Τετάρτη 3 Φεβρουαρίου 2016

Ρωσία: Η πρώτη Επιλαρχία T-14 Armata θα εισέλθει σε υπηρεσία για R&D

Ρωσικό άρμα μάχης T-14 Armata.
Ο Ρωσικός Στρατός Ξηράς πρόκειται να παραλάβει και άρματα μάχης T-14 Armata ανάμεσα στους νέους εξοπλισμούς του. Το πρώτο πακέτο που θα αναπτυχθεί μετά τις κατάλληλες δοκιμές θα περιλαμβάνει 32 άρματα (μια επιλαρχία), σύμφωνα με τον Αρχηγό του Στρατού Ξηράς, Στρατηγό Ολεγκ Σαλιούκοβ.
Αρκετές εργασίες ερευνάς και ανάπτυξης (R&D) είναι σε εξέλιξη για την κατασκευή προηγμένων εξοπλισμών για τα τεθωρακισμένα οχήματα, συμπεριλαμβανομένων του άρματος T-14 και τεθωρακισμένου οχήματος μάχης (ΤΟΜΑ) T-15 BMP, αντιστοίχως και  του ΤΟΜΑ/ΤΟΜΠ Kurganets-25, ΤΟΜΑ/ΤΟΠΜ Boomerang. Η R&D έχει προγραμματιστεί να ολοκληρωθεί έως τα τέλη του επόμενου έτους, εξήγησε ο Σαλιούκοβ.
“Με την ολοκλήρωση των δοκιμών αποδοχής, οι οποίες μπορεί να διαρκέσουν ακόμη και ένα έτος, μια πλήρη επιλαρχία από αυτά τα άρματα (32 από κάθε τύπο) θα αποκτηθούν για δοκιμαστική χρήση από τους στρατιώτες σε όλη τα στάδια της επιχειρησιακής εκπαίδευσης. Με βάση τα αποτελέσματα, θα καθοριστούν οι τελικές λειτουργίες και οι κλίμακες της υλικοτεχνικής υποστήριξης,” πρόσθεσε ο αρχηγός.
T-14 Armata
Το 2015, ο Στρατός Ξηράς ενέταξε σε υπηρεσία δυο πλήρεις ταξιαρχίες κινητών συστημάτων βαλλιστικών πυραύλων Iskander-M, η μια για τη Νότια, η δεύτερη για την Ανατολική Στρατιωτική Περιφέρεια. Σύμφωνα με κυβερνητική σύμβαση, οι δυνάμεις πρόκειται να παραλαμβάνουν δύο πλήρεις ταξιαρχίες κάθε έτος. Έως σήμερα, τέσσερις πλήρεις ταξιαρχίες έχουν παραδοθεί. Η πέμπτη πρόκειται να είναι διαθέσιμη, πριν το τέλος του τρέχοντος έτους, για μια μονάδα πυραύλων στην Κεντρική Στρατιωτική Περιφέρεια.
Ο Ρωσικός Στρατός Ξηράς μελετά την πιθανότητα να αποκτήσει το όχημα υποστήριξης άρμα μάχης Terminator. Το θέμα της περαιτέρω ανάπτυξης του θα καθοριστεί μετά την ολοκλήρωση της εργασίας στην εξέλιξη του μελλοντικού σχεδιασμού του Στρατού Ξηράς, είπε ο Σαλιούκοβ.
Το ρωσικής κατασκευής τεθωρακισμένο όχημα μεταφοράς προσωπικού BTR-82A.
Την ίδια στιγμή, δεν υπάρχουν σχέδια για την προμήθευα του ΤΟΜΑ BTR-90. “Τώρα προμηθευόμαστε ΤΟΜΑ BTR-82A που περιλαμβάνουν τα πιο σύγχρονα επιτεύγματα στα πακέτα θωράκισης, σύστημα ελέγχου πυρός (ΣΕΠ), προστασία, κινητικότητα και λειτουργικότητα,” είπε ο Σαλίουκοβ.
Δύο ανεξάρτητες μηχανοκίνητες ταξιαρχίες τυφεκιοφόρων (στην Περιφέρεια Μουρμάνσκ και τον Αυτόνομο Θύλακα των Γιαμάλων Νένετς) πρόκειται να δημιουργηθούν από την Ομάδα Στράτου Αρκτικής. “Τα Στρατεύματα Αρκτικής πρόκειται να εξοπλιστούν με εκτός δρόμου μεταφορικά όχημα δύο διαμερισμάτων, Οχήματα χιονιού (Snowmobiles), ααροστρωμνα οχήματα, οπλισμό ειδικού σκοπού και εξοπλισμό. Η επιχειρησιακή εκπαίδευση θα οργανωθεί λαμβάνοντας υπόψιν τις κλιματικές συνθήκες,” πρόσθεσε ο αρχηγός.
Πριν το 2020, ο Ρωσικός Στρατός Ξηράς πρόκειται να παραλάβει συνολικά 5000 νέα και 6000 εκσυγχρονισμένα οχήματα μάχης, και περίπου 14000 σύγχρονα φορτηγά. Σε αυτά θα περιλαμβάνονται: άρματα μάχης T-72B3 τα οποία επέδειξαν τις εξαιρετικές ικανότητες τους κατά τους διαγωνισμούς του αρματικού διάθλου και Vostok-2015 (East-2015), ΤΟΜΑ BMP-3 και εκσυγχρονισμένα BMP-2, και ΤΟΜΠ BTR-82, είπε ο αρχηγός. Επεσήμανε ότι“η προμήθεια των BMP-3 επαναλαμβάνεται. Σχεδιάζουμε να προμηθεύσουμε τον Στρατό Ξηράς με (αρκετά) πλήρη τάγματα για την επόμενη χρονιά.”
Το ρωσικής κατασκευής άρμα μάχης T-72B3.
Απόδοση/Μετάφραση απο το armyrecognition.com για την Προέλαση.
ΠΗΓΗ
https://limitofadvance.wordpress.com/2016/02/04/%CF%81%CF%89%CF%83%CE%AF%CE%B1-%CE%B7-%CF%80%CF%81%CF%8E%CF%84%CE%B7-%CE%B5%CF%80%CE%B9%CE%BB%CE%B1%CF%81%CF%87%CE%AF%CE%B1-t-14-armata-%CE%B8%CE%B1-%CE%B5%CE%B9%CF%83%CE%AD%CE%BB%CE%B8%CE%B5%CE%B9/#more-37158

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου