Πέμπτη 21 Ιανουαρίου 2016

Ο Β.Πούτιν έδωσε εντολή για την δημιουργία αεροπορικής βάσης στα σύνορα Συρίας- Τουρκίας και με πυραύλους S-400 !!


Σε άρθρο από την ιστοσελίδα pentapostagma.gr, με τίτλο (Κατασκευάζεται νέα βάση της ρωσικής Πολεμικής Αεροπορίας στη Συρία που θα χωρά 100 μαχητικά αεροσκάφη), είχαμε αναφέρει την πρόθεση της Μόσχας για την δημιουργία  στο νότιο τμήμα της Συρίας και κοντά στην πόλη Homs ,  μιας  νέας αεροπορικής βάσης για την  ρωσική αεροπορία , με σκοπό την διεξαγωγή πολεμικών επιχειρήσεων  κατά των τρομοκρατών του ισλαμικού κράτους.
Από ότι όμως διαφαίνεται ο Ρώσος πρόεδρος  άλλαξε γνώμη για την τοποθεσία και « θέλει να ψήσει το ψάρι στα χείλη» των Τούρκων. Έτσι έδωσε εντολή και κατέφθασαν  100 Ρώσοι  τεχνικοί  από την 154η  Σμηναρχία κατασκευών για την δημιουργία νέας βάσης στην πόλη Καμισλί στα σύνορα Τουρκίας και Συρίας, αναφέρει ο τουρκικός τύπος .

«Η Ρωσία έστειλε στρατιώτες και  μηχανικούς στο διεθνές αεροδρόμιο στο Καμισλί στην  Συρία, δίπλα ​​από τα σύνορα με την Τουρκία» , αναφέρει το συριακό Παρατηρητήριο για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα .
Η  ανακοίνωση της οργάνωσης αυτής επικαλέστηκε τοπικούς ακτιβιστές, οι οποίοι αναφέρουν ότι  Ρώσοι στρατιώτες και  μηχανικοί  στάλθηκαν στο διεθνές αεροδρόμιο της Καμισλί, προκειμένου να επεκτείνουν τον αεροδιάδρομο , επιτρέποντας  την προσγείωση των ρωσικών μαχητικών αεροσκαφών παντός τύπου .
Η Μόσχα με αυτήν την κίνηση επιτυγχάνει δύο στόχους ταυτόχρονα. Πρώτον θα χρησιμοποιεί ένα ακόμη αεροδρόμιο για να καλύψει τις ανάγκες των αεροπορικών επιχειρήσεων και δεύτερον «στριμώχνει» την Άκυρα στον τοίχο.
Οποιαδήποτε , σκέψη, ή πράξη εισβολής εντός  συριακού εδάφους με «πρόσχημα» τους Τουρκομάνους , θα σημάνει  αμέσως για τα τουρκικά στρατεύματα εναέριο «όλεθρο» από την ρωσική αεροπορία.
Επίσης οι Ρώσοι στην βάση αυτή θα τοποθετήσουν σύμφωνα με πληροφορίες , ειδικά μηχανήματα για την παρακολούθηση όλων των εντός τουρκικού εδάφους επικοινωνιών , ειδικά αυτών που αφορούν της νατοϊκή βάση του Ιντσιρλίκ.
Πρόκειται πραγματικά για κίνηση « μάτ» από ρωσικής πλευράς και οποιαδήποτε σκέψη της Άγκυρας για «Ουδέτερες Ζώνες», πάνε περίπατο.


Το σημαντικότερο δε στην βάση αυτή , θα είναι η μετακίνηση συστημάτων S-400 στα τουρκικά σύνορα , γεγονός το οποίο σημαίνει ότι σε όλη η νότια πλευρά των συνόρων της Τουρκίας ότι κινείται « θα είναι κλειδωμένο» στα σκοπευτικά των ρωσικών πυραύλων. Οι πύραυλοι αυτού του Τύπου αποτελούν απαραίτητο οπλικό σύστημα και στην βάση  Hmemin.
Επίσης  πληροφορίες φέρουν και την πιθανή μετακίνηση ειδικών  ρωσικών ραντάρ μακράς εμβέλειας , τα οποία θα σαρώνουν στην κυριολεξία όλο το 24ωρο,   ολόκληρη την τουρκική επικράτεια υποκλέπτοντας όλες τις τουρκικές  και νατοϊκές επικοινωνίες.
Η ανάπτυξη Ρώσων στρατιωτικών  δεν είναι η πρώτη στην περιοχή αυτή  σύμφωνα με πηγές , οι οποίες προσθέτουν ότι   ρωσικές δυνάμεις   είχαν εντοπιστεί και παλαιότερα  σε περιοχή του Καμισλί που ελέγχεται  από το καθεστώς. Ο αριθμός των στρατιωτών που αποστέλλονται στην περιοχή παραμένει ασαφείς , τονίζουν οι   πηγές αυτές .
Η απόφαση για την δημιουργία ενός κουρδικού Κράτους από ότι διαφαίνεται είναι ειλημμένη εδώ και μεγάλο διάστημα. Πιθανόν η ενεργοποίηση  της δεύτερης ρωσικής αεροπορικής βάσης υπακούει σε αυτήν την λογική, δεδομένης  και της δημιουργίας αντίστοιχης αμερικανικής στην ίδια περιοχή.


πηγή: http://www.pentapostagma.gr/2016/01/%ce%bf-%ce%b2-%cf%80%ce%bf%cf%8d%cf%84%ce%b9%ce%bd-%ce%ad%ce%b4%cf%89%cf%83%ce%b5-%ce%b5%ce%bd%cf%84%ce%bf%ce%bb%ce%ae-%ce%b3%ce%b9%ce%b1-%cf%84%ce%b7%ce%bd-%ce%b4%ce%b7%ce%bc%ce%b9%ce%bf%cf%85%cf%81.html#ixzz3xu09NEzu

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου