Πέμπτη 24 Δεκεμβρίου 2015

18.600.000 μερίδες φαγητού αγάπης διένειμε μέχρι σήμερα η «ΑΠΟΣΤΟΛΗ» (ΦΩΤΟ)


Στο πλαίσιο του προγράμματος «Η Εκκλησία στους δρόμους», που υλοποιεί καθημερινά η Αρχιεπισκοπή Αθηνών και η Αποστολή προσφέρονται 10.000 μερίδες φαγητού από 78 ενοριακά κέντρα της Αθήνας.

Καθημερινό συσσίτιο αδιάκοπα, 365 ημέρες το χρόνο, προσφέρει την τελευταία πενταετία η Ιερά Αρχιεπισκοπή Αθηνών μέσω των ενοριών και του φιλανθρωπικού Οργανισμού «Αποστολή». Αποδέκτες του συσσιτίου είναι χιλιάδες συνάνθρωποι μας που έχουν καθημερινή ανάγκη σίτισης. Η διανομή των συσσιτίων γίνεται στο πλαίσιο του προγράμματος «Η Εκκλησία στους δρόμους» που υλοποιεί συστηματικά η «Αποστολή»
H σημερινή μέρα είναι εξαιρετικά σημαντική, καθώς η διανομή φαγητού της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών και της «Αποστολής» συμπλήρωσε τις 18.600.000 μερίδες κάνοντας καθημερινά πράξη την μέριμνα και τη στοργή του Αρχιεπισκόπου κ. Ιερωνύμου «Κανείς άνθρωπος χωρίς φαγητό…».
Οι 10.000 μερίδες φαγητού που προσφέρονται καθημερινά από 78 ενοριακά κέντρα της Αθήνας αποτυπώνουν στην πράξη  τον αριθμητικό απολογισμό της αγάπης της προσφοράς που μπορεί η Εκκλησία να προσφέρει για να ζεστάνει τις καρδιές των ανθρώπων που  το  έχουν ανάγκη.

Σε μια συμβολική κίνηση εργαζόμενοι και εθελοντές της «Αποστολής» με επικεφαλής τον Πρωτοσύγκελο της Αρχιεπισκοπής π. Συμεών Βολιώτη, διένειμαν ζεστό φαγητό στους άστεγους της Αθήνας από το «Κέντρο Υποδοχής Αστέγων Δήμου Αθηναίων» όπου τα τελευταία επτά χρόνια η Αρχιεπισκοπή με την «Αποστολή» σε συνεργασία με το Δήμο Αθηναίων προσφέρουν μέρος των γευμάτων αγάπης.
Ο Γενικός Διευθυντής της «Αποστολής» Κωνσταντίνος Δήμτσας χαρακτήρισε  ιδιαίτερα σημαντική και ξεχωριστή, για τον συμβολισμό της την σημερινή μέρα. «Οι 18.650.000 μερίδες  φαγητού  για κάποιους είναι ακόμα ένα αριθμητικό στοιχείο που αποτυπώνει το μέγεθος της κρίσης που βιώνουμε  τα τελευταία χρόνια. Για μας στην «Αποστολή» είναι απλά ένας σταθμός στην διαρκή και καθημερινή προσπάθεια που κάνουμε προκειμένου να εξασφαλίζουμε αποδεκτές συνθήκες διαβίωσης στους συνανθρώπους μας που μας έχουν ανάγκη. Με την παρουσία τους σήμερα οι εργαζόμενοι και εθελοντές μας έδειξαν το δρόμο στον οποίο πρέπει να βαδίζουμε ».

apost3


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου