Σάββατο 19 Δεκεμβρίου 2015

Κομάντος για κλάματα: Αντί να πολεμήσουν τους τζιχαντιστές πόζαραν για το Facebook -Αποκάλυψαν κατά λάθος τη θέση τους
Σε φιάσκο κατέληξε η μυστική αποστολή 20 Αμερικανών στρατιωτών στη Λιβύη που ανέβασαν τη κοινή τους φωτογραφία στο Facebook αποκαλύπτοντας τη θέση τους.
Ομάδα είκοσι Αμερικανών κομάντος αναγκάστηκε να αποχωρίσει από τη Λιβυή αφού μετά την άφιξη τους στην αεροπορική βάση Βατίγια, πόζαραν με πολιτικά ρούχα και όπλα στον φακό. Στη συνέχεια ανέβασαν τις φωτογραφίες στο προφίλ της πολεμικής αεροπορίας της Λιβύης στο Facebook αποκαλύπτοντας κατά λάθος τη μυστική τους θέση.
Στις εικόνες, μάλιστα, αναφέρεται πως οι Αμερικανοί κομάντος φορούσαν «αλεξίσφαιρα γιλέκα και έφεραν εξελιγμένα όπλα».

Η αποστολή για «κλάματα» δεν τελείωσε όμως εκεί, Οι ντόπιοι αξιωματικοί τους κάλεσαν να φύγουν από τη βάση καθώς «δεν είχαν την άδεια να παραμείνουν».
Όπως επισημαίνουν διεθνή πρακτορεία, σημειώθηκε εμπλοκή στην επικοινωνία ανάμεσα στις αμερικανικές δυνάμεις και τη βάση στη Λιβύη, με αποτέλεσμα η μονάδα να μην είχε λάβει εντολή για να βρίσκονται στην Βατίγια.
Εκπρόσωπος του αμερικανικού στρατού επιβεβαίωσε πως υπήρξε «αμερικανική στρατιωτική δραστηριότητα» στη Λιβύη την περασμένη Δευτέρα, αλλά τόνισε πως αυτή σημειώθηκε έπειτα από τη σύμφωνη γνώμη των Λίβυων αξιωματικών.
«Με τη συγκατάθεση Λίβυων αξιωματικών, στρατιωτικό προσωπικό των ΗΠΑ ταξίδεψε στη Λιβύη στις 14 Δεκεμβρίου για να εμπλακεί σε διάλογο με εκπρόσωπους του Λιβυκού Εθνικού Στρατού», αναφέρει σχετική ανακοίνωση.
«Ενώ βρίσκονταν στη Λιβύη, μέλη ντόπιων δυνάμεων απαίτησαν από το αμερικανικό προσωπικό να αποχωρήσει. Σε μία προσπάθεια να αποφευχθεί σύγκρουση, έφυγαν χωρίς να σημειωθεί κανένα επεισόδιο», επισημαίνει το κείμενο.
Σημειώνεται πως η βάση της Βατίγια βρίσκεται κοντά στην περιοχή Σαμπράθα, όπου μέλη του Ισλαμικού Κράτους εκτιμάται ότι διατηρούν «αρκετά στρατόπεδα εκπαίδευσης τζιχαντιστών».


πηγή: http://www.pentapostagma.gr/2015/12/%ce%ba%ce%bf%ce%bc%ce%ac%ce%bd%cf%84%ce%bf%cf%82-%ce%b3%ce%b9%ce%b1-%ce%ba%ce%bb%ce%ac%ce%bc%ce%b1%cf%84%ce%b1-%ce%b1%ce%bd%cf%84%ce%af-%ce%bd%ce%b1-%cf%80%ce%bf%ce%bb%ce%b5%ce%bc%ce%ae%cf%83%ce%bf.html#ixzz3uoPHUUVZ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου