Δευτέρα 27 Ιουνίου 2016

Ρωσία: Το Σεπτέμβριο οι θαλάσσιες δοκιμές του καταδρομικού “Στρατάρχης Ουστίνοφ

Το καταδρομικό καθοδηγούμενων πυραύλων του βορείου στόλου του Ρωσικού Ναυτικού “Στρατάρχης Ουστίνοφ” Project 1164 (Νατοϊκή κωδικοποίηση κλάση Σλάβα), που βρίσκεται στη φάση επισκευής και ανακατασκευής στο ναυπηγείο Ζβιοζντότσκα στο Σεβεροντβισκ στην βόρεια Ρωσία, πρόκειται στα τέλη Αυγούστου – αρχές Σεπτεμβρίου να ξεκινήσει τις εν πλω δοκιμές, ανακοίνωσε το γραφείο τύπου του ναυπηγείου στο ρωσικό ειδησεογραφικό πρακτορείο TASS.
“Το καταδρομικό πυραύλων Στρατάρχης Ουστίνοφ, έχει προγραμματιστεί να αρχίσει τις εν πλω δοκιμές στα τέλη Αυγούστου – αρχές Σεπτεμβρίου”, ανέφερε το γραφείο τύπου. Ο διευθύνων σύμβουλος του ναυπηγείου Νικολάι Καλιστράτοφ δήλωσε νωρίτερα ότι το πλοίο θα παραδοθεί στο Ρωσικό Ναυτικό μέσα στο 2016 σύμφωνα με την σύμβαση.
Το καταδρομικό πυραύλων “Στρατάρχης Ουστίνοφ” έφτασε στο ναυπηγείο Ζβιοζντότσκα τον Ιούνιο του 2011 για προγραμματισμένες επισκευές. Το Νοέμβριο του 2012, το καταδρομικό πυραύλων μεταφέρθηκε στην δεξαμενή του ναυπηγείου.
Πραγματοποιήθηκαν εργασίες για την επισκευή των συστημάτων αποχέτευσης, αποστράγγισης υδάτων και κατάσβεσης πυρκαγιάς, όπως επίσης και του εκκεντροφόρου άξονα, κοχλιώσεων, γυροσκοπίων και άλλων συστημάτων και μηχανισμών. Το εξωτερικό σκάφος και οι δεξαμενές του πλοίου δέχθηκαν επιχρωμάτωση.
Το καταδρομικό πυραύλων ξαναβγήκε στην θάλασσα τον Ιούνιο του 2013 για τις εν πλω επιπρόσθετες αναβαθμίσεις.
Η Ρωσία χρησιμοποιεί τρία πυραυλικά καταδρομικά Project 1164, συγκεκριμένα τα πλοία: “Μοσκβα” του Στόλου Μαύρης Θάλασσας, “Βαριαγκ” του Στόλου Ειρηνικού και “Στρατάρχης Ουστίνοφ” του Βορείου Στόλου.
Σύμφωνα με ναυτικές πηγές, το “Στρατάρχης Ουστίνοφ” είναι εξοπλισμένο με ένα προηγμένο πυραυλικό σύστημα, πιθανόν, το Kalibr (SS-N-27 Sizzler) ή το Oniks (SS-N-26 Strobile).
Η αναβάθμιση θα παρέχει στο καταδρομικό το μεγάλης εμβέλειας, τριών διαστάσεων, ραντάρ πρόσκτησης στόχου Podberyozovik και το ραντάρ Fregat-M2M εντοπισμού και πρόσκτησης στόχων που ίπτανται στο ύψος της θάλασσας.
Υπάρχουν αναφορές ότι το πλοίο δεν θα διαθέτει σύγχρονα αντιαεροπορικά πυραυλικά συστήματα.
Τα καταδρομικά κλάσης Atlant Project 1164 έχουν σχεδιαστεί για την αντιμετώπιση των εχθρικών μονάδων επιφανείας και να παρέχουν επιχειρησιακή σταθερότητα στις Ρωσικές ομάδες κρούσης στις πιο απομακρυσμένες γωνίες των ωκεανών. Η ανάπτυξη της κλάσης ξεκίνησε στις αρχές της δεκαετίας του 1970. Συνολικά κατασκευάστηκαν τέσσερα καταδρομικά, εκ των οποίων τα τρία βρίσκονται στο Ρωσικό οπλοστάσιο. Τα καταδρομικά της κλάσης εκτοπίζουν συνολικά 11500 τόνους και σε μήκος προσεγγίζουν τα 186 μέτρα. Έχουν μέγιστη ταχύτητα 32 κόμβων, αυτονομία 7500 ναυτικών μιλίων με ταχύτητα πλεύσης στους 18 κόμβους, πυροβόλο Ak-130 των 130mm, αντιπλοϊκά και αντιαεροπορικά συστήματα, το αντιαεροπορικό πυροβόλο Ak-630M των 30mm και τορπίλες.
Μπορούν να μεταφέρουν ένα ελικόπτερο Kamov Ka-27 (Helix) ή αντίστοιχο ελικόπτερο.
Πηγή: navyrecognition.com
http://www.proelasi.org/2016/06/27/%CF%81%CF%89%CF%83%CE%AF%CE%B1-%CF%84%CE%BF-%CF%83%CE%B5%CF%80%CF%84%CE%AD%CE%BC%CE%B2%CF%81%CE%B9%CE%BF-%CE%BF%CE%B9-%CE%B8%CE%B1%CE%BB%CE%AC%CF%83%CF%83%CE%B9%CE%B5%CF%82-%CE%B4%CE%BF%CE%BA%CE%B9/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου