Σάββατο 7 Μαΐου 2016

Νέα παγοθραυστικά-περιπολικά για το Ρωσικό στόλο


Δύο σκάφη τα οποία ενσωματώνουν τις δυνατότητες του παγοθραυστικού του OPV και του ρυμουλκού παράγγειλε το Ρωσικό υπουργείο άμυνας.

Τα σκάφη τα οποία αναπτύσσονται στο πλαίσιο προγράμματος με την ονομασία Project 23550 έχουν σκοπό να αυξήσουν τις ήδη αυξημένες δυνατότητες του Ρωσικού στόλου για επιχειρήσεις στον Αρκτικό κύκλο ο οποίος αποτελεί το νέο πεδίο του ανταγωνισμού ανάμεσα στη Ρωσία και μια σειρά χωρών οι οποίες διεκδικούν την εκμετάλλευση του από τη στιγμή που το λιώσιμο των πάγων την κάνει ποιο εφικτή.


Τα σκάφη αναμένεται να παραδοθούν το 2020 στο Ρωσικό ναυτικό και θα έχουν δυνατότητα να σπάσουν κομμάτια πάγου έως και 1,5 m, θα έχουν τη δυνατότητα μεταφοράς ενός ελικοπτέρου, 2 ράμπες εξαπόλυσης σκαφών καθώς και τη δυνατότητα μεταφοράς δύο εμπορευματοκιβωτίων ενώ θα διαθέτουν εξαιρετική ποικιλία οπλισμού πράγμα που κάνει πολλούς αναλυτές να μιλάνε για πλοία επιπέδου κορβέτα κι όχι για περιπολικά σκάφη.

Συγκεκριμένα τα πλοία θα φέρουν ένα πρωραίο πυροβόλο (πιθανόν ένα Α-190 των 100 χιλιοστών) ενώ στη θέση των εμπορευματοκιβωτίων θα μπορεί να μεταφέρει οπλισμό επιφανείας-εδάφους ή επιφανείας-επιφανείας με τη μορφή του συστήματος Club-K.

ΠΗΓΗ
http://defencenews.gr/diafora/138-diethnis-amyntiki-viomixania/3713-nea-pagothrafstika-peripolika-gia-to-rosiko-stolo


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου