Πέμπτη 2 Ιουνίου 2016

Νέα έκδοση του BTR-4 και Mini UAV παρουσίασε η Ουκρανία

Τη νέα έκδοση του αμφίβιου 8x8 τροχοφόρου ΤΟΜΑ BTR-4 παρουσίασε η Ουκρανία η οποία διαθέτει νέο κινητήρα και αυξημένες δυνατότητες πλεύσης τόσο για τη διάβαση ποταμών όσο και για τη χρήση σε αποστολές αμφίβιας κρούσης από τη θάλασσα.

Το Ουκρανικό BTR-4 διαθέτει πιο εργονομικό σχεδιασμό από το Ρωσικό ξαδερφάκι του καθώς ο κινητήρας έχει μεταφερθεί στη μέση του σκάφους επιτρέποντας την μεταφορά και την αποβίβαση της μεταφερόμενης ομάδας μάχης από το πίσω μέρος του οχήματος. Το όχημα εξοπλίζει τις Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας, του Ιράκ και της Νιγηρίας έχοντας επιδείξει εξαιρετική αντοχή στα πεδία των μαχών που έχει συμμετάσχει.


Παράλληλα στα πλαίσια παρουσίασης μη επανδρωμένων αεροσκαφών στην Ουκρανία η Ουκρανική Μη Κυβερνητική Οργάνωση, “New Energy of Ukraine” παρουσίασε ένα mini UAV με την ονομασία Yatagan-2. Το mini UAV διαθέτει δυνατότητα πτήσης για 12 λεπτά σε ακτίνα 3000 m ενώ μεταφέρει και μία εκρηκτική κεφαλή 1 κιλού και δύναται να χρησιμοποιηθεί και ως Drone αυτοκτονίας αν χρειαστεί.


ΠΗΓΗ
http://www.defencenews.gr/diafora/138-diethnis-amyntiki-viomixania/3873-btr-4-mini-uav

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου