Τετάρτη 11 Μαΐου 2016

Η Ρωσία δοκιμάζει έναν νέο πυρηνικό πύραυλο «R-36» τόσο ισχυρό που θα μπορούσε να καταστρέψει έκταση όσο ή Γαλλία


Η Ρωσία ετοιμάζεται να δοκιμάσει ένα πυρηνικό πύραυλο τόσο ισχυρό , ο οποίος  θα μπορούσε να εξαλείψει μια περιοχή στο μέγεθος της Γαλλίας, αναφέρει ο διεθνής τύπος.
Ο πύραυλος που  [δεν απεικονίζεται] έχει σχεδιαστεί με τεχνολογία stealth.
Νέοι πολλαπλά καταστροφικοί  πανίσχυροι  διηπειρωτικοί  βαλλιστικοί  πύραυλοι (ICBM), αντικαθιστούν παλαιότερες εκδόσεις,  και πιστεύεται ότι διαθέτουν τρομερή ισχύ πυρός , όντας σε  θέση να υποδεχθούν έως και δώδεκα  κεφαλές στο εσωτερικό τους,  καταστρέφοντας τεράστιες  εδαφικές  εκτάσεις.
Ρωσικά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν ότι ο πύραυλος θα μπορούσε να «σβήσει από το πρόσωπο της γης εδαφική περιοχή με το μέγεθος είτε του Τέξας , είτε της Γαλλίας», ενώ τα σχόλια αυτά ερμηνεύονται   ως μια προσπάθεια να εκφοβιστούν οι ΗΠΑ.
Ανησυχητικό είναι το γεγονός, ο πύραυλος έχει σχεδιαστεί με τεχνολογία stealth, γεγονός  που του επιτρέπει να κατευθύνεται  σε έναν στόχο, χωρίς να την βοήθεια  συστημάτων  ραντάρ.
Λέγεται επίσης ότι ο πύραυλος αυτός κινείται  με ταχύτητες που  καθιστούν τα  περισσότερα συστήματα αντιπυραυλικής άμυνας, εντελώς άχρηστα.
Ο επί επτά συναπτά έτη κατασκευαζόμενος πύραυλος RS-28 Sarmat, όπως είναι επίσημα γνωστός, θα είναι έτοιμος για δοκιμές το καλοκαίρι και θα τεθεί σε υπηρεσία το 2018.
Ο ρωσικός  ραδιοτηλεοπτικός σταθμός  Zvezda ανέφερε ότι οι νέοι πύραυλοι  «θα καθοριστούν από την ηγεσία  σε ποια κατεύθυνση  θα «κοιτούν» υπονοώντας σαφώς τις ΗΠΑ .
Διεθνείς αμυντικοί  εμπειρογνώμονες αναφέρουν ότι ο  Sarmat έχει επιχειρησιακή αυτονομία περίπου 10.000 χιλιόμετρα, με αυτό να ερμηνεύεται  ότι , όλες οι ευρωπαϊκές πρωτεύουσες καθώς και η ανατολική και η δυτική ακτή των ΗΠΑ θα είναι εντός της εμβέλειας του .
Το Λονδίνο είναι 2.500 χιλιόμετρα από τη Μόσχα, ενώ η Ουάσιγκτον είναι 7.850 χιλιόμετρα μακριά. Ο πύραυλος ο  θεωρείται ότι ζυγίζει  τουλάχιστον 100 τόνους, συμπεριλαμβανομένου του ωφέλιμου φορτίου βάρους έως 10 τόνων.
Πρόκειται για σχέδιο εκφοβισμού της Αμερικής απο την Ρωσία , ως απάντηση στην συνεχιζόμενη αποστολή αμερικανικών δυνάμεων στην Βαλτική και Πολωνία.
Οι Ρώσοι κάνουν γνωστό πλέον ότι όχι μόνο δεν αστιεύονται , αλλά και το ότι είναι απολύτως  έτοιμοι να ¨κτυπήσουν¨πρώτοι.
Πρόκειται για μια επανάληψη  της γνωστής «αντίδρασης» της Σπάρτης στην  στρατιωτική περικύκλωση της Αθήνας και την πυροδότηση του πελλοπονησιακού πολέμου.


πηγή: http://www.pentapostagma.gr/2016/05/%ce%b7-%cf%81%cf%89%cf%83%ce%af%ce%b1-%ce%b4%ce%bf%ce%ba%ce%b9%ce%bc%ce%ac%ce%b6%ce%b5%ce%b9-%ce%ad%ce%bd%ce%b1%ce%bd-%ce%bd%ce%ad%ce%bf-%cf%80%cf%85%cf%81%ce%b7%ce%bd%ce%b9%ce%ba%cf%8c-%cf%80%cf%8d.html#ixzz48NbAcc83

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου