Δευτέρα 18 Ιανουαρίου 2016

Η Ουκρανία θα συνεργαστεί με την Πολωνία για τον εκσυγχρονισμό του άρματος μάχης PT-71 Twardy

Πολωνικό άρμα μάχης PT-91 Twardy με εξοπλισμό διέλευσης βαθέως υδάτινου κωλύματος. (Broń Pancerna/Flickr)
Η Ουκρανία πρόκειται να προμηθεύσει την Πολωνία με κάθετες μονάδες για τον εκσυγχρονισμό των αρμάτων μάχης PT-91 Twardy (που βασίζονται στο T-72M1), με τα οποία είναι εξοπλισμένος ο Πολωνικός Στρατός.
Οι σχετικές προοπτικές συνεργασίας συζητήθηκαν από τον επικεφαλής της Βιομηχανίας Κατασκευής Μηχανημάτων Χαρκοβο της Ukroboronprom SE Αλεκσαντρ Πασεγκα και του προέδρου του Συνεταιρισμού Αμυντικών Βιομηχανιών Πολωνίας κατά τη διάρκεια επίσκεψης της ουκρανικής αντιπροσωπείας στην Βαρσοβία.
Το άρμα μάχης PT-91, το οποίο επίσης αναφέρεται ώς το Twardy (Ανθεκτικό, σκληρό), είναι μια περαιτέρω εξέλιξη του ρωσικής κατασκευής T-72M1 από τη βιομηχανία μηχανικών κατασκευών Μπούμαρ το οποίο έχει παραχθεί από την Πολωνία για πολλά χρόνια με την άδεια της Ρωσίας.
Το πρώτο πρωτότυπο του PT-91 ολοκληρώθηκε στα τέλη του 1992 και υποβλήθηκε σε δοκιμές με τον πολωνικό Στρατό κατά τη διάρκεια του ίδιου έτους. Το πρώτο PT-91 εισήλθε σε υπηρεσία με τον πολωνικό Στρατό το 1995.
Το Twardy PT-91 είναι οπλισμένο με το ίδιο λειόκαννο πυροβόλο 2A46 των 125 χιλιοστών που χρησιμοποιήθηκε στο T-72, είναι εξοπλισμένο με μηχανισμό αυτόματης γέμισης ο οποίος επέτρεψε την αφαίρεση του γεμιστή του πυροβόλου καθώς και ένα μέλος του πληρώματος, και έδωσε ρυθμό βολής των 8 με 10 βλημάτων το λεπτό. Ο υπόλοιπος οπλισμός περιλαμβάνει ένα συζυγές πολυβόλο PKT των 7,62 χιλιοστών και ένα αντιαεροπορικό πολυβόλο NSVT των 12,7 χιλιοστών.
Σύμφωνα με τον Αλεκσαντρ Πασεγκα, σύντομα μετά την περίοδο των Χριστουγέννων, οι αντιπροσωπείες Ουκρανίας και Πολωνίας θα συναντηθούν στην τοποθεσία του Εργοστασίου Θωρακίσεων Λβιβ της Ukroboronprom SE. Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, η πολωνική πλευρά θα δει την εργασία στην κάθετη μονάδα – τοποθετημένη στο T-72 – να προσφέροντας όλες τις απαραίτητες προδιαγραφές και συμπεράσματα.
H διαχείριση της Βιομηχανίας Κατασκευής Μηχανημάτων Χαρκοβο “FED” επιβεβαίωσε επίσης την προθυμία της να συνεργαστεί με την Πολωνία στον εκσυχρονισμό των MiG-29.

ΠΗΓΗhttps://limitofadvance.wordpress.com/2016/01/18/%CE%B7-%CE%BF%CF%85%CE%BA%CF%81%CE%B1%CE%BD%CE%AF%CE%B1-%CE%B8%CE%B1-%CF%83%CF%85%CE%BD%CE%B5%CF%81%CE%B3%CE%B1%CF%83%CF%84%CE%B5%CE%AF-%CE%BC%CE%B5-%CF%84%CE%B7%CE%BD-%CF%80%CE%BF%CE%BB%CF%89%CE%BD/#more-36499


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου