Πέμπτη 24 Δεκεμβρίου 2015

Κινέζοι και Ρώσοι στρατιώτες, διαθέτουν αυτόματα τυφέκια με σύστημα λέιζερ!


Γ. Μοτσάκος, Ειδικός σε Θέματα Άμυνας και Ασφάλειας Πληροφοριών (Βαλκανίων  και χωρών Κ.Α.Κ )
Οι ένοπλες δυνάμεις της Κίνας παρέλαβαν πρόσφατα ,  αυτόματα τυφέκια τα οποία  διαθέτουν συσκευή  λέιζερ, η οποία έχει την ιδιότητα να « τυφλώνει» τον αντίπαλο, αναφέρει σχετικό ρωσικό δημοσίευμα .
Η παραλαβή  των τυφεκίων αυτών όμως ,  παραβιάζει τη Σύμβαση των Ηνωμένων Εθνών σχετικά με τη χρήση των συμβατικών όπλων, σύμφωνα με αμερικανικά μέσα ενημέρωσης.
«Η Κίνα ενημέρωσε ότι τα τυφέκια με την προσθήκη λέιζερ προορίζονται για να καλύψουν  τις ανάγκες διαφόρων στρατιωτικών επιχειρήσεων», ανέφερε  πριν λίγες  ημέρες ,  αμυντική εφημερίδα της Κίνας.
«Τα  όπλα λέιζερ θα  χρησιμοποιούνται  κυρίως για αποστολές «τύφλωσης»  του αντιπάλου από  μικρή σχετικά  απόσταση, καθώς στην διενέργεια  ανεπανόρθωτων ζημιών  σε  συσκευές νυχτερινής όρασης, οι οποίες χρησιμοποιούνται από τους  άνδρες των ειδικών  δυνάμεων»,  αναφέρει η κινεζική εφημερίδα
Εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ εξέφρασε την ανησυχία του από την χρήση τέτοιων όπλων , διότι αυτά παραβιάζουν τις διατάξεις της Σύμβασης των Ηνωμένων Εθνών του 1980 (CCW), για τον συμβατικό οπλισμό.
Η σύμβαση περιλαμβάνει ένα πρωτόκολλο, το οποίο  προστέθηκε το 1998, και το οποίο απαγορεύει την χρήση  εκτυφλωτικών όπλων λέιζερ. Η Κίνα έχει υπογράψει την  Σύμβαση αυτή, λένε Αμερικανοί αξιωματούχοι.
Η Πολεμική Αεροπορία των ΗΠΑ,  επίσης χρησιμοποιεί λέιζερ εναντίον των εχθρικών αεροσκαφών , μη επανδρωμένων εναέριων οχημάτων ή πυραύλων.
Το αμερικανικό  Πολεμικό Ναυτικό χρησιμοποιεί  λέιζερ για να εξουδετερώνει Drones, μικρά πλοία και υποβρύχια. Αλλά ο  αμερικανικός στρατός δεν είχε σχέδια για την δημιουργία ενός τυφεκίου λέιζερ  με σφαίρες, παρόμοιου με το κινεζικό .
Ο Rick Fisher, ειδικός σε κινεζικά οπλικά συστήματα, δήλωσε ότι ο κινεζικός στρατός διαθέτει τουλάχιστον δύο τύπους όπλων λέιζερ και, ενδεχομένως, προσπαθεί να τα πουλήσει  στο εξωτερικό.
Οι  Global Times παρουσίασαν   όμως τέσσερις διαφορετικούς τύπους  κινεζικών όπλων λέιζερ .Ο  Fisher δήλωσε ότι οι φωτογραφίες των όπλων λέιζερ φαίνεται να έχουν παρθεί  σε μια μεγάλη αμυντική έκθεση που πραγματοποιήθηκε στις αρχές Δεκεμβρίου στην Κίνα .
Υπενθυμίζεται ότι και ρωσικά πολεμικά πλοία θα έχουν ανάλογο οπλικό σύστημα λέιζερ  , το οποίο θα τυφλώνει τον εχθρό, αλλά και τυφέκιο ανάλογο με τον κινεζικό.
Σε παλιότερο άρθρο μας: Η Ρωσία ετοιμάζει να χρησιμοποιήσει πυραύλους Iskander στην Μέση Ανατολή;, είχαμε αναφέρει ότι ο  Ρωσικός στρατός διεξήγαγε για πρώτη φορά δοκιμαστική εκτόξευση πυραύλων Iskander-M (SS-26 Stone) την ΝΥΚΤΑ από κινητές μονάδες έξω από την πόλη του Όρενμπουργκ.
Νέες  ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες αναφέρουν  την χρήση  νέων ειδικών συστημάτων σκόπευσης, και την παρουσία ενισχυμένων κεφαλών και γόμωσης ,  τα οποία δύναται να αυξήσουν το βεληνεκές των πυραύλων ενδεχομένων και άνω των 500 χλμ. Υπενθυμίζουμε ότι τα 500 χλμ, αποτελούν όριο στην σύμβαση ΗΠΑ και Ρωσίας για τα συμβατικά  πυραυλικά συστήματα .
Όταν λοιπόν  μεγάλες χώρες, σαν τις ΗΠΑ , την Ρωσία , την Κίνα   ετοιμάζουν οπλικά συστήματα αγνοώντας  τις συμβάσεις του ΟΗΕ ,  τότε μια ενδεχόμενη παγκόσμια σύγκρουση είναι τουλάχιστον προ των πυλών.



ΠΗΓΗ
πηγή: http://www.pentapostagma.gr/2015/12/%ce%bf%ce%b9-%ce%ba%ce%b9%ce%bd%ce%ad%ce%b6%ce%bf%ce%b9-%ce%ba%ce%b1%ce%b9-%ce%bf%ce%b9-%cf%81%cf%8e%cf%83%ce%bf%ce%b9-%cf%83%cf%84%cf%81%ce%b1%cf%84%ce%b9%cf%8e%cf%84%ce%b5%cf%82-%ce%b4%ce%b9%ce%b1.html#ixzz3vGNRFI4V

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου