Δευτέρα 13 Ιουνίου 2016

ΗΠΑ: Κάθε διμοιρία πεζικού θα αποκτήσει το Calr Gustaf των 84mm

‘Ενα πυροβόλο άνευ οπισθοδρομήσεως, ένα καταστροφικό αντιαρματικό σύστημα, πρόκειται να γίνει μόνιμο και αναπόσπαστο υλικό των διμοιριών πεζικού του Στρατού των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής (ΗΠΑ).
Σύντομα οι διμοιρίες πεζικού του Στρατού των ΗΠΑ θα διαθέτουν στην σύνθεση τους, ως μόνιμο όπλο, το καταστροφικό αντιαρματικό πυροβόλο άνευ οπισθοδρομήσεως Carl Gustaf των 84mm. Πρόσφατα το IHS Janes δημοσίευσε ότι πέρυσι Αξιωματικού του Στρατού Ξηράς ολοκλήρωσαν την επονομαζόμενη άδεια απελευθέρωση υλικού υπό όρους που κατέστησε το πολλαπλού ρόλου, αντιαρματικό, κατά προσωπικού όπλο ένα οργανικό οπλικό σύστημα σε κάθε διμοιρία πεζικού.
Ο Στρατός, επίσης, εργάζεται στην επίτευξη της Πλήρους Αποδέσμευσης Υλικού για το M3 στα τέλη του έτους.
Η μονάδες ελαφρύ πεζικού άρχισαν να χρησιμοποιούν το M3 το 2011 στο Αφγανιστάν, όμως μόνο όταν οι διοικητές υπέβαλλαν αναφορές υπηρεσιακών αναγκών για το όπλο.
Το οπισθογεμές M3, που κατασκευάζεται από την «Saab Βόρειος Αμερική», μπορεί να φτάσει και να προσβάλλει εχθρικούς στόχους ως τα 1000 μέτρα μακριά.
Το M3 προσφέρει τους διαφόρους τύπους πυρομαχικών του συστήματος, που κυμαίνονται από διατρητικά θωρακίσεως και κατά προσωπικού ως τα βλήματα για δομικές κατασκευές όπως επίσης και ειδικών χαρακτηριστικών όπως καπνού και φωτισμού.
Οι Δυνάμεις Ειδικών Επιχειρήσεων, όπως το 75ο Σύνταγμα Ρειτζερς, χρησιμοποιούν το οπλικό σύστημα των 84mm απο τις αρχές τις δεκαετίας του 1990. Το M3 έγινε ένα, επίσημα καταγεγραμμένο, πρόγραμμα του συμβατικού Στράτου το 2014.
Το M3 απολαμβάνει την επιτυχία με μονάδες όπως οι: 25η Μεραρχία Πεζικού, η 10η Ορεινή Μεραρχία και η 82η Αερομεταφερόμενη Μεραρχία στο Αφγανιστάν.
Ο εκτοξευτής ζυγίζει περίπου 10 κιλά, με κάθε βλήμα του να ζυγίζει περίπου περισσότερο απο 4,5 κιλά. Εν συγκρίσει, το AT4 ζυγίζει περίπου 7 κιλά και ο εκτοξευτής του Javelin με τον πύραυλο και την επαναχρησιμοποιήσημη μονάδα ελέγχου εκτόξευσης ζυγίζει περίπου 23 κιλά.
Η διοίκηση επέτρεψε την άμεση ανάπτυξη του συστήματος με τις μάχιμε επιχειρησιακές μονάδες πριν ολοκληρωθεί η εξαντλητική πλήρης αποδέσμευση υλικού δήλωσε στο Janes ο διευθυντής πωλήσεων της «Saab Βόρειος Αμερική».
Το τρέχον σχέδιο είναι να εξοπλιστούν όλες οι ομάδες μάχης ταξιαρχίας με ένα εκτοξευτή Μ3 ανά διμοιρία.
Απόδοση/Μετάφραση από το «military.com» για την Προέλαση.

ΠΗΓΗ

http://www.proelasi.org/2016/06/13/%CE%B7%CF%80%CE%B1-%CE%BA%CE%AC%CE%B8%CE%B5-%CE%B4%CE%B9%CE%BC%CE%BF%CE%B9%CF%81%CE%AF%CE%B1-%CF%80%CE%B5%CE%B6%CE%B9%CE%BA%CE%BF%CF%8D-%CE%B8%CE%B1-%CE%B1%CF%80%CE%BF%CE%BA%CF%84%CE%AE%CF%83%CE%B5/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου