Δευτέρα 30 Μαΐου 2016

ΣΕ ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΤΟ LEOPARD 2RI

Εμπρόσθια όψη του Leopard 2RI.
Το Leopard 2RI (Republic Indonesia) είναι μια έκδοση του Leopard 2A4 αναβαθμισμένη από την Rheinmetall με εξαρτήματα από το πακέτο Revolution. Το πρώτο πρωτότυπο του Leopard 2RI παρουσιάστηκε στην Eurosatory 2014, όμως στην πορεία η τελική διαμόρφωση άλλαξε.

Φαίνεται ότι το σύστημα προπετάσματος καπνού ROSY δεν υιοθετήθηκε και ένας διαφορετικός τύπος προβολέων και μια κάμερα νυχτερινής παρατήρησης επιλέχθηκε για την τελική διαμόρφωση. Μια άλλη αλλαγή εν συγκρίσει με την προηγούμενη διαμόρφωση ίσως να έχει γίνει στο σκάφος -το σημερινό Leopard 2RI φαίνεται να στερείται κάθε είδους ειδικής συλλογής αντιναρκικής προστασίας, η οποία, συμφωνά με παλιότερες πηγές, ήταν μέρος του Leopard 2RI στην Eurosatory 2014.
Το Defence-Blog.com δημοσίευσε φωτογραφίες του νέου άρματος μάχης Leopard 2RI για τον Στρατό της Ινδονησίας.
Το Leopard 2RI στις εγκαταστάσεις της Rheinmetall.
Εκτός από την προσθήκη της συνθετικής θωράκισης AMAP που σχεδιάστηκε από την γερμανική βιομηχανία IBD, το Leopard 2RI διαθέτει επίσης ηλεκτρικό κινητήρα για την περιστροφή του πύργου αντί της παλιότερου υδραυλικού συστήματος και κλιματιστική μονάδα. Ο επανατάκτης του πυροβόλου έχει βελτιωθεί επιτρέποντας το πυροβόλο να βάλλει τα τρέχουσας γενιάς υψηλής πίεσης διατρητικά βλήματα APFSDS. Το σύστημα ελέγχου πυρός (ΣΕΠ) έχει βελτιωθεί για να μπορεί να βάλλει το προγραμματιζόμενο βλήμα HE. Συνολικά, το Leopard 2RI πρέπει να ζυγίζει λιγότερο από 60 τόνους, σύμφωνα με την έλλειψη μερικών εξαρτημάτων σε σχέση με το 60 τόνων άρματος Leopard 2 Evolution (τη δοκιμαστική κλίνη της IBD, πάνω στην οποία έχει βασιστεί το Revolution της Rheinmetall).
Εκτός από τα τμήματα της επιπρόσθετης θωράκισης όλες οι αλλαγές έχουν πραγματοποιηθεί επίσης και στα Leopard 2A4+, την ινδονησιακή έκδοση του Leopard 2A4.
MBT Technologieträger και Leopard 2RI
Το Leopard 2RI έχει παρουσιαστεί, επίσης, και το Συμπόσιο Επίγειων Δυνάμεων 2016 της Rheinmetall στην Γερμανία. Τοποθετήθηκε δίπλα στην τρέχουσα έκδοση του MBT Technologieträger, τη δοκιμαστική κλίνη του Leopard 2 Revolution της Rheinmetall.
Το άρμα επίδειξης τεχνολογίας MBT Technologieträger
Το MBT Technologieträger επιδεικνύει τι μπορεί να προσφέρει σήμερα η Rheinmetall σε μια αναβάθμιση άρματος και επίσης χρησιμοποιείται για τις δοκιμές των νέων συστημάτων. Στο Συμπόσιο Επίγειων Δυνάμεων 2016 το άρμα παρουσιάστηκε για πρώτη φορά με κάλυμμα παραλλαγής ελαχιστοποίησης θερμικού ίχνους -δεν είναι γνωστό αν είναι το MCS Barracuda της Saab, το σημερινό κορυφαίο προϊόν της αγοράς ή αν βασίζεται στο θερμοαπαγωγικό κάλυμμα AMAP-S που κατασκευάζεται από την Rheinmetall. Μια ενδιαφέρουσα αλλαγή σε σχέση με την προηγούμενη έκδοση του MBT Technologieträger είναι η έλλειψη του τηλεχειριζόμενου οπλικού σταθμού.
Το MBT Technologieträger μπορεί να επιδείξει τις μελλοντικές επιλογές αναβάθμισης για το Leopard 2RI. Εν συγκρίσει, το άρμα επίδειξης τεχνολογίας της Rheinmetall περιλαμβάνει το μακρύκαννο πυροβόλο άρματος L-55, ανώτερα οπτικά με τρίτης γενιάς θερμικό σκοπευτικό, το σύστημα προπετάσματος καπνού ROSY, το σύστημα hardkill ενεργής προστασίας ADS, έναν βοηθητικό κινητήρα (APU) και το 360° σύστημα επιτήρησης με σκοπευτικά ημέρας και νύχτας.
Απόδοση/Μετάφραση από το «Below the turret ring» για την Προέλαση.
ΠΗΓΗ
https://proelasi.org/2016/05/30/%CF%83%CE%B5-%CF%80%CE%B1%CF%81%CE%AC%CE%B3%CF%89%CE%B3%CE%B7-%CF%84%CE%BF-leopard-2ri/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου