Δευτέρα 6 Ιουνίου 2016

Ο ΣΤΡΑΤΟΣ ΤΩΝ ΗΠΑ ΠΡΟΧΩΡΑ ΜΕ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΠΙΣΤΟΛΙΟΥ

Υπίατρος του Στρατού των ΗΠΑ πυροβολεί με το πιστόλι M9 κατά τη διάρκεια σκοπευτικού διαγωνισμού. Το M9 είναι σε υπηρεσία με τον Στρατό των ΗΠΑ απο το 1985, και η υπηρεσία αναζητεί τον αντικαταστάτη του. (Φωτογραφία αρχείου: The U.S. Army/Flickr)
Υπίατρος του Στρατού των ΗΠΑ πυροβολεί με το πιστόλι M9 κατά τη διάρκεια σκοπευτικού διαγωνισμού. Το M9 είναι σε υπηρεσία με τον Στρατό των ΗΠΑ απο το 1985, και η υπηρεσία αναζητεί τον αντικαταστάτη του. (Φωτογραφία αρχείου: The U.S. Army/Flickr)
Το υπουργείο Άμυνας των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής (ΗΠΑ) θα επιλέξει κατά το τρίτο τρίμηνο του 2016 τρεις προτιμώμενους πλειοδότες καθώς το πρόγραμμα του Αρθρωτού Συστήματος Όπλου (MHS) συνεχίζει την πορεία του πάρα τις πρόσφατες εκκλήσεις για αντικατάσταση της προσπάθειας με μια λύση από το εμπόριο (COTS).
Τον Απρίλιο, ο Αρχηγός του Στρατού των ΗΠΑ, στρατηγός Μαρκ Μαιλι, πρότεινε αντ’αυτού την προμήθεια του πιστολιού Glock 19 των 9X19 χιλιοστών για την αντικατάσταση των υπό κατάργηση πιστολιών Beretta Μ9 αντί μιας πιο περίπλοκα τροποποιημένης λύσης σύμφωνα με την αρχική απαίτηση του MHS. Το συνολικό πρόγραμμα θα περιλαμβάνει την απαίτηση για περισσότερα από 500000 οπλικά συστήματα με τελική κατεύθυνση να εξοπλίσουν το προσωπικό του Στρατού, Αεροπορίας και Ναυτικού όπως επίσης και της Διοίκησης Ειδικών Επιχειρήσεων των ΗΠΑ (USSOCOM).
Μιλώντας στο IHS Janes στο Συνέδριο Βιομηχανιών Δυνάμεων Ειδικών Επιχειρήσεων (SOFIC) στην Ταμπα της Φλόριντα, βιομηχανικές πηγές εξήγησαν ότι τον Φεβρουάριο το υπουργείο Άμυνας παρέλαβε συνολικά 12 πρόσφορες ως ανταπόκριση στο «Αίτημα Προσφοράς» (RfP) του MHS XM17 το οποίο δημοσιοποιήθηκε τον Σεπτέμβριο του 2015.
Στους συμμετέχοντες περιλαμβάνονται το APX της Beretta, το CZ P-09 της Ceska Zbrojaka, το Five-Seven Mk2 της FN Herstal, το πολυμερές πιστόλι M&P της General Dynamic Ordance & Tactical Systems (GDOTS) και Smith & Wesson, τα Glock 17 και 22 και το P320 της Sig Sauer. Ωστόσο, πηγές ενημέρωσαν το IHS Janes ότι το υπουργείο Άμυνας έπρεπε να λάβει την τελική απόφαση για το διαμέτρημα του MHS, αν και επί του παρόντος τα διαμετρήματα 9X19 χιλ. και .40 εμφανίζονται ως τα φαβορί.
Πηγή του αμυντικού τομέα δήλωσε ότι τα όπλα διαμετρήματος .45 φαίνεται να έχουν απαξιωθεί λόγω θεμάτων βάρους, μεγέθους και ευστοχία. Οι περισσότεροι κατασκευαστές στο πλαίσιο των προσφορών τους προσφέρουν οπλικά συστήματα σε διάφορα διαμετρήματα.
Το υπουργείο Άμυνας ξεκίνησε το πρόγραμμα αξιολόγησης των 12 οπλικών συστημάτων. Η επιλογή των τριών κατασκευαστών προβλέπεται να γίνει τον Αύγουστο, ανοίγοντας τον δρόμο για το πρόγραμμα της εννεάμηνης δοκιμής επαλήθευσης της παραγωγής (PVT). Μέτα την επιτυχή ολοκλήρωση του PVT, θα επιλεχθεί ο προτιμώμενος πλειοδότης πριν την αρχική παραγωγή χαμηλού ρυθμού και τις πρώτες παραδώσεις στις Ένοπλες Δυνάμεις των ΗΠΑ.
Απόδοση/Μετάφραση απο το IHS Janes για την Προέλαση.
ΠΗΓΗ
https://proelasi.org/2016/06/06/%CE%BF-%CF%83%CF%84%CF%81%CE%AC%CF%84%CE%BF%CF%82-%CF%84%CF%89%CE%BD-%CE%B7%CF%80%CE%B1-%CF%80%CF%81%CE%BF%CF%87%CF%89%CF%81%CE%AC-%CE%BC%CE%B5-%CF%84%CE%BF-%CF%80%CF%81%CF%8C%CE%B3%CF%81%CE%B1%CE%BC/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου