Σάββατο, 9 Ιανουαρίου 2016

Τον Ιούνιο έρχονται τα πρώτα μεταχειρισμένα CH-47D
To αμέσως προσεχώς χρονικό διάστημα το υπουργείο Οικονομικών θα καταβάλει στην αμερικανική πλευρά την προκαταβολή ώστε να ενεργοποιηθεί η διακρατική σύμβαση για την πώληση των 10 μεταφορικών ελικοπτέρων ώστε να δρομολογηθεί σταδιακά η παράδοση των Σινούκ CH-47D στην Αεροπορία Στρατού.

Ήδη το ποσό των 23 εκατ. δολάριων έχει εκταμιευθεί και το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους αναμένεται να προβεί στα επόμενα βήματα. Τα πρώτα ελικόπτερα θα αρχίσουν να καταφθάνουν από τον Ιούλιο του 2016. Η κατάσταση των ελικοπτέρων χαρακτηρίζεται ως ικανοποιητική.

Το συνολικό κόστος του προγράμματος είναι της τάξεως των $ 125.840.802 και καλύπτει όλες τις εργασίες επιθεώρησης και αποκατάστασης των ελικοπτέρων (πριν την παράδοση τους), την προμήθεια των κινητήρων και των λοιπών υλικών και συστημάτων υπο- στήριξης. Η απόκτηση τους αναμένεται να αυξήσει σημαντικά τις δυνατότητες αεροκίνησης του Ελληνικού Στρατού (ΕΣ). Το πρόγραμμα των μεταχειρισμένων μεταφορικών ελικοπτέρων δεν είναι καινούργιο. Από το 2013, επί κυβερνήσεως Αντώνη Σαμαρά, γίνονται συζητήσεις με τις ΗΠΑ προκειμένου να παραχωρήσουν από τα αποθέματα του αμερικανικού στρατού μεταχειρισμένα Σινούκ στον Ελληνικό Στρατό. Μάλιστα, επρόκειτο δοθούν πριν από περίπου δύο χρόνια, αλλά οι Αμερικανοί αποφάσισαν τότε να δώσουν τα διαθέσιμα 10 ελικόπτερα σε τρίτη χώρα.

 ΠΗΓΗ
http://defencenews.gr/index.php/ethniki-amina/3071-ton-ioynio-erxontai-ta-prota-metaxeirismena-ch-47d

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου