Τρίτη 21 Ιουνίου 2016

Μόνο 8% των Γερμανών στρατιωτών δηλώνουν “πλήρη εμπιστοσύνη” στον ατομικό εξοπλισμό τους

Μόνο οχτώ τοις εκατό των Γερμανών στρατιωτών εμπιστεύονται πλήρως τα ατομικά τυφέκια τους, αυτό προκύπτει από τη δημοσκόπηση στρατιωτικούς ερευνητικού κέντρου, συμπληρώνοντας τις προηγούμενες αποκαλύψεις για την φτωχή αξιοπιστία και χαμηλή ακρίβεια των βασικών τυφεκίων των Γερμανικών Ομοσπονδιακών Δυνάμεων (Bundeswehr).
Σαράντα τρία τοις εκατό των Γερμανών στρατιωτών δήλωσαν ότι τα ατομικά τυφέκια τους είναι “μάλλον όχι αξιόπιστα” ή “καθόλου αξιόπιστα”, δημοσίευσε η εφημερίδα Bild την Δευτέρα επικαλούμενη δημοσκόπηση του ερευνητικού κέντρου των Bundeswehr.
Είκοσι οκτώ τοις εκατό των στρατιωτών παραδέχθηκε ότι δεν εμπιστεύεται “μερικώς” τα όπλα του.
Η δημοσκόπηση, σύμφωνα με την Bild, πραγματοποιήθηκε το περασμένο φθινόπωρο κατά τη διάρκεια της NATOϊκής άσκησης “Trident Juction” και 800 Γερμανοί στρατιώτες συμμετείχαν στις στρατιωτικές ασκήσεις.
Οι Γερμανοί στρατιώτες είπαν επίσης ότι δεν εμπιστεύονται τον ελαφρύ οπλισμό τους όπως τα βαριά πολυβόλα, αντιαρματικούς πυραύλους και άλλα φορητά συστήματα που χρησιμοποιούνται από μια μικρή ομάδα πεζικού.
Τριάντα έξι τοις εκατό ισχυρίζεται ότι τα όπλα ομάδος δεν είναι τελείως αξιόπιστα, με το 21 και 30 τοις εκατό αντίστοιχα να δηλώνουν ότι αυτός ο τύπος οπλοστασίου είναι “εν μέρει” ή “καθόλου” αξιόπιστος.
Το δημοσίευμα δεν αναφέρει συγκεκριμένα ονόματα ή τύπους αυτών των όπλων, όμως οι στρατιώτες πιθανόν να αναφέρονταν στο βασικό, από το 1996, τυφέκιο G36 του Γερμανικού Στρατού.
Οι πρώτες αμφιβολίες για την αξιοπιστία του G36 πυροδοτήθηκαν το 2012, όταν εγχώρια ερεύνα του Στρατού που δημοσιεύθηκε απο το Der Spiegel υποστήριξε οτι η ακρίβεια του όπλου καταποντίστηκε κατά το ένα τρίτο στις βολές των 300 μέτρων και άνω.
Ο Τόμας ντε Μεζιέρ, ο τότε υπουργός Άμυνας, έριξε λάδι στην φωτιά λέγοντας ότι τα τυφέκια G36 που ελεγχθήκαν από τον στρατό είχαν διάφορες ανωμαλίες, πράγμα που σημαίνει ότι “δεν είναι σίγουρη η εμπλοκή με ακρίβεια του εχθρού σε απόστασή 200 μέτρων”.
Τον προηγούμενο Σεπτέμβριο, η τωρινή υπουργός Άμυνας, Ουρσουλα βον ντερ Λεγιεν είπε ότι το G36 είχε προβλήματα ευστοχίας, ανακοινώνοντας την αντικατάσταση, από το 2019, περίπου 167000 τυφεκίων δια μέσω ενός πανευρωπαϊκού διαγωνισμού.
Οι υποστηρικτές της αντικατάστασης λένε ότι το όριο ζωής των τυφεκίων εφόδου G36 πρόκειται να λήξει και ότι ο στρατός χρειάζεται ένα ολοκαίνουριο όπλο κατάλληλο για τις σύγχρονες πολεμικές επιχειρήσεις.
Άλλοι υποστηρίζουν ότι το G36 είναι δοκιμασμένο στο χρόνο και τις μάχες, και χρησιμοποιείται από τους Στρατούς και Δυνάμεις Ασφαλείας περισσοτέρων από 40 χωρών.
Απόδοση/Μετάφραση από το Defence-Blog.com για την Προέλαση.
ΠΗΓΗ
http://www.proelasi.org/2016/06/21/%CE%BC%CF%8C%CE%BD%CE%BF-8-%CF%84%CF%89%CE%BD-%CE%B3%CE%B5%CF%81%CE%BC%CE%B1%CE%BD%CF%8E%CE%BD-%CF%83%CF%84%CF%81%CE%B1%CF%84%CE%B9%CF%89%CF%84%CF%8E%CE%BD-%CE%B4%CE%B7%CE%BB%CF%8E%CE%BD%CE%BF%CF%85/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου