Σάββατο 18 Ιουνίου 2016

20 Xρόνια Επιχειρησιακής Ετοιμότητας 193 ΜΠΕΠ (MLRS)



Πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 16 Ιουνίου 2016, στην έδρα της 193 Μοίρας Πολλαπλών Εκτοξευτών Πυραύλων (193 ΜΠΕΠ (MLRS), στην Ελευθερούπολη Καβάλας, εκδήλωση με την ευκαιρία της συμπλήρωσης 20 ετών επιχειρησιακής ετοιμότητας της Μοίρας.

Στις 4 Απριλίου 1996, στο πλαίσιο της επιχειρησιακής εκπαίδευσης,  η 193 ΜΠΕΠ (MLRS) εκτέλεσε την πρώτη βολή MLRS. Η βολή αυτή αποτέλεσε το επιστέγασμα, των προπαρασκευαστικών ενεργειών που πραγματοποιήθηκαν, σε ελάχιστο χρονικό διάστημα, από την παραλαβή των πρώτων εκτοξευτών και του κύριου υλικού της Μοίρας τον Ιούνιο 1995.

Έκτοτε, η Μοίρα διάγει σε μια διαρκή ανοδική πορεία, επιτυγχάνοντας τη διατήρηση της μαχητικής της ισχύος σε υψηλό επίπεδο, απόρροια της οποίας είναι η δημιουργία του αισθήματος της υπερηφάνειας των στελεχών που υπηρετούν στην 193 ΜΠΕΠ (MLRS) και στον 323 ΛΕ (MLRS), γεγονός που αντικατοπτρίζεται στο ενδιαφέρον, την ανησυχία και την αγάπη για το υλικό, αλλά και στις επαγγελματικές σχέσεις που έχουν αναπτύξει μεταξύ τους. Κοινή συνισταμένη των παραπάνω, είναι το «Πνεύμα Μονάδας» που εξασφαλίζει την πλήρη διαθεσιμότητα των μέσων και την  υψηλή επιχειρησιακή ετοιμότητα.

Η εκδήλωση περιέλαβε μεταξύ άλλων Δοξολογία στο Ηρώο της Μοίρας και  Ανάγνωση Ημερήσιας Διαταγής.








ΠΗΓΗ
http://www.army.gr/default.php?pname=Article&art_id=91982&cat_id=14&la=1

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου