τόσο για την εγχώρια αμυντική βιομηχανία γιατί δεν ενεργοποιεί μια σειρά αντισταθμιστικών οφειλών ή δεν εκκινεί αρκετά φθηνότερα και πιο αναγκαία προγράμματα προς όφελος της όπως την αντικατάσταση ή την βελτίωση των εξαρτήσεων μάχης του ΕΣ, τον εξοπλισμό του σύνολου του στρατεύματος με σύγχρονα κράνη κέβλαρ την αναβάθμιση του υπάρχοντος οπλισμού με σύγχρονα σκοπευτικά κ.α;

Αντί λοιπόν το ΥΠ.ΕΘ.Α να εκτελεί ‘’κατά φαντασίαν εξοπλιστικά’’ υπερσύγχρονων συστημάτων καλό θα ήταν να ασχοληθεί επιτέλους με το θέμα των ατομικών υλικών των μαχητών και με τη βελτίωση τους ή με την αλλαγή τους.

Εμείς θα ασχοληθούμε εκτενέστερα με το θέμα σε επόμενο άρθρο μας....

Βρετανός στρατιώτης, διακρίνεται η ατομική συλλογή πρώτων βοηθειών η οποία είναι άγνωστη σχεδόν για το σύνολο των μονάδων του ΕΣ. Την ίδια στιγμή βέβαια κάθε λαθρομετανάστης που καταγράφεται λαμβάνει ένα ατομικό κουτί πρώτων βοηθειών!
Βρετανός στρατιώτης, διακρίνεται η ατομική συλλογή πρώτων βοηθειών η οποία είναι άγνωστη σχεδόν για το σύνολο των μονάδων του ΕΣ.
Την ίδια στιγμή βέβαια κάθε λαθρομετανάστης που καταγράφεται λαμβάνει ένα ατομικό κουτί πρώτων βοηθειών!


*Με το ζήτημα των δηλώσεων περί ''Ελληνικών καλάσνικοφ'' θα ασχοληθούμε εκτενέστερα σε άλλο άρθρο μας.
ΠΗΓΗ
http://www.defencenews.gr/amina/3880-2016-06-03-16-25-44

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου