Πέμπτη 7 Ιανουαρίου 2016

Rosoboronexport: Ξεκινά η προώθηση του ρομποτικού οχήματος μάχης πολλαπλών χρήσεων Uran-9




Από το 2016 η Ρωσική Rosoboronexport αναμένεται να αρχίσει την προώθηση του ρομποτικού οχήματος μάχης πολλαπλών χρήσεων Uran-9 στη διεθνή αγορά.

To Uran-9 έχει σχεδιαστεί για να παρέχει απομακρυσμένη αναγνώριση και υποστήριξη στη μάχη ενώ μπορεί να έχει και αντιτρομοκρατική χρήση. Αποτελείται από δύο ρομποτικά συστήματα, και ένα όχημα για τη μεταφορά τους καθώς και από κινητό σταθμό ελέγχου ενώ τα ρομπότ είναι εξοπλισμένα με σύστημα προειδοποίησης λέιζερ και συστήματα για την ανίχνευση, την ταυτοποίηση και την παρακολούθηση στόχων καθώς και με ένα πυροβόλο 30 χιλιοστών, ένα ομοαξονικό πολυβόλο 7,62 χιλιοστών και βλήματα ATGM ενώ ο οπλισμός του δύναται να αλλάξει ανάλογα με τις απαιτήσεις του πελάτη.

Το Uran-9 σύμφωνα με τους Ρώσους είναι κατάλληλο για χρήση σε μάχες σε αστικό περιβάλλον και αντιτρομοκρατικές επιχειρήσεις και δύναται να μειώσει σημαντικά τις ανθρώπινες απώλειες για το χρήστη του συστήματος.

ΠΗΓΗ
http://defencenews.gr/index.php/diafora/138-2014-09-29-18-33-46/3058-rosoboronexport-ksekina-i-proothisi-tou-rompotikoy-oximatos-maxis-pollaplon-xriseon-uran-9

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου