Πέμπτη 5 Μαΐου 2016

Η Ρωσία ανακοίνωσε την απελευθέρωση των περιοχών Λατάκεια, Χάμα, Χομς και Δαμασκού από τους ισλαμιστές τρομοκράτες!


Το ρωσικό Υπουργείο Άμυνας εξέδωσε  ανακοίνωση σύμφωνα με την οποία επιτεύχθηκε η απελευθέρωση της επαρχίας Λατάκια, του μεγαλύτερου τμήματος της Χάμα, της Χομς και της Δαμασκού από τους τρομοκράτες.
Σύμφωνα με εκπρόσωπο του ρωσικού Υπουργείου Άμυνας, οι τρομοκράτες υφίστανται βαριές απώλειες λόγω των χτυπημάτων σε αποθήκες πυρομαχικών, κέντρα εκπαίδευσης και δεξαμενές πετρελαίου.
«Επτά μήνες πριν, οι τρομοκράτες του ISIS και του μετώπου al-Nusra σχεδόν καθημερινά περικύκλωναν ολοένα και περισσότερο κατοικημένες περιοχές. Αυτή τη στιγμή περισσότερες από 500 περιοχές έχουν απελευθερωθεί με την συμβολή μονάδων του συριακού στρατού και της πατριωτικής αντιπολίτευσης,» δήλωσε ο στρατηγός Igor Konashenkov, προσθέτοντας ότι «είναι αδύνατο να μην παρατηρήσει κανείς» ότι οι τρομοκράτες έχουν υποστεί σημαντικές απώλειες.
«Η Λατάκια, όπως και οι περισσότερες επαρχίες της Χάμα, της Χομς, της Δαμασκού και της περιοχής κοντά στην Παλμύρα έχουν απελευθερωθεί. Αυτή την στιγμή ο συριακός στρατός πολεμάει κοντά στην Αράκ».
Ο στρατηγός πρόσθεσε ότι η απελευθέρωση της Παλμύρας έχει αποκτήσει μεγάλη στρατηγική σημασία καθώς απέκοψε τις μονάδες του ISIS που δρουν στα νοτιοανατολικά από τις μονάδες που δρουν στα βόρεια της Συρίας.
«Φυσικά οι μετακινήσεις των τρομοκρατών δεν πραγματοποιούνται με την ίδια ευκολία με πριν, όπου κονβόι εκατοντάδων οχημάτων στα οποία επέβαιναν τρομοκράτες μετακινούνταν ελεύθερα στα συριακά εδάφη.
Και όλα αυτά τη στιγμή που αποχωρούν οι ρωσικές δυνάμεις από την Συρία…


πηγή: http://www.pentapostagma.gr/2016/05/%ce%b1%cf%80%ce%b5%ce%bb%ce%b5%cf%85%ce%b8%ce%b5%cf%81%cf%8e%ce%b8%ce%b7%ce%ba%ce%b1%ce%bd-%ce%b1%cf%80%cf%8c-%cf%84%ce%bf%cf%85%cf%82-%cf%84%cf%81%ce%bf%ce%bc%ce%bf%ce%ba%cf%81%ce%ac%cf%84%ce%b5.html#ixzz47oN5eSsh

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου