Τετάρτη 2 Δεκεμβρίου 2015

Στην Συρία πιστοποιήθηκε η παρουσία των ρωσικών επιθετικών ελικοπτέρων Ka-52 και Mi-28N (ΒΙΝΤΕΟ)


Σύμφωνα με πληροφορίες και πολλές ρωσικές πηγές στην ρωσική αεροπορική βάση στην Λατάκεια, η ρωσική πολεμική αεροπορία  έχει στην διάθεση της στην Συρία , το τελευταίου τύπου  επιθετικό ελικόπτερο Ka-52. Το ελικόπτερο αυτό ενσωματώνει νέα προηγμένα οπλικά συστήματα και τεχνολογίες, αναφέρει σχετικό δημοσίευμα.
Συνδυάζει νέες τεχνολογίες και «αρχιτεκτονική» στην λειτουργία του, στην μορφή του , υλοποιώντας επικίνδυνες αλλά και συγχρόνως πολύτιμες αποστολές «συνοδείας» στα ρωσικά μεταφορικά ελικόπτερα.

Το Ka-52 διαθέτει  την δυνατότητα να μεταφέρει βαρύ οπλισμό σε τέσσερα εξωτερικά σημεία και σε ακόμη δύο εξωτερικά σημεία που βρίσκονται στις άκρες των πτερυγίων που διαθέτει το ελικόπτερο .
Συνολικά μπορεί να φέρει έως και 2000kg οπλισμό. Ο βασικός οπλισμός του Ka-52 είναι 12 αντιαρματικοί πύραυλοι τύπου 9K121 Vikhr οι οποίοι είναι καθοδηγούμενοι με laser.
Το σύστημα κατάδειξης-σκόπευσης του ελικοπτέρου έχει την δυνατότητα εμπλοκής εναντίον πολλαπλών στόχων ενώ τα βλήματα 9K121 Vikhr είναι τύπου Fire and Forget κάτι που σημαίνει ότι κατευθύνονται αυτόνομα προς τον στόχο. Αυτό επιτρέπει στους χειριστές των Ka-52 άμεση απεμπλοκή και εκτέλεση ελιγμών αποφυγής. Επίσης το Ka-52 μπορεί να μεταφέρει εκτοξευτές ρουκετών των S-13 και S-8.
Το πυροβόλο των 30mm βρίσκεται στερεωμένο στην πλευρά του ελικοπτέρου σε ειδική βάση παρέχοντας μεγαλύτερο βεληνεκές και βελτιωμένη ακρίβεια βολής.

Επίσης πιστοποιήθηκε και η  παρουσία του έτερου ελικοπτέρου  Mi-28N , καθώς και η χρήση του σε επιχειρήσεις διάσωσης αποτελεί μεγάλη βοήθεια στην δράση των  ρωσικών δυνάμεων .
Σύμφωνα με την ιστοσελίδα μας pentapostagma.gr το ελικόπτερο Ka52 είναι ένα δικινητήριο διθέσιο επιθετικό ελικόπτερο με ομόκεντρο διπλό στροφείο, έχει σχεδιαστεί από το Σοβιετικό γραφείο σχεδιασμού OKB Kamov (OKB-2), το σημερινό Ρωσικό Kamov JSC, κατασκευάζεται από την αεροναυτική εταιρία PROGRESS, JSG.

To ελικόπτερο Ka52 Alligator αποτελεί εξέλιξη του γνωστού Ka50 και διαθέτει ραντάρ με δύο κεραίες. Η μία χρησιμοποιείται για τον εντοπισμό εναέριων στόχων και η δεύτερη για επίγειους στόχους. Το ελικόπτερο διαθέτει το ηλεκτροπτικό σύστημα ημέρας/νύχτας “Samshite”.
Ο οπλισμός του ελικοπτέρου αποτελείται από ένα σταθερό πολυβόλο 2A42 των 30 χλστ και έξι συνολικά σημεία ανάρτησης οπλισμού όπου μπορούν να χρησιμοποιηθούν αντιαρματικοί πύραυλοι 9Κ121 Vikhr (AT-16) και ρουκέτες B8V-20 των 80 χλστ. H μαζική παραγωγή του ελικοπτέρου ξεκίνησε το φθινόπωρο του 2008. Επίσης διαθέτει μεγάλη ευελιξία καθώς επίσης μπορεί να μεταφέρει  έως και 2 τόνους οπλικών συστημάτων.
ΠΗΓΗ
http://www.pentapostagma.gr/2015/12/%CF%83%CF%84%CE%B7%CE%BD-%CF%83%CF%85%CF%81%CE%AF%CE%B1-%CF%80%CE%B9%CF%83%CF%84%CE%BF%CF%80%CE%BF%CE%B9%CE%AE%CE%B8%CE%B7%CE%BA%CE%B5-%CE%B7-%CF%80%CE%B1%CF%81%CE%BF%CF%85%CF%83%CE%AF%CE%B1-%CF%84.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου