Πέμπτη 12 Μαΐου 2016

Ενδεχόμενες αποστολές των υπερταχύπλοων ρωσικών σκαφών Raptor στον ποταμό Ευφράτη με στόχο τον ISIS !


Γ. Μοτσάκος Ειδικός σε Θέματα Άμυνας και Ασφάλειας Πληροφοριών (Βαλκανίων  και χωρών Κ.Α.Κ )
Σε χθεσινό άρθρο από το pentapostagma.gr με τίτλο: Για ποίον λόγο μεταφέρθηκαν «ρωσικά υπερταχύπλοα σκάφη «ειδικού σκοπού» στην Συρία;, αναφέραμε ότι η Ρωσία μετέφερε τα «ειδικών αποστολών»  ταχύπλοα τύπου   Raptor στις συριακές ακτές της ναυτικής βάσεως στην Ταρτούς. Τα  σκάφη αυτά  είναι  υψηλών επιδόσεων μονάδες επιφανείας για αποστολές κρούσεως -δίωξης σε παράκτιες περιοχές, αλλά και για άλλες «δουλειές».
Αυτές οι άλλες «δουλειές» περιλαμβάνουν την αντιμετώπιση ταχύπλοων σκαφών από τους μαχητές του «ισλαμικού  κράτους» , οι οποίοι διαθέτουν και θαλάσσιες νάρκες τις οποίες έκλεψαν απο συριακές αποθήκες .
Οι Ρώσοι φοβούνται την επίθεση με  μηχανότρατες  και άλλα σκάφη  ενδεχομένως με «βοήθεια» από την Τουρκία,  στα ανοικτά των ακτών της Συρίας.
«Ακόμη και αν η πληροφορία δεν έχει επιβεβαιωθεί,  οι κίνδυνοι αυτοί πρέπει να αντιμετωπιστούν  και αυτό είναι ο κανόνας για την ασφάλεια των ρωσικών πλοίων και των πληρωμάτων », δήλωσε ανώνυμη ρωσική στρατιωτική πηγή, σύμφωνα με δημοσίευμα.
Κοινώς η Μόσχα μετά την κατάρριψη του ρωσικού αεροσκάφους Su-24 φροντίζει να μην βρεθεί «εκτεθειμένη» ποτέ ξανά, ειδικά στον τουρκικό παράγοντα.
Ο ερευνητής του Κέντρου Ανάλυσης των στρατηγικών  τεχνολογιών, και αρχισυντάκτης του περιοδικού «εξαγωγές όπλων» Andrei  Frolov,  πιστεύει ότι τα  ρωσικά υπερταχύπλοα  στην Συρία θα χρησιμοποιηθούν για την προστασία της περιοχής των υδάτων και της παράκτιας γραμμής.
Υπάρχουν υποψίες και πληροφορίες για  σαμποτάζ  από εμπορικά πλοία που φθάνουν στη Συρία», αναφέρει ο Ρώσος εμπειρογνώμονας .
Ο Αντιπλοίαρχος  Konstantin Sivkov πιστεύει ότι τα δύο σκάφη  συνδέονται  με  σχέδια για  τον  έλεγχο με  αποστολές  Σύρων και Ρώσων κομάντος  Spetsnaz στον ποταμό Ευφράτη, και την ανάγκη να οργανωθεί άμυνα στην θαλάσσια αυτή δίοδο.
« Αυτά τα σκάφη θα λύσουν πολλά  προβλήματα στην παράκτια περιοχή και στο ποτάμι ( Ευφράτης). Ωστόσο, δεδομένου ότι η ρωσική επέμβαση στη συριακή σύγκρουση υπάρχει για  περισσότερο από μισό χρόνο,  είναι λογικό να υποθέσουμε ότι η μεταφορά των σκαφών του  τύπου  «Raptor»  πλέον υπαγορεύεται από  τις νέες συνθήκες», δηλώνει ο ίδιος.
Ο Ρώσος στρατιωτικός εμπειρογνώμονας Vladimir  Yevseyev τονίζει  ότι θεωρητικά μπορεί να υποτεθεί ότι τα σκάφη αυτά μπορούν να χρησιμοποιηθούν  για τη μεταφορά των ομάδων των ειδικών δυνάμεων  στον ποταμό Ευφράτη, με τον κίνδυνο όμως  ότι  κατά μήκος του ποταμού ευρίσκονται οι κύριες δυνάμεις των ισλαμιστών μαχητών. Η  μόνο φιλική δύναμη που ελέγχει τμήματα του ποταμού στο βόρειο τμήμα της χώρας, είναι οι Κούρδοι», δηλώνει ο Yevseyev .
Τα σκάφη τύπου  «Raptor» είναι  σκάφη μάχης, σχεδιασμένα για τα ακόλουθα καθήκοντα: περιπολίες, φύλαξη ναυτικών βάσεων, διασφάλιση της ασφάλειας των  πολεμικών πλοίων από  επιδρομές, ανίχνευση,  υποκλοπές και εξουδετέρωση  μικρών στόχων, αποστολές σε εχθρική περιοχή , παροχή  πυρομαχικών  και εξοπλισμού σε μονάδες καταδρομών  για ειδικούς σκοπούς, καθώς και για έρευνα και διάσωση.
Το συνολικό μήκος του σκάφους είναι 17 μέτρα, πλάτος  περίπου 4 μέτρα, και βάρος άδειο  8 τόνους.


πηγή: http://www.pentapostagma.gr/2016/05/%ce%b5%ce%bd%ce%b4%ce%b5%cf%87%cf%8c%ce%bc%ce%b5%ce%bd%ce%b5%cf%82-%ce%b1%cf%80%ce%bf%cf%83%cf%84%ce%bf%ce%bb%ce%ad%cf%82-%cf%84%cf%89%ce%bd-%cf%85%cf%80%ce%b5%cf%81%cf%84%ce%b1%cf%87%cf%8d%cf%80.html#ixzz48Sdd6eld

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου