Τρίτη 15 Δεκεμβρίου 2015

Οι αφανείς ηρωίδες του Συριακού Στρατού που πολεμούν σαν λοντάρια





Ορμώμενες από την θέλησή τους να σώσουν την χώρα τους και να εξασφαλίσουν ένα καλύτερο αύριο για τις οικογένειες και τα παιδιά τους, πολλές γυναίκες στην Συρία οδηγήθηκαν στην ένοπλη δράση, πολεμώντας στο πλευρό των ανδρών του συριακού στρατού.

Οι γυναίκες της Συρίας δημιούργησαν τις «Γυναικείες Ομάδες Προστασίας της Γης Μεταξύ Των Δύο Ποταμών» και έχουν πετύχει σημαντικές νίκες κατά του ισλαμικού χαλιφάτου.Οι ένοπλες αυτές συνήθως προέρχονταν από το Κουρδιστάν, τώρα όμως, πολλές γυναίκες από χριστιανικές οικογένειες της Συρίας υπερασπίζονται με τα όπλα την οικογένειά τους, αλλά και την ελευθερία στην διαβίωση.
  
Οι Σύριες ξέρουν πως η επικράτηση του ισλαμικού χαλιφάτου θα έχει ως αποτέλεσμα την απομάκρυνσή τους από τα κοινά, τον υποβιβασμό τους και τον περιορισμό τους στα σπίτια τους, αφού οι τζιχαντιστές προορίζουν τις γυναίκες σε βοηθητικό ρόλο. «Δεν φοβάμαι τους Τζιχαντιστές και θα δώσω το παρόν στις μάχες που έρχονται εναντίον των τρομοκρατών», λέει στο γαλλικό πρακτορείο η 24χρονη Thabirtha Samir. Η 36χρονη Babylonia, πρώην κομμώτρια, ξεσηκώθηκε από τον άνδρα της να πάρει τα όπλα ώστε να υπερασπιστεί την θέση της γυναίκας. Τα γυναικεία σώματα ασφαλείας σε συνεργασία με τα κουρδικά αντίστοιχα γυναικεία τμήματα, μάχονται τους τζιχαντιστές σε πολλά μέτωπα, ενώ μία ομάδα ένοπλων γυναικών απελευθέρωσε την πόλη Hol, μία στρατηγικής σημασίας πόλη, που αποτελεί πέρασμα για την Συρία και το Ιράκ. Οι τζιχαντιστές πιστεύουν ότι αν κάποιος από αυτούς σκοτωθεί από γυναίκα δεν θα πάει το παράδεισο, αναφέρει το Γαλλικό Πρακτορείο.


geopolitics.com.gr
ΠΗΓΗ
http://defencenews.gr/index.php/diethnis-asfaleia/2920-oi-afaneis-iroides-tou-syriakoy-stratoy-pou-polemoyn-san-lontaria

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου